Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)

[es] :: PHP :: forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)

[ Pregleda: 3468 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

KeyboardSound
Banjaluka

Član broj: 8657
Poruke: 73
*.com



Profil

icon forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)23.12.2003. u 11:23 - pre 219 meseci
Interesuje me da li su dozvoljene ovakve strukture u formi sa input-ima:

<input name="sifra" type="<? php if($b=="0"){echo "hidden";}else{echo "text";}?>" value="<?php echo "myrow3[2]"; ?>" size="20">

Pokusavam sa ovim ali mi javlja gresku:
Parse error: parse error, unexpected T_IF in d:\apache\htdocs\pk\unos.php on line 95

Da li ova greska sto mi javlja ima veze s tim ili sam nesto drugo pogrijesio?



[Ovu poruku je menjao -zombie- dana 23.12.2003. u 17:11 GMT]
 
Odgovor na temu

KeyboardSound
Banjaluka

Član broj: 8657
Poruke: 73
*.com



Profil

icon Re: Forme i php23.12.2003. u 11:28 - pre 219 meseci
Ustvari ovo sa type sigurno ne moze (mozda neko zna kako moze), ali sa value bi trebalo da moze!
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.bbone.utic.net.ba.



Profil

icon Re: Forme i php23.12.2003. u 11:36 - pre 219 meseci
type="<? php
probaj
type="<?php
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.bankmeridian.com

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Forme i php23.12.2003. u 11:39 - pre 219 meseci
Imaš razmak između ? i php. To ti je ta greška.

Može sa type kako si naveo, samo ispravi grešku.

Malo kraće: <?php echo $b=="0" ? "hidden" : "text"; ?>
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.bbone.utic.net.ba.



Profil

icon Re: Forme i php23.12.2003. u 11:44 - pre 219 meseci
noviKorisnik izgleda da sam ti uzeo rijec iz usta
 
Odgovor na temu

KeyboardSound
Banjaluka

Član broj: 8657
Poruke: 73
*.com



Profil

icon Re: Forme i php23.12.2003. u 11:52 - pre 219 meseci
Hvala Vam,
problem se uvijek svede na neku ovakvu gresku ali OK vazno je da sada radi
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.vdial.verat.net



+3 Profil

icon Re: Forme i php23.12.2003. u 19:26 - pre 219 meseci
Citat:
KeyboardSound:
Ustvari ovo sa type sigurno ne moze (mozda neko zna kako moze), ali sa value bi trebalo da moze!

A zasto ne moze??
Iz PHP-a mozes da pises koji god hoces HTML kod tako da
sve se moze.

Owl
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.access-sa1.lsinter.net



Profil

icon Re: Forme i php23.12.2003. u 21:43 - pre 219 meseci
Citat:
_owl_:
A zasto ne moze??
Iz PHP-a mozes da pises koji god hoces HTML kod tako da
sve se moze.


Da imas pravo covjek je lijepo rekao da error je u php skripti a ne u browseru da brlja html kod.
 
Odgovor na temu

KeyboardSound
Banjaluka

Član broj: 8657
Poruke: 73
*.com



Profil

icon Re: forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)24.12.2003. u 07:44 - pre 219 meseci
Ovo ne volim ali moram:
-zombie- mislim da stvarno nije u redu ubaciti ovakav komentar u naslovu teme.
Temu sam postavio u 12:23, a odgovor sam dobio u 12:36 dakle 10-tak minuta kasnije, sto ce reci da su ljudi to procitali i odgovorili bez obzira sto naziv teme nije bio bas najsretnije izabran.
Svrha svega je valjda razmjena iskustava i pomoc, a ne da neko, pa bio on i moderator, trazi dlaku u jajetu.

P.S. Ovaj forum je ubjedljivo najbolji php forum na srpskom jeziku
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)24.12.2003. u 16:14 - pre 219 meseci
pazi. nije cilj foruma da samo ti dobiješ odgovor. da je to jedini cilj, mogao bi samo da postaviš pitanje javno, i svako ko zna odgovor da ti odgovara na private.

poJenta je da tvoje iskustvo u rešavanju tvog problema može da pomogne još nekome ko kasnije ima sličan problem i dođe na sajt.

e sad, ako čovek dobije grešku "parse error, unexpected T_IF..." a tvoja tema se zove "forme i php", kako će on znati da treba baš tvoju temu da otvori da bi našao rešenje svog problema.

naravno, odgovor nije "neka pročita sve poruke sa foruma" jer to niko ne radi. a odgovor nije ni "neka koristi pretragu", jer tvoje loše imenovanje teme smanjuje i verovatnoću da skripta za pretragu (ili google) prepozna da je ova tema relevantna za taj problem.

znači, ja sam kao moderator temu morao da preimenujem u nešto smisleno vezano za tvoj problem. to je onaj prvi deo naslova "forme, parse error, unexpected T_IF.."


a pošto sam već morao da potrošim vreme, da bi odradio posao koji si ti već sam trebao da uradiš, onda mi nije bilo teško ni da te malo edukujem, da ti se to više ne ponovi. to je onaj drugi deo naslova u zagradi.

ako ti baš toliko smeta, to je i dalje tvoja tema, pa ti taj naslov možeš promeniti. ali u svakom slučaju, očigledno da sam uspeo, jer tvoja već sledeća tema nosi prilično prikladan naslov http://www.elitesecurity.org/poruka/254645


znači, dupla korist, ili što bi naš narod rekao, i moderator sit, i korisnici na broju :-P

tema je dobila smislen naziv (ono pre zagrade), a ti si naučio, i to ti se neće ponoviti... ja to zovem uspehom ;)


Citat:
KeyboardSound:
P.S. Ovaj forum je ubjedljivo najbolji php forum na srpskom jeziku


slažem se, i to ne samo za php. ali da bi tako i ostalo, uprkos nezadrživom dolasku novih neiskusnih korisnika u velikom broju, i da se forum ne bi urušio pod ovom najezdom (aka, 1500 poruka dnevno, sve nazvane "HITNO!! POMOOOOOĆ!!!!!"), moramo da primenjujemo i ovakve (nepopularne) mere...
 
Odgovor na temu

srki
Srdjan Mitrovic
Auckland, N.Z.

Član broj: 2237
Poruke: 3654
*.dialup.xtra.co.nz



+3 Profil

icon Re: forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)25.12.2003. u 00:10 - pre 219 meseci
KeyboardSound, pa niko nece da shvati ozbiljno ono sto je zombie dodao u naslov teme (ono u zagradama). Pa vidi se da je to mala sala ali je efikasna jer kada i drugi korisnici to vide nazivace bolje teme. Naravno da niko sad ne misli tebe da prevaspitava ili vredja. Pa znas kako mnogi moderatori rade u slucajevima kada je tema lose nazvana? Samo obrisu temu! narocito na forumima GSM i Audio-vizuelne tehnologije.

Naravno ja mislim da je to glup nacin jer se uskracuje ostalim korisnicima da vide temu a i to zaista vredja korisnika. Ovo sto je zombie uradio ne bi trebalo da te vredja jer se vidi da je sala ali ako te vredja verujem da ce zombie obrisati to u zagradama. A mislim da mozes i ti da editujes svoju poruku i obrises to u zagradama.

Pozdrav
Srdjan Mitrovic
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.bankmeridian.com

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)25.12.2003. u 14:08 - pre 219 meseci
http://www.elitesecurity.org/tema/37864
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: forme, parse error, unexpected T_IF.. (a ja mlad i zelen, pa ni temu da imenujem kako valja)

[ Pregleda: 3468 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.