Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[VB.NET] Računanje radnog staža

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [VB.NET] Računanje radnog staža

[ Pregleda: 5008 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DMX

Član broj: 44350
Poruke: 122
93.86.142.*



Profil

icon [VB.NET] Računanje radnog staža10.11.2009. u 18:46 - pre 176 meseci
Kako izračunati radni staž u VB.NET, pokušao sam sa DateDiff() funkcijom, ali su u opticaju varijante računanja samo dana, samo meseci ili samo godina, kako da se izvede preračunavanje, a da se to slaže sa računanjem staža po zvaničnim službama koje se time bave.

Hvala unapred.
Da se ja pitam, ja bih ovuda proterao autobus.
 
Odgovor na temu

steve585
Stevan Stanić
Project Manager
Zagreb

Član broj: 131815
Poruke: 281
*.zg.cable.xnet.hr.



+1 Profil

icon Re: [VB.NET] Računanje radnog staža17.11.2009. u 17:30 - pre 176 meseci
Npr. ako imas slijedeca dva datuma:

Datum1
20.5.2008

Datum2
19.4.2009


Ako Godina(Datum2) > Godina(Datum1) Onda
Godina = Godina(Datum2)- Godina(Datum1)
*U nasem primjeru to daje vrijednost 1
Ako Mjesec(Datum2)>Mjesec(Datum1) Onda
Mjesec= Mjesec(Datum2)-Mjesec(Datum1)
Medjutim Ako Mjesec(Datum2)<Mjesec(Datum1) Onda
Godina = Godina -1
Mjesec(Datum1)-Mjesec(Datum2)
*U Nasem primjeru to daje 11
Ako Dan(Datum2)>Dan(Datum1) Onda
Dan = Dan(Datum2) - Dan(Datum1)
Medjutim ako Dan(Datum2)<Dan(Datum1) Onda
Mjesec = Mjesec-1
Dan = Dan(Datum2) - Dan(Datum1)


I to ti je to

:-)


steve585
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [VB.NET] Računanje radnog staža

[ Pregleda: 5008 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.