Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

zadaci iz paskala

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: zadaci iz paskala

[ Pregleda: 3784 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon zadaci iz paskala01.12.2009. u 15:32 - pre 156 meseci
za pocetak neki lak zadatak
unosi se n brojeva treba odrediti aritmeticku sredinu deljivih sa 3.
laganica. sa mod, for,sqrt.
 
Odgovor na temu

anon68680

Član broj: 68680
Poruke: 528
93.87.117.*



+14 Profil

icon Re: zadaci iz paskala01.12.2009. u 15:42 - pre 156 meseci
Zar stvarno ocekujes da ti neko odradi zadatak bez da se ti namucis sam?
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: zadaci iz paskala01.12.2009. u 18:51 - pre 156 meseci
Zanimljivo, a sta ce ti sqrt? Za aritmeticku sredinu?
 
Odgovor na temu

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: zadaci iz paskala02.12.2009. u 12:45 - pre 156 meseci
Citat:
bojan21: Zanimljivo, a sta ce ti sqrt? Za aritmeticku sredinu?:D :D
tu sam pogresio hteo sam da kazem sa 2. :D
Citat:
krza: Zar stvarno ocekujes da ti neko odradi zadatak bez da se ti namucis sam?
???? ovo je lak zadatak jos sam naveo koje funkcije treba vrsiti.
 
Odgovor na temu

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: zadaci iz paskala02.12.2009. u 12:57 - pre 156 meseci
jaoooo!!!! sutra imam kontrolni i ovaj zadatak (priznajem) ne znam:
napisati program koji izracunava zbir: 1-1/2+1/3-1/4+....1/n.
 
Odgovor na temu

anon68680

Član broj: 68680
Poruke: 528
93.87.117.*



+14 Profil

icon Re: zadaci iz paskala02.12.2009. u 17:07 - pre 156 meseci
Citat:
tu sam pogresio hteo sam da kazem sa 2. :D


Poslednji put kad sam proverio, aritmeticka sredina se izracunava: zbir cifara podeljeno sa brojem cifara. Tvoj broj cifara je n, ne 2.

Citat:
???? ovo je lak zadatak jos sam naveo koje funkcije treba vrsiti.


Koliko ja vidim, ti pokusavas na fazon 'ajde da vidim znate li ovo' da nas nateras da ti uradimo neke skolske zadatake. Jako ruzno i glupo sa tvoje strane. Ljudi ovde mogu da te savetuju, i objasne ti kako da uradis nesto, ali da ti urade ceo zadatak bilo bi samo kontraproduktivno.


[Ovu poruku je menjao krza dana 02.12.2009. u 18:30 GMT+1]
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: zadaci iz paskala02.12.2009. u 21:31 - pre 156 meseci
Evo ti

1-1/2+1/3-1/4+....1/n.

Code:
Dim a, b as realni_broj
var c, d kao INTEGER
n:= nekibroj

Procedura_START
  a = 1
  b := 2; 
  c is 3 
  d is:= 4

  PitajMe('Koliko je n?');
  UnesiN

     Racunaj_ :=
         a-a/b+a/c-a/d+.....1/n

PišiNaEkran: "Rezultat je: " Racunaj_-->REZULTAT


Lukav si ti prijatelju,. Drugi put lijepo reci:

E ljudi, ja sam lijen, ne da mi se ovo rješavati, a znam da ovdje ima luđaka koji će mi ovo rješiti pa šta da se ja mučim kada možete vi. Rješite mi ovo.


F
 
Odgovor na temu

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: zadaci iz paskala18.01.2010. u 20:32 - pre 154 meseci
Citat:
captPicard: Evo ti

1-1/2+1/3-1/4+....1/n.

