Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!

[es] :: Web aplikacije :: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!
(TOP topic, by Stefan Jocic)
Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 123472 | Odgovora: 444 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Stefan Jocic
System Administrator

Član broj: 177868
Poruke: 1299
93.87.101.*

ICQ: 409508405


+27 Profil

icon WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!09.10.2009. u 18:25 - pre 161 meseci
#1 Instalacija WP-a na localhost!

Instalacija WordPress-a na localhost se ne razlikuje od standardne instalacije WP-a na web server. Kao što znate WordPress je pisan u PHP, koristeći MySQL bazu podataka za čuvanje tekstova i ostalih podataka. Za razliku od standardnog web servera (na kome možete od hosting provajdera iznajmiti deo resursa) koji već ima sve potrebne komponente instalirane, na vašem lokalnom računaru za instalaciju WordPress-a, morate instalirati odgovarajuće komponente tj. podići server na vašem računaru, kako bi ste instalirali WP. Većina to zove instalacija u localhost, ali zapravo termin localhost znači „isti računar„, tj. neki servis koji radi na istoj mašini koju trenutno koristite. Primer za to je upravo instalacija WordPress-a, tj. deo instalacije kada trebate uneti podatke o MySQL bazi. MySQL server može biti instaliran na istom web serveru koji koristite za čuvanje fajlova (localhost), i remote MySQL (što znači da je MySQL servis pokrenut na nekom drugom serveru). U polje „Ime domaćina„, u WP instalaciji po default-u piše localhost, jer su na većini servera instalirani svi osnovni-neophodni servisi. To polje nećete morati da menjate osim u slučaju da se MySQL servis nalazi na drugom serveru, različitom od onog na kome instalirate WordPress. Localhost po default-u ima IP adresu 127.0.0.1 . Da bi ste na vašem računaru podigli web server potrebno je instalirati Apache, PHP, MySQL… zatim sve to lepo konfigurisati, odrediti putanje itd. Uzeći u obzir da je sve to običnom korisniku veoma konfuzno, postoje već prekonfigurisani paketi, čijom instalacijom rešavate skoro sve potrebe. Jedan od tih „paketa“, je XAMPP (apachefriends.org), koji mora biti instaliran na vašem sistemu i koji je besplatan za preuzimanje i korišćenje. Ovaj paket je multiplatformski (cross-platform), što znači da ga lako možete instalirati na Windows, Linux, Mac OS X, Solaris. Da bi ste instalirali WP na localhost pratite sledeće korake:

1. Instalirajte XAMPP (možete ga preuzeti ovde);
2. Preuzmite svežu WordPress instalaciju (eng ver/sr ver);
3. Otpakujte WP instalaciju u folder pod nazivom „wordpress“;
4. Prebacite folder „wordpress“ u c:/xampp/htdocs. htdocs je root direktorijum na XAMPP-u, na drugim paketima npr. WAMP, root direktorijum se nalazi u folderu /wwwroot.
5. Startujete XAMPP (ukoliko već niste), pokretanjem c:/xampp/xampp_start.exe . XAMPP neće biti u mogućnosti da pokrene Apache ukoliko vam je startovan Skype (koriste isti port). Problem ćete rešiti trenutnim gašenjem Skype-a.
7. Otvorite u vašem omiljenom browser-u (pregledniku) sledeću adresu: http://localhost/wordpress ,videćete ovakav dijalog:

Kliknite na dugme: „Napravi konfiguracionu datoteku“
8. U sledećem koraku trebate uneti podatke o bazi, koju ćemo napraviti koristeći phpMyAdmin.

Kliknite na dugme „krenimo!“.

9. U vašem browseru, ukucajte sledeću adresu: http://localhost/phpmyadmin, pojaviće vam se početna strana phpMyAdmin-a.

Unesite željeno ime baze koju ćete koristiti za instalaciju WP-a, u polje „Create new database“. Obratite pažnju da vam encoding MySQL baze bude utf8_general_ci, kako bi se Srpska slova (sa kvačicama – čćšđž), prikazivala pravilno. U suprotnom će se umesto slova sa kvačicama pojavljivati „?“ (znak pitanja).

