Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako izracunati prosek ocena za sve studente ?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako izracunati prosek ocena za sve studente ?

[ Pregleda: 4551 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

grozda

Član broj: 738
Poruke: 508
*.dynamic.sbb.rs.



+6 Profil

icon Kako izracunati prosek ocena za sve studente ?09.01.2010. u 22:48 - pre 127 meseci
Napravio sam upit koji mi izracunava prosek za odredjenog studenta.



Code:
// 3. Postavljanje upita
    $result = mysql_query("SELECT
    studenti.sid,
    studenti.ime,
    studenti.prezime,
    Avg(ucesce.ocena) AS prosek
    
FROM
    studenti
    Inner Join ucesce ON studenti.sid = ucesce.sid
WHERE ucesce.sid =  '001'

    ", $connection);
        if (!$result) {
            die("Database selection failed: ".mysql_error());
        }


1. Selektuj SID, IME, PREZIME iz tabele studenti,
2. Povezi tabelu studenti i ucesce (tu su ocene), i
3. Izbaci mi presek ocena za studenta 001.

To radi.

Kako da postavim upit da mi izracuna prosek za svakog studenta iz baze posebno ne samo za jednog.

Ako izbacim uslov WHERE ucesce.sid = '001', onda mi daje prosek svih ocena zbirno a ne po studentu.
(~ ~)( o o )(~ o)
-(_)---(_)---(_)-

 
Odgovor na temu

grozda

Član broj: 738
Poruke: 508
*.dynamic.sbb.rs.



+6 Profil

icon Re: Kako izracunati prosek ocena za sve studente ?09.01.2010. u 23:21 - pre 127 meseci
otkrio sam ...

Code:
ELECT
studenti.sid,
studenti.ime,
studenti.prezime,
Avg(ucesce.ocena),
studenti.datrodj,
studenti.adresa,
studenti.telefon,
studenti.e_mail,
studenti.smer
FROM
ucesce
Inner Join studenti ON studenti.sid = ucesce.sid
GROUP BY studenti.sid


Trebalo je dodati

Code:
GROUP BY studenti.sid

(~ ~)( o o )(~ o)
-(_)---(_)---(_)-

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako izracunati prosek ocena za sve studente ?

[ Pregleda: 4551 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.