Evo me, nisam ceo dan bio uz racunar i malopre se ulogovah. Ajmo prvo da razjasnimo ovo moje pisanje.
1. Nisam imao nameru da ovde pricam o detaljima SCnet-a, jer jos od Amway-a pre 40 godina pa na ovamo niko nije uspeo da uradi MLM akciju ni preko TV-a, ni preko BBS-ova, ni preko foruma i znam da necu to raditi ni ja, jer ovaj posao se tako ne radi !
2. Vecinu vas koji ste ovde odgovorili znam sa foruma kao zrele ljude i siguran sam da svako od vas ima formirano misljenje. Ne zelim da vas ubedjujem, to bi bilo skroz amaterski, svako ima pravo da misli i veruje u sta god zeli.
3. Ovo sto cu sad napisati je zbog onih koji ce sutradan izguglati ovu temu, a ja se ovim poslom bavim i moram da ga branim. Naravno ne po svaku cenu, samo cu navesti cinjenice koje je lako moguce proveriti i iz drugih izvora.
- SCnet nije madjarski vec srpski, krenuo je iz Beograda 01. februara 2010. godine kao akcionarsko drustvo. Zove se Shopping Center Network. Za dve i po godine registrovan je u 11 zemalja, medju kojima su Nemacka, Rusija i Holandija i u toku septembra se otvara i Austrija i u svakoj zemlji je registrovan prema zakonima te zemlje.
- Nisam gledao marketing plan Lyoness-a veujem da je ideja slicna, ali ne mogu da sudim o njemu, kao ni o tim ciglama koje se slazu.
- Previse je pomenuta rec prevara, ovo nije to, ne zelim da ubedjujem. Na netu ima preko 400 sati materijala pa ko voli neka gleda.
- Niti je ovo trolovanje mozga, niti virtuelna matematika, ali ako neko to tako dozivi - OK.
- Easy money - ovo sve moze biti samo ne to. Ovo je posao, ovo je borba sa vetrenjacama. Ljudi su s pravom smunjicavi i ogorceni, svasta se tokom proteklih godina desavalo i sa piramidama i sa raznim tasna-masna-kravata firmama. Sta mislis, sa koliko ljudi obavim razgovor i cujem sve te prigovore koje sam i ovde procitao. To je sastavni deo ovog posla. Zbog tih prigovora ljudi jednog trenutka odustanu, lakse im je da nemaju novca nego da objasnjavaju (ne da ubedjuju, vec da objasne koga zanima) ljudima. Nikakva uplata nije obavezna, enma clanarine, nema obavezne kupovine, nema NIKAKVIH troskova. Kartica je skroz besplatna i vazi u svim tim zemljama gde na firmi postoji nalepnica SCnet-a.
- Nisam autor ovog projekta, autori su nasi ljudi, a sama ideja zarade iz kupovine je patentom zasticena jos 1999. godine, zastitili su je Dragan Fratric i ruski profesor Ganin. Zato se, u svakoj zemlji gde se ovo otvori firma obavezno zove SCnet_pa_naziv_te_zemlje_ .
- Niti je ovo prodavanje magle, niti mazanje ociju. Naravno, opet nikog ne ubedjujem, samo odgovorno tvrdim.
- Piramida je i u nasem krivicnom zakonu definisana. Ja licno se ne bih igrao sa takvim stvarima.
- O tome kako novac tece jasno govori kompenzacioni plan koji se takodje moze skinuti sa neta, dacu linkove ispod.
- Mozda Maxi jeste najskuplji, mozda je NIS najskuplji, ali oni svakako ostvaruju svoj promet i bez SCneta i bez da daju bilo kome bilo kakav popust.
- Imao sam prilike da 3 sata slusam prezentaciju jednog usisivaca. Naravno nisam ga kupio jer nisam imao novca, ali da sam imao kupio bih ga bez ukljucenja u bilo kakvu dalju prodaju.
- Ne pocinje se sa 500 ili 1000 dinara, mozes poceti ili sa 0 dinara ili u koracima po 4500 dinara (od 15. avgusta to jedno PP koje se kupuje kostace 5000 dinara). To sto uplacujes se zove kapara buduce potrosnje, o tome govori marketing plan kako se to trosi (bice linkova kasnije). Tesko je da se shvati, ali ONAJ KO UPLATI BILO KAKAV NOVAC, TIM NOVCEM RASPOLAZE U NAREDNE TRI GODINE, TAKO STO NE MOZE DA GA PODIGNE, ALI MOZE DA GA POTROSI KAO DEO VECE KUPOVINE kod bilo koje firme partnera, za bilo koje proizvode. Tim novcem se covek obavezuje da ce u naredne tri godine napraviti promet kod tih firmi, e to je njihov interes da daju popuste.
