Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Include - da ili ne?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Include - da ili ne?

[ Pregleda: 1573 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

crowsoul
Beograd

Član broj: 49525
Poruke: 58
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.google.com


Profil

icon Include - da ili ne?14.11.2009. u 17:53 - pre 132 meseci
Pozdrav svima,

postoji sajt kojem je svaka strana ista, menja se samo centralna (srednja) kolumna.
Kada pogledam meni, a posle i source, to izgleda ovako:

</li><li><a href="showpage.php?id=195" >1</a>
</li><li><a href="showpage.php?id=196" >2</a>
</li><li><a href="showpage.php?id=197" >3</a>
</li><li><a href="showpage.php?id=198" >4</a>
</li><li><a href="showpage.php?id=199" >5</a>
</li><li><a href="showpage.php?id=200" >6</a>

Da li neko može da me uputi da li je sadržaj centralne kolumne koja se menja (1,2,3,4,5,6) samo .txt file koji se "includuje" u tu kolumnu ili ne?
Postoji li neko "uputstvo" kako se prave "ovakvi" sajtovi?

Znači ja uploadujem .txt file sa potrebnim imenom na potrebno mesto i meni ga prikazuje kada se ta stavka u njemu klikne, ili sam potpuno promašio koncepciju?

Unapred zahvalan,

CS
* Internet Explorer rendered a three-dimensional border on all sides.
* Opera rendered a solid black border.
* Safari rendered no border at all.
* Firefox rendered a gray border on the left and top, with black on the right and
bottom.

Set me on fire, Kerosene...
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
93.86.246.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Include - da ili ne?15.11.2009. u 20:27 - pre 132 meseci
Može da bude, a ne mora. Mada, ako se preko GET prenosi id (?id=) onda je obično u pitanju dovlačenje sadržaja iz (MySQL) baze podataka.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

crowsoul
Beograd

Član broj: 49525
Poruke: 58
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.google.com


Profil

icon Re: Include - da ili ne?17.11.2009. u 11:07 - pre 132 meseci
OK,

Hvala.
* Internet Explorer rendered a three-dimensional border on all sides.
* Opera rendered a solid black border.
* Safari rendered no border at all.
* Firefox rendered a gray border on the left and top, with black on the right and
bottom.

Set me on fire, Kerosene...
 
Odgovor na temu

crowsoul
Beograd

Član broj: 49525
Poruke: 58
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.google.com


Profil

icon Re: Include - da ili ne?17.11.2009. u 11:20 - pre 132 meseci
Avrame, dopunsko pitanje, pa ako imaš vremena...

Kako .txt fajlu dodelim ID=195?

Ako je mnogo priče, preporuči mi literaturu...možda pomogne tako.


Unapred zahvalan....


Pozdrav
* Internet Explorer rendered a three-dimensional border on all sides.
* Opera rendered a solid black border.
* Safari rendered no border at all.
* Firefox rendered a gray border on the left and top, with black on the right and
bottom.

Set me on fire, Kerosene...
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
93.86.94.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Include - da ili ne?17.11.2009. u 18:37 - pre 132 meseci
Pa jedino da ga nazoveš 195.txt (ili nešto-195.txt, ili bilo kako tako da postoji taj ID u imenu fajla) pa onda includuješ '/' . $_GET['id'] . '.txt'

Naravno, pre toga proveriš da li takav fajl postoji
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

vatri
Banja Luka, RS

Član broj: 68697
Poruke: 1006
*.dynamic.dsl.t-2.net.



+18 Profil

icon Re: Include - da ili ne?17.11.2009. u 19:10 - pre 132 meseci
napravis ovako naprimer:

index.php:

Code:

<div id="menu">
<a href="index.php?page=123">Strana 1</a>
<a href="index.php?page=321">Strana 2</a>
</div>

<div id="content">
<?php
 $page = $_GET['page'];

 switch($page){

  case "123": include 'strana_1.txt'; break;
  case "321": include 'strana_2.txt'; break;

  default: include 'home.txt';
 }

?>

</div>
 
Odgovor na temu

crowsoul
Beograd

Član broj: 49525
Poruke: 58
213.147.123.*

Sajt: www.google.com


Profil

icon Re: Include - da ili ne?18.11.2009. u 20:26 - pre 132 meseci
Zahvaljujem na odgovorima,


Pozdrav,


CS
* Internet Explorer rendered a three-dimensional border on all sides.
* Opera rendered a solid black border.
* Safari rendered no border at all.
* Firefox rendered a gray border on the left and top, with black on the right and
bottom.

Set me on fire, Kerosene...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Include - da ili ne?

[ Pregleda: 1573 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.