Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Fan br. obrtaja, ...

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Fan br. obrtaja, ...

[ Pregleda: 3059 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shaDy
Nikola J
-=BGD=-

Član broj: 1507
Poruke: 240
*.drenik.net

Sajt: www.CikloBerza.com


Profil

icon Fan br. obrtaja, ...03.01.2004. u 02:24 - pre 216 meseci
Ima li neko ideju kako ocitati broj obrtaja colera, ili neke druge parametre, tipa temperatura procesira ili sl.

NIsam nasao neku Api funkciju ali posto podaci postoje u biosu, mora da se to moze nekako dobiti preko biosa ili slicno.

Jel se neko zezo s ovim.

pozdrav
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Fan br. obrtaja, ...05.01.2004. u 11:41 - pre 216 meseci
Evo ja sam negde na netu nas'o za brzinu procesora... mozda ti zatreba...

Code:

//stavi label i timer...
 
//...i ovu funkciju
function GetCPUSpeed : integer;
const
DelayTime = 500;
var
TimerHi,
TimerLo : DWORD;
PriorityClass,
Priority : Integer;
begin
PriorityClass := GetPriorityClass(GetCurrentProcess);
Priority := GetThreadPriority(GetCurrentThread);

SetPriorityClass(GetCurrentProcess, REALTIME_PRIORITY_CLASS);
SetThreadPriority(GetCurrentThread, THREAD_PRIORITY_TIME_CRITICAL);

Sleep(10);
asm
dw 310Fh
mov TimerLo, eax
mov TimerHi, edx
end;
Sleep(DelayTime);
asm
dw 310Fh
sub eax, TimerLo
sbb edx, TimerHi
mov TimerLo, eax
mov TimerHi, edx
end;

SetThreadPriority(GetCurrentThread, Priority);
SetPriorityClass(GetCurrentProcess, PriorityClass);

Result := Round(TimerLo / (1000 * DelayTime));
end;

//koriscenje
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
Label1.Caption := IntToStr(GetCPUSpeed) + ' MHz';
end;


 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.142.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Fan br. obrtaja, ...09.01.2004. u 21:46 - pre 216 meseci
Bez ljutnje nemoj to da koristis (Avramov kod). Procitaj iz windows registry baze tip procesora i brzinu, sto da se mucis kad su bolji od nas to vec uradili. Sto se tice ventilatora itd. jedan od pristupa je preko WMI (windows instrumentation interface) koji ima razne klase tipa: class Win32_Fan : CIM_Fan itd. Ima i drugih pristupa.

Pogledaj u MSDN-u za jos detalja :)
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.142.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Fan br. obrtaja, ...09.01.2004. u 21:47 - pre 216 meseci
Ispravljam se. Nije Avramov kod (naglasio covek). Sve u svemu kod nije najsrecniji da ne ulazim u detalje.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Fan br. obrtaja, ...

[ Pregleda: 3059 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.