Code:
Dim a, b as realni_broj
var c, d kao INTEGER
n:= nekibroj

Procedura_START
  a = 1
  b := 2; 
  c is 3 
  d is:= 4

  PitajMe('Koliko je n?');
  UnesiN

     Racunaj_ :=
         a-a/b+a/c-a/d+.....1/n

PišiNaEkran: "Rezultat je: " Racunaj_-->REZULTAT


Lukav si ti prijatelju,. Drugi put lijepo reci:

E ljudi, ja sam lijen, ne da mi se ovo rješavati, a znam da ovdje ima luđaka koji će mi ovo rješiti pa šta da se ja mučim kada možete vi. Rješite mi ovo.
e znate sta? iskulirajte bree sto ste vi mnogo osetljivi! vama i da kazem hvala vi biste imali primedbu! ima mnogo kriticara ovih dana a najgori su oni koji vise po ceo dan po nekim forumima! zar nije dobro preko for cikusa mnogo je bolje: Code:
Program dd;
var i,n,s:real;
begin
readln(n);
s:=0;
for i:=1 to n do
begin
if i mod 2:=0 do
s:=s-1/i else
s:=s+1/i;
end;
readln(s);
end.

ETO LJUDI KAO STO VIDITE ZNAM ZADATAK!!
 
Odgovor na temu

Nikola Janković
učenik, gimnazija "Svetozar
Marković"
Jagodina, Srbija

Član broj: 233333
Poruke: 12
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: zadaci iz paskala21.01.2010. u 13:58 - pre 154 meseci
Nemojte da zezate čoveka, ne radi se tako programiranje na nivou trećeg razreda srednje škole...
Provaliće profesor.

Citat:
THE_BRAIN: za pocetak neki lak zadatak
unosi se n brojeva treba odrediti aritmeticku sredinu deljivih sa 3.
laganica. sa mod, for,sqrt. :D


Code:

PROGRAM ARS;
   VAR 
      I,S,C,BR:INTEGER;
      ARS:REAL;
   BEGIN
      S:=0;
      ARS:=1;
      BR:=0;
      WRITE('ZA KOLIKO BROJEVA HOCES DA IZRACUNAS PROSEK: ');
      READLN(N);
      FOR I:= 1 TO N DO
         WRITE('UNESI', I,' CLAN NIZA: ');
         READLN(C);
         IF C MOD 3 = 0 THEN 
               BEGIN
                  BR:=BR+1;
                  S:=S+C;
               END;
      ARS:=S/BR;
      WRITE('ARITMETICKA SREDINA UNETIH BROJEVA JE: ',ARS:5:2);
      READLN
   END.




Citat:
THE_BRAIN: jaoooo!!!! sutra imam kontrolni i ovaj zadatak (priznajem) ne znam:
napisati program koji izracunava zbir: 1-1/2+1/3-1/4+....1/n.
:(


Code:
PROGRAM ASDFG;
   VAR
      S,ZNAK,N,I:INTEGER;
   BEGIN
      S:=0,
      ZNAK:=1;
      WRITE('UNESI KRAJNJU CIFRU N: ');
      READLN(N);
      FOR I:= 1 TO N DO
         BEGIN
            S:=S+ZNAK*1/I;
            ZNAK:=-ZNAK;
      WRITE('REZULTAT JE: ',S:5);
      READLN
   END.


Nisam stigao da proverim, ali mislim da će da radi.

Budi pošten, uporan i vredan
i sto posto završićeš bedan.
 
Odgovor na temu

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: zadaci iz paskala25.01.2010. u 17:48 - pre 154 meseci
hvala ti
 
Odgovor na temu

Nikolavlasotince
Nikola Stojiljkovic
Vlasotince/Beograd

Član broj: 139391
Poruke: 109
93.87.141.*



+1 Profil

icon Re: zadaci iz paskala30.01.2010. u 00:29 - pre 154 meseci
S ne moze da bude tipa integer jer je realan broj... a i fali ti jedan end; ispod znak:=-znak;
 
Odgovor na temu

Nikola Janković
učenik, gimnazija "Svetozar
Marković"
Jagodina, Srbija

Član broj: 233333
Poruke: 12
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: zadaci iz paskala13.02.2010. u 20:19 - pre 153 meseci
Citat:
Nikolavlasotince: S ne moze da bude tipa integer jer je realan broj... a i fali ti jedan end; ispod znak:=-znak;


U pravu si.

Kao što rekoh, nisam stigao da proverim.

Budi pošten, uporan i vredan
i sto posto završićeš bedan.
 
Odgovor na temu

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Sledeci zadatak aaaaaaaa24.02.2010. u 18:11 - pre 153 meseci
unose se 2 intervala a odredjuje se da li ima prostih brojeva izmedju njih ako ima ispisuje ih.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: zadaci iz paskala

[ Pregleda: 3784 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.