Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Greška sa sessionima...

[es] :: PHP :: Greška sa sessionima...

[ Pregleda: 2834 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

franzi

Član broj: 50625
Poruke: 7
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Greška sa sessionima...09.07.2005. u 18:43 - pre 201 meseci
Oj ljudi, evo imam grešku sa session-ima:

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\php_project\session.php:7) in c:\php_project\session.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\php_project\session.php:7) in c:\php_project\session.php on line 8

ovo sam samo neku uzeo sa internet, ali je moja ista taka.

Znači, imam fajl ponuda.php i u njega includam fajl 0.php. Na mom kompjuteru koji koristi apache 2, i trans_sid nije uključen, sve je bilo u najboljem redu, ali na serveru mi se javlja ta greška. Dakle, u fajlu 0.php na početku sam stavio session_start(), i na serveru mi ispiše onu grešku. Kada session_start() stavim u ponuda.php na početku (a u ponudu includam 0.php), session kao da ni nije pokrenut.

Stvarno ne znam šta je razlog...
kada go*na budi imala ikakvu vrijednost, siromašni neće imati šu*ak
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
212.62.53.*

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Greška sa sessionima...09.07.2005. u 18:47 - pre 201 meseci
negde imas neki output, echo, print ili nesto slicno. Tako da moras da pregledas celu skriptu i da vidis sta to pravi taj output. To takodje moze da bude i jedna sitnica kao sto je da posle ?> imas spejs, i to zna da pravi problem
 
Odgovor na temu

franzi

Član broj: 50625
Poruke: 7
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Greška sa sessionima...09