Kada unesete ime vaše nove MySQL baze kliknite na dugme „Create“. Za potrebu instalacije WP-a, napravio sam bazu pod imenom „wpblogbaza“. Sada smo uspešno napravili novu MySQL bazu, trebalo bi da vam se pojavi ovakav prozor:

Ovde već nećemo ništa dirati, jer WP instalacija ima fajl pomoću koga automatski kreira nove tabele i njihovu strukturu.
10. Za upravljanje našom bazom potreban nam je i user (korisnički nalog), koji ima ovlašćenja da radi određene operacije na bazi. Po XAMPP default-u korisničko ime je „root„, a šifra je „“ (nema šifre, trebate ostaviti prazno polje). Spisak XAMPP default parametara možete pogledati na sledećoj lokaciji: c/xampp/passwords.txt .
11. Vratimo se instalacijonom dijalogu WP-a (http://localhost/wordpress/wp-admin/setup-config.php?step=1), u formi ispod ispišite podatke o vašoj bazi i user-u, u mom slučaju ime baze je „wpblogbaza“, i korisnik „root“ bez šifre.

Kliknite na dugme „Pošalji“.
12. Pojaviće vam se dijalog kao na slici ispod, sve što je potrebno ovde jeste da kliknete na dugme „pokreneš instaliranje“.

13. Dijalog koji bi sada trebalo da vidite, je veoma važan. Potrebno je odrediti naziv bloga, uneti vašu email adresu i štiklirati „Želeo bih da se moj blog pojavljuje u pretraživačima kao što su Gugl ili Tehnorati“. Ukoliko ne štiklirate ovo vaš blog će biti zaštićen od poseta tkz. crawler-a tj. botova koji sakupljaju podatke o vašoj adresi, što znači da se nećete pojavljivati u rezultatima pretrage search engine-a. Ukoliko ste sve ovo odradili, kliknite na dugme „Instalirajte Vordpres“.
14. Sada bi ste trebali da dobijete vaše podatke o admin nalogu. Šifru kasnije možete promeniti, ali je neophodno kopirati trenutnu automatski generisanu šifru kako bi ste bili u mogućnosti da se prijavite u admin centar (srp. kontrolna tabla – eng. dashboard).

Posle kopiranja ove generisane lozinke, kliknite na dugme „Prijava“.
15. Čestitam uspešno ste instalirali WordPress, savetujem vam da promenite lozinku koju ćete lakše zapamtiti. Ovo što vidite na slici ispod je WordPress dashboard tj. kontrolna tabla za upravljanje vašim WordPress blogom. Sledeći put kontrolnoj tabli, možete direktno pristupiti adresom http://localhost/wordpress/wp-admin.

Ukoliko preferirate admin interfejs na latinici, na stranici http://localhost/wordpress/wp-admin/plugins.php , možete aktivirati dodatak, Srpski prevod na latinici, koji će prikazati sve na latiničnom pismu. Vaš blog se sada nalazi na adresi: http://localhost/wordpress/ .

Ceo postupak instalacije WP-a, je isti kao i klasično instaliranje na server vašeg hosting provajdera, s tim što umesto http://localhost , pišete vašu IP adresu ili ime domena. I naravno instalaciju XAMPP-a u tom slučaju netreba raditi.

Ukoliko imate pitanja oko instalacije, podešavanja i problema WordPress-a, možete ga postaviti ovde.

Želim vam srećno blogovanje, na jednoj od najboljih blogging platformi!

#2 Instalacija WordPress plugina!

WordPress vam daje mogućnost da personalizujete opcije vašeg bloga, kako bi ste ga prilagodili svojim potrebama. Plugins (sr. Dodaci), su zapravo komponente pomoću kojih možete dodati određene mogućnosti vašem WordPress blogu. Npr. možete postaviti dodatak koji će omogućiti vašim posetiocima, lakše deljenje informacija (sharing), tj. objavljivanje odlomka i putanje do vašeg zanimljivog teksta na blogu na željene social network sajtove. Zvanični direktorijum Pluginova tj. dodataka možete naći na adresi: http://wordpress.org/extend/plugins/ . Primetićete u levom meniju, lepo kategorizovane pluginove. Sve što je potrebno jeste da odaberete plugin.

Željeni plugin možete instalirati na dva načina:

1. Preko WordPress panela
Prijavite se u vaš WP admin centar, i kliknite na Dodaci - Dodaj novi. Ukucate u polje pretrage koji plugin želite, i sačekate rezultate.

Pored svakog plugina sa desne strane imate link Postavi na koga trebate kliknuti za aktivaciju željenog plugina. Pojaviće vam se jedan pop-up sa podacima plugina. Obratite pažnju na verziju WP-a koju imate instaliranu, moguće je da plugin ne podržava vašu WP verziju. Ukoliko doće do nekompatibilnosti, nećete moći da pristupite WP admin panelu.

