Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju

[ Pregleda: 2223 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
212.178.230.*



Profil

icon Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 14:49 - pre 131 meseci
Da li i kako mogu da klikom na jpeg napravim upit u mysql bazu, gde bi mi recimo ID te jpeg slike sluzio kao promenljiva za upit u bazu?Recimo imam na jednoj stranici JPEG i klikom na nju dobijem podatke iz baze.Da li moze i kako?
Unapred hvala.
Inače imam vistu. mysql 5.1.32
 
Odgovor na temu

tarla

Član broj: 15527
Poruke: 1648



+42 Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 15:40 - pre 131 meseci
Ovo pitanje nema veze sa bazama...


 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
212.178.230.*



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 15:46 - pre 131 meseci
Pa dobro kapiram i ja da je više pitanje u okviru php dela, al ipak ima neke veze sa bazama.Ništa onda da premeštam temu u php deo?
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1109
93.86.205.*

Sajt: www.gvozden.info


+67 Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 16:42 - pre 131 meseci
Postavio si tako pitanje da bi covek pomislio da ti treba desktop aplikacija koja komunicira sa mysql-om...
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
212.178.230.*



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 17:07 - pre 131 meseci
Potrebna mi je naravno php skripta.
Izvinjavam se ako nisam bio potpuno jasan, hteo sam samo da ispoštujem pravila foruma zato sam stavio verziju mysql-a i operativni sistem.Hvala vam na dosadasnjem trudu nadam se da ću dobiti skori odgovor.Hvala jos jednom.
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.dynamic.sbb.rs.



+13 Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 23:00 - pre 131 meseci
Linkuj sliku na neku php skriptu kojoj ces da prosledis ID i posle da ga obradis, tj:

Code:

<a href="nekaSkripta.php?id=nekiID"><img src="...." /></a>


nekaSkripta.php:

Code:

$id = $_GET['id'];

// Uradi nesto pametno (napravi upit) sa $id


Simple enough ? :-))
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
212.178.230.*



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 23:53 - pre 131 meseci
Neće još uvek.

Ovako sam linkovao sliku:
<a href="neka skripta.php" id="neki id" method="GET"><img src="neka fotka.jpg"width="125" height="134" border="0" /></a>

A ovo mi stoji u neka skripta.php:
$nekapromenljiva = $_GET['neki id'];
$result = mysql_query("SELECT *
FROM moja baza
WHERE kolona LIKE '%$nekapromenljiva%'");
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
212.178.230.*



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju01.12.2009. u 23:57 - pre 131 meseci
Proradilo onog trenutka kad sam u potpunosti ispoštovao tvoju skriptu.
Hvala
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
*.kbcnet.rs.



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 15:38 - pre 131 meseci
Ipak ne funkcioniše, pogrešio sam.Ne znam gde grešim.
 
Odgovor na temu

vatri
Banja Luka, RS

Član broj: 68697
Poruke: 1006
*.dynamic.dsl.t-2.net.



+18 Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 15:44 - pre 131 meseci
Ajde malo bolje objasni sta ti treba, odnosno sta je problem (sta podrazumijeva to kad kazes da ne radi), jer ovo kako ti je man-wolf objasnio mora da radi.
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
*.kbcnet.rs.



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 16:15 - pre 131 meseci
Evo ovako fotka sa linkom stoji ovako:
<a href="search.php"?id="beogradskaarena"><img src="dremfotka.jpg" width="300" height="177" border="0" /></a>

a upit na search.php je ovako doslovno:
$uslov = $_POST['beogradskaarena'];
$result = mysql_query("SELECT *
FROM sportovi
WHERE sportovi.mesto LIKE '%$uslov%'");

On meni izbacuje upit iz tabele sportovi ali ne vrši selekciju na osnovu ovog ID-a koji sam poslao.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.92.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 18:16 - pre 131 meseci
Pa ovo su osnove phpa i html-a, ako zelis da naucis php i html, mogu ti reci da nisi ni poceo. A ako ti samo treba krajnje resenje, bolje nadji nekog ko zna php i html, da ti ovo napravi, ustedeces gomilu zivaca i vremena na duze staze.
Prvo, ne mozes u linku stalno zatvarati tagove, znaci link treba tacno onako kako ti Mihailo rekao, ovako:
<a href="search.php?id=beogradskaarena">
a u php fajlu prihvatas vrednost parametra

$uslov = $_POST['id'];
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-2.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 18:20 - pre 131 meseci
I samo umesto $_POST ide $_GET ili u krajnu ruku $_REQUEST.
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
*.kbcnet.rs.



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 19:59 - pre 131 meseci
hvala svima na trudu valjda ću uspeti.
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
*.kbcnet.rs.



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 21:05 - pre 131 meseci
Šta ja u stvari želim?
Imam recimo dve fotografije na stranici.Želim da klikom na prvu pošaljem jedan parametar za upit na bazu, a kada kliknem na drugu fotografiju da se ka stranici na kojoj je upit u bazu upucuje drugi parametar?
Šta predlažete za ovo?
Priznajem da sam i više nego početnik
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
*.kbcnet.rs.



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju09.12.2009. u 22:14 - pre 131 meseci
Rešio sam sa sledećim delom skripte:
if ($_GET['id']){ ///////sa ovim kupim url iz adrese//////
$uslov = $_GET['id'];
$result = mysql_query("SELECT *
FROM sportovi
WHERE sportovi.mesto LIKE '%$uslov%'LIMIT 1");

Hvala svima super ste.
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
91.148.82.*



+13 Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju10.12.2009. u 09:14 - pre 131 meseci
I sad jos procitaj malo o sigurnosti na ovom linku i bices super :-D
 
Odgovor na temu

pmany74

Član broj: 241982
Poruke: 11
*.kbcnet.rs.



Profil

icon Re: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju10.12.2009. u 19:30 - pre 131 meseci
Hvala.:-)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Upit na mysql bazu klikom na jpeg fotografiju

[ Pregleda: 2223 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.