Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

session - trebam savjet

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: session - trebam savjet

[ Pregleda: 1813 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ID411

Član broj: 233558
Poruke: 20
*.broadband.blic.net.



Profil

icon session - trebam savjet23.09.2009. u 11:55 - pre 134 meseci
Moze li se ovaj kod iskoristiti da se napravi nesto kao brojac, da kada se pritisne submit broj ispisan na ekranu poveca za 1?

<?
session_start();
$broj=1;
session_register("broj");
echo $broj;?>
<form method="POST" action="">
<p><input type="submit" value="Submit" name="B1"></p>
</form>
<?
if($_POST["B1"])$broj++;
?>


Nemam puno iskustva sa session-ima pa moze li mi neko pomoci?
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.91.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: session - trebam savjet23.09.2009. u 12:24 - pre 134 meseci
Ako je problem rad sa sesijama, to ima na manualu http://www.php.net/manual/en/book.session.php
procitaj molim te pravilnik php foruma pre nego postavis temu http://www.elitesecurity.org/t...-PHP-foruma-obavezno-procitati , razumem da tebi treba resenje tvog problema, ali ne mozes postaviti temu na koju odgovor mozes naci jednostavnim gledanjem php manuala, mislim, ne mozes ocekivati da te neko uputi u php programiranje ako ti ne znas osnovno osnovne stvari...
Tvoj kod ima nekoliko nepravilnost, koristi register_globals, ne setuje sesije ispravno (kao nizove), error reporting ti je iskljucen, pa tek onda se javlja deo koji treba povecati vrednost polja u sesiji. Recimo, kod mene (a i na vecini hostova) ovaj kod nece raditi, jer je register_globas zavistan da bi radio.

Ako je ovo pitanje vezano za tvoje prethodno o kvizu sa pitanjima, tamo sam vise mislio da stavis idjeve pitanja u sesiju, kao niz sa IDjevima, mada, ako su ti pitanja uvek i striktno poredjana po rednom broju, mozes i ovim pristupom. Pogledaj prvo osnove rada sa nizovima, sesije i to, pa onda gledaj da kodiras dalje, ne znam iz koje literature ucis, ali je ova definitivno prestarela i neodgovarajuca, imaces vise stete no koristi
Potrazi forum za novijim knjigama i tutorijalima, ima i nekoliko dobrih tutorijala koje su clanovi foruma pisali, kako za totalne pocetnike tako i za naprednije.
 
Odgovor na temu

Tudfa
Jovicevic Vladimir

Član broj: 152699
Poruke: 384
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: session - trebam savjet23.09.2009. u 12:34 - pre 134 meseci
Code:

<?php
session_start();

if(!isset($_SESSION['counter'])){$_SESSION['counter'] = 0;}

if(isset($_POST['btn_submit'])){$_SESSION['counter']++;}

echo $_SESSION['counter'];

?>
<form method="post" action="page.php">
    <input type="submit" value="Submit" name="btn_submit">
</form>

Kao sto rece Dalibor - procitaj manual.
 
Odgovor na temu

vatri
Banja Luka, RS

Član broj: 68697
Poruke: 1006
*.dial-up.dsl.siol.net.



+18 Profil

icon Re: session - trebam savjet24.09.2009. u 07:47 - pre 134 meseci
posto pretpostavljam da radis kviz, ne moras koristiti sesije, mozes jednostavno preko URL-a definisati koje pitanje je na redu.

Recimo ovako: index.php?pitanje=1 (tome kecu(1) pristupas sa $_GET['pitanje'] )

Kada kliknes na submit ides dalje do index.php?pitanje=2 i tako dalje.

procitaj na netu sledece stvari:

1. Osnove PHP i MySQL
2. HTML forme i PHP
3. mysql (create, select, order by)


Mozes i na 3. nacin preko Ajax-a pozivat pitanja...

Ima puno nacina ali moras znat neke osnove da bi uopste poceo radit

poz i sretno!
 
Odgovor na temu

web.edukacija
Ivan Stimac
Programer
Osijek

Član broj: 236529
Poruke: 5
*.xnet.hr.

Sajt: webtest.atspace.biz


Profil

icon Re: session - trebam savjet19.10.2009. u 19:16 - pre 133 meseci
Kod kreiranja kviza jako lijepo se da to srediti s Flashom. Povežeš PHP i Flash i možeš napraviti jako lijepu aplikaciju.

Možeš pogledati primjer web aplikacije za provjeru znanja:
http://webtest.atspace.biz/

Drugi način koji je također jako dobar jest kao što je spomenuo vatri, korištenje Ajax-a (ako se odlučiš za to, moja preporuka je da naučiš jQuery, vrlo je jednostavno raditi Ajax aplikacije uz pomoć njega)
WebTest - besplatna provjera znanja pomoću računala:
http://webtest.atspace.biz
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: session - trebam savjet

[ Pregleda: 1813 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.