Na ovom popup-u (ukoliko vaš server i verzija WP ispunjava potrebne uslove za instalaciju dodatka), kliknite na "Postavite sada". Biće vam zatraženi FTP parametri. Posle toga Plugin možete uključiti klikom na Dodaci u levom meniju.
2. Ručno preko FTP protokola
Pošto ste odabrali željeni plugin sa http://wordpress.org/extend/plugins/ , preuzimte ga i zabeležite u nekom folderu na vašem računaru. Pomoću nekog FTP klijenta (npr. FileZilla - besplatni), konektujte se pomoću FTP parametara na server. Pronađite folder pod nazivom plugins (public_html/wp-content/plugins). U ovom folderu se čuvaju svi postojeći i budući dodaci.

Dodatak koji ste prethodno skinuli sa WordPress-ovog plugin direktorijuma, trebate otpakovati i preko FTP iskopirati u /wp-content/plugins direktorijum. Zatim ga možete standardno aktivirati preko admin panela.

[Ovu poruku je menjao Stefan Jocic dana 11.10.2009. u 02:25 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

Član broj: 177868
Poruke: 1299
93.87.143.*

ICQ: 409508405


+27 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!14.11.2009. u 22:02 - pre 160 meseci
Problemi sa Akismet server konekcijom

Ukoliko koristite WordPress ili MyBB sigurno koristite "Akismet" , radi se o pluginu koji sprečava SPAM poruke tj. komentare na vašem blogu (ukoliko koristite WP) ili na vašem forumu (ukoliko koristite MyBB). Da bi ovaj plugin radio mora imati stalnu vezu sa glavnim Akismet serverom. Kao i podrazumevane sistemske zahtevnosti:

-Uključene gethostbynamel i fsockopen PHP funkcije
-TCP konekcija ka akismet.com

Ukoliko vam se javi problem oko konekcije na Akismet serveru, a prethodno je sve radilo bez problema, verovatno su se promenile IP adrese akismet.com servera. Uradite sledeće:

1. Preko SSH-a logujte se na server
2. Otvorite /etc/hosts
3. U prvi slobodni red ubacite sledeće IP i Hostname adrese (trenutne parametre možete videti na Akismet.com):

primer:

66.135.58.61 rest.akismet.com
66.135.58.62 *.rest.akismet.com


Sada se ponovo prijavite u vaš WordPress kontrolni panel i u plugin podešavanjima zatražite proveru statusa Akismet servera. Ukoliko ste pratili uputstvo iznad i uneli tačne adrese, sada bi sve trebalo da radi bez problema.

 
Odgovor na temu

Kurdt
nope

Član broj: 216953
Poruke: 5
*.ka.dlp49.bih.net.ba.Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!30.12.2009. u 13:16 - pre 159 meseci
Zdravo,

već neko vrijeme pokušavam da preko ftp-a pristupim administraciji wordpress bloga ali nikako da uspijem. Pokušavam preki FileZille, tako što u host ukucam "nekiblog.wordpress.com" gdje je "nekiblog" naziv mog bloga, zatim password kojim se loginujem na wordpress.com, ali nešto ne radi. Pokušavao sam googlati problem, ali svi tutorijali koje sam našao jednostavno počinju od momenta kada se već pristupilo podacima za administraciju bloga. Ima mnooooogo kofuznih informacija, jedni kažu da se mora platiti za promjenu teme na wordpressu, jedni da postoje neki ftp accounti kojima se pristupa i više ne znam kome da vjerujem, samo znam da ništa od toga ne radi kod mene.

Molim vas da mi pomognete.
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

Član broj: 177868
Poruke: 1299
91.150.121.*

ICQ: 409508405


+27 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!07.01.2010. u 23:53 - pre 158 meseci
U admin panel se ulazi preko web browser-a, koristeći sledeći link - www.vasdomen.com/wp-admin (ako je self-hosted), a ne preko FTP. FTP služi samo za prebacivanje fajlova na server (slike, video snimke i sličnu multimediju možeš direktno iz WP admin panela). Koliko ja vidim ti koristiš besplatan WP hosting na wordpress.com, tako da nisam siguran da li uopšte imaš FTP pristup (mislim da su oni to zabranili).
 
Odgovor na temu

Nonex

Član broj: 157402
Poruke: 25
*.adsl-3.sezampro.yu.+3 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!16.01.2010. u 01:00 - pre 158 meseci
Potreban mi je dobar i siguran plugin za postavljanje i kontrolu AdSense reklama na WP.
Znam da ih ima dosta ali mi treba kvalitetna preporuka.
 
