Citat:
Mislim da ces se po suhom kvalitetu slike razocarati koji god danasnji kompakt da izaberes kad budes uporedjivao sa A620.
To me najvise i plasi :-( kad kazes razocarati, da li mislis na ostrinu, kvalitet boja, prisustvo shuma, geometrijska izoblicenja?
Citat:
Javi sta si uradio i kako si zadovoljan.
Ja se nadam ipak da ce mi iz servisa javiti da ne moram da menjam objektiv na A620 i da je popravljen i da ne moram da ga menjam, posto kao sto rekoh prezadovoljan sam njim, u milion situacija mi je odradio posao tacno kako sam ocekivao... ali ako bude morao da se uzima novi, nemam drugu soluciju osim SX200 IS ili eventualno SX20IS (cekam Nebojsin test), mada je on malo veci od onoga sto ja nazivam aparatom za svaki dan...
Zao mi je sto dpreview nema test SX200IS, makar da vidim te fotke u realnim uslovima (ne laboratorijske primere), ne znam da li Nebojsa planira u skorije vreme da testira SX200IS...
Koliko vidim SX200IS koristi litijum jonsku bateriju... sto je meni ponovo mana kod everyday aparata, posto ponovo, da spomenem A620, desavalo mi se da mi se isprazne punjive baterije i na prvom kiosku kupim obicne baterije koje su mi uvek izvlacile koliko mi je jos trebalo, 50-60 snimaka uvek...
Citat:
Imao sam A620 i samo mogu da kazem da je izuzetan kompakt.
Pa da, samo su mu nedostajale neke mogucnosti koje imaju novi kompakti, kao naprimer stabilizacija i da objektiv pocinje od 28mm, sve ostalo je imao i on.
Citat:
NShappy: Pogledaj potpuno novi Canon S90. Cena je jaka, ali mislim da vredi.
Cena mu je i previse jaka, a vidim da je raspon objektiva mali, nema ni HD video, bez cega nov aparat ne bih uzimao...