- Videh iznad 'urusavanje piramide' - tacno je to receno za piramidu. Samo sto je piramida 'Daj novac za nesto sto ne vredi toliko i nadji jos 4 coveka da daju takodje ni za sta i onda dobijes svoj novac natrag i od onih koji dalje daju ni za sta itd' i stvarno se to posle urusi, pukne, znamo sta se desi. Ovde novac koji das (ako uopste das posto nije obavezno) licno ti trosis u naredne tri godine. A ako pravis odjednom veliku kupovinu mozes odmah da ga potrosis. Primer: dao si 4500 dinara i kupio to neko malopre pomenuto PP. Hoces da kupis robu u vrednosti od 75000 dinara kod firme koja daje 10% popusta. Uplacenih 4500 su gore pomenutih 6% od te sume, ti dodajes iz dzepa jos 70500 dinara i kupis robu od 75000 dinara. Kaparu si iz cuga potrosio, a to PP ti ostaje trajno. U praksi su ovakve kupovine retke, pa se ova kapara 'krcka' vremenom, a najvise u roku od tri godine.
- To PP se smesta u binarnu matricu i zaradjuje ti novac. Binarna matrica ide u beskonacnost, a zaradjen novac mozes delom da podignes, a delom da potrosis kod firmi partnera ILI da sve potrosis kod firmi partnera. To kako binarka zaradjuje ostavicu da pogleda ko zeli, jer je binarka drugi vid zarade u SCnetu (od ukupno 7 vidova zarade). Ovo je programerski forum, binarka je ono sto je mene opredelilo da malo bolje zagrebem po povrsini i pogledam unutra.
- Covek koji je kodirao sajt se zove Robert Pausic. Tada je to bila predmreza, nije bilo nijedne firme partnera, delile su se besplatne kartice, a ljudima se na pomen davanja bilo kakvih para dizala kosa na glavi i odmah su ovo stavljali u kos sa prevarama. Evo to u praksi funkcionise kao sto su tada pricali.
- "150 miliona evra koje samo neko treba da se sagne i podigne sa zemlje" da je tako ja bih za ovih nekoliko meseci koliko se bavim SCnetom bio bogat covek

ali kao sto rekoh ovo je posao, i to krvav - upravo zbog svakodnevnog sretanja sa ovakvim prigovorima, ali svako ima izbor cime se se baviti u zivotu.
- Bice ovde i milijarda ljudi. Zasto ? Zato sto se registracijom dobije kartica koja nikad nikom nece uzeti dinar iz dzepa, samo moze da donese natrag. A svakih par meseci se otvori nova drzava, trenutno ih ima 11 (27. april je otvorena Nemacka, do 1. oktobra ce biti i Austrija). Fora je sto u svakoj zemlji postoji binarka i ja kad se ulogujem u svoj ofis (takodje besplatan) iako nikad nisam usao u Rusiju ili Holandiju mogu da pratim svoju binarku u tim drzavama i da zaradjujem od onoga sto neko u Austriji kupuje, a zaradjen novac da konvertujem u dinare i da podignem. To ce biti sad sa Austrijom, posto je u preksi provereno sa binarkama ostalih drzava.
Ne bih stvarno vise o ovome, ali ono sto sam napisao stoji: da je potrosacka mreza najrazvijenija u Novom Sadu i Paracinu, dobri su Valjevo, Subotica i Becej. Vec ima ljudi koji su karijere u ovom poslu i koji od ovoga zaradjuju, prvenstveno od binarke. O ostalih 5 vidova zarade ne zelim ni sada ni ovde.
Ko zeli vise, evo par linkova sa preko 400 sati materijala i neka trazi bilo kakav trag o necemu nelegalnom, o prevari ili bilo kakvoj steti koja moze da se nanese coveku osim loseg objasnjenja ovog posla.
http://scnetsrbija.com/uploads_hu/srb/
http://scnetsrbija.com/down/
Ne bih vise o ovome, odgovaracu samo ako dodje neko pitanje koje nisam pomenuo.
Poz drustvo.
--
ES is the bes' ! ;)