Odgovor na temu

Ljubiša Begović
Ljubiša Begović
Beograd

Član broj: 203776
Poruke: 510
91.148.82.*

Sajt: www.besplatne-igrice-igre..


+31 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!16.01.2010. u 02:04 - pre 158 meseci
http://wordpress.org/extend/plugins/adsense-manager/
odnosno
http://wordpress.org/extend/plugins/advertising-manager/
 
Odgovor na temu

Shoshone

Član broj: 17792
Poruke: 127
*.adsl-a-3.sezampro.rs.+2 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!21.01.2010. u 17:53 - pre 158 meseci
Pre nekoliko dana sam se prvi put susreo sa WP i iz ciste radoznalosti sam ga instalirao lokalno bez ikakvih problema.
Lako se snalazim, vrlo je sve jednostavno i velika vecina stvari mi je jasna medjutim imam jedan problem, koji je mozda banalan ali ja ne vidim resenje.
Problem je u tome sto mi je prikazano samo 6 kategorija od mogucih 15 + nekoliko podkategorija.
Probao sam sa default themom, probao sam sa free themama koje imaju padajuci meni koji prikazuje kategorije medjutim i dalje mi se prikazuje samo 6 kategorija ?!
U cemu je stvar? Da li je to neko ogranicenje WP-a ili je nesto drugo u pitanju?
Ono sto ja hocu je sledece : U headeru da imam menu koji ce mi prikazati sve kategorije a u padajucem meniju da mi se prikazuju sve podkategorije.
Kako?

@Edit - ukapirao sam LOL

[Ovu poruku je menjao Shoshone dana 22.01.2010. u 02:46 GMT+1]
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
89.216.46.*

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!16.02.2010. u 12:23 - pre 157 meseci
U wp imas meni za strane i meni za kategorije.
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

tekvondista
Studiram
Beograd, Srbija

Član broj: 254927
Poruke: 13
..8.27.wifi.dynamic.gronet.rs.+4 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!17.03.2010. u 17:10 - pre 156 meseci
Pozdrav. Imam problem sa wordpress temom.

Pokusavam da napravim blog/sajt sa jednom free temom i da isprobam na free hostingu. Ako mi se sve to svidi kako izgleda pozabavicu se ozbiljnije, naravno zakupicu i hosting itd.

Link do teme je http://www.mkels.com/wordpress...wordpress-theme-deltacrea.html
Ubacim je preko FTPa u odgovarajuci folder, aktiviram je i kad odem na moj domen (besplatan hosting kog 0fees.net) iz top menua se izgube sva "dugmad" sem Home i About i naravno poravnaju se desno. Takodje mi nestane i ovo ispod menija "Featured Stories". Citava dva dana pokusavam da pronadjem u cemu je problem.
Tema je kompatibilna sa verzijom wordpressa koja je instalirana na server.
Ovo se desava i sa slicnim temama koje imaju ovaj kao Flash plugin (nadam se da je to to)

Ima li pomoci za mene?
 
Odgovor na temu

Ljubiša Begović
Ljubiša Begović
Beograd

Član broj: 203776
Poruke: 510
109.106.230.*

Sajt: www.besplatne-igrice-igre..


+31 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!17.03.2010. u 17:54 - pre 156 meseci
To što se vidi na demo prikazu (http://www.mkels.com/demo/) ne znači da će tako i kod tebe da bude.
Moraš da ubaciš svoj sadržaj.
Taj gornji meni i jeste poravnat udesno, samo što nemaš Archives, Links, itd... nego samo Home i About, i onda ti deluje mnogo prazno. To ti sam ubacuješ. Sam kreiraš kategorije, sam kreiraš novi sadržaj. Pokušaj da dodaš neku kategoriju, pa u njoj da napišeš neki novi post. I on će se pojaviti na početnoj strani. Ili dodaj novu stranu, i ona će se pojavitu u gornjem meniju, pored home i about.

Uvek tu treba izvršiti određena podešavanja i prilagođavanja. Jesu to gotova rešenja, ali ih skoro uvek treba prilagoditi, bar malo.
 
Odgovor na temu

tekvondista
Studiram
Beograd, Srbija

Član broj: 254927
Poruke: 13
..8.27.wifi.dynamic.gronet.rs.+4 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!17.03.2010. u 20:09 - pre 156 meseci
Da, provalio sam malopre za meni.
Mora da se malo cacka i pronadje se resenje za problem, samo treba biti uporan.

Samo jos da provalim za Featured Stories kako i sta i mogu da krenem polako :)

Hvala na brzom odgovoru
 
Odgovor na temu

Ljubiša Begović
Ljubiša Begović
Beograd

Član broj: 203776
Poruke: 510
109.106.230.*

Sajt: www.besplatne-igrice-igre..


+31 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!17.03.2010. u 20:31 - pre 156 meseci
Pogledaj u podešavanjima za temu, mislim da bi tu negde trebao da imaš neke opcije za featured (između ostalih - flickr, twitter, feedburner...).
Srećno ;-)
 
Odgovor na temu

tekvondista
Studiram
Beograd, Srbija

Član broj: 254927
Poruke: 13
..8.27.wifi.dynamic.gronet.rs.+4 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!17.03.2010. u 21:07 - pre 156 meseci
Eeee bravo, to je to.

Samo sto je malo glupo sto moze samo za homepage da se postavi,
Evo napravio sam jos par stranica ali ne moze da se postavi da se prikazuje i na njima.

Jos jednom hvala na pomoci
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
89.216.59.*

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!22.03.2010. u 17:52 - pre 156 meseci
Da li zna neko da li ima neki plugin koji ce da sakrije po mojoj zelji panele sa dasboarda,pa na primer,kad se neki dr korisnik uloguje u admin area,ne vidi te panele sto sam ja sakrio.
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

Član broj: 177868
Poruke: 1299
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 409508405


+27 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!22.03.2010. u 21:13 - pre 156 meseci
Nisam siguran da tako nešto postoji. Ali ako se radi o piscu tekstova, možeš mu dati uredničke privilegije koje mu mnogo toga zabranjuju. A imaš mogućnost registracije običnih korisnika, koji vide samo svoje profile.
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
89.216.59.*

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!27.03.2010. u 08:26 - pre 156 meseci
Evo ako nekome zatreba kahis-wp-lite sakriva panele sa dashboarda.
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 402
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


+2 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!28.03.2010. u 14:02 - pre 156 meseci
Poceo sam da se detaljnije zanimam za WP, pa me interesuje jedna verovatno banalna stvar.

Kako da linkujem pocev od root direktorijuma, negde sam procitao da treba sa / samo kod mene to ne radi.

Naime hocu da gadjam sliku za logo koja se nalazi u: themes/mojsajt/style/images/logo.gif s tim sto je "mojsajt" naziv foldera moje WP teme.

CSS je u themes/mojsajt/style/css/layout.css


Evo kako sam ja probao i ne radi:

#logo {
background: url(/style/images/logo.gif) no-repeat;
float: left;
width: 310px;
height: 99px;
display: inline;
}


#logo {
background: url(mojsajt/style/images/logo.gif) no-repeat;
float: left;
width: 310px;
height: 99px;
display: inline;
}

#logo {
background: url(/mojsajt/style/images/logo.gif) no-repeat;
float: left;
width: 310px;
height: 99px;
display: inline;
}


Jedino ovako radi (ali to je kada pronadjem direktnu putanju preko DW u kome pisem CSS kod)

#logo {
background: url(../images/logo.gif) no-repeat;
float: left;
width: 310px;
height: 99px;
display: inline;
}


Unapred hvala.


 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
89.216.59.*

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!30.03.2010. u 14:18 - pre 156 meseci
Ja ne radim sa DW,pravim i editujem teme u netbeansu,a tamo mi je dovoljno da stavim
Code:

  background-image:  url(images/slika.jpg);

bez backslasha,i 2 tacke,kao da pravis obican sajt.
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

Član broj: 177868
Poruke: 1299
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 409508405


+27 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!31.03.2010. u 16:51 - pre 156 meseci
@snake_master

Obrati pažnju kako linkuješ CSS fajl.

Trebalo bi ovako da linkuješ CSS:
Code:
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />


A putanje bi trebale da budu kao što je napisao IvanBeograd.
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 402
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


+2 Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!02.04.2010. u 08:47 - pre 156 meseci
Tako mi i jeste linkovan CSS u header.php

probao sam ovako kako kaze Ivan i ne radi.

Da li mozda ima veze sa tim sto mi instalacioni folder stoji u:

/wpinstalacija (tu je ceo WP)

a index.php stoji direktno u rootu.

/index.php


Procitao sam da je dobro razdvojiti index.php i kompletan WP cisto zbog sigurnosti, pa sam tako i uradio, naravno dao sam putanju, i sve ostalo radi (izmene, dodavanje stranica, postova, sve sem CSSa i problema koji sam opisao)
 
Odgovor na temu

[es] :: Web aplikacije :: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!
(TOP topic, by Stefan Jocic)
Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 123472 | Odgovora: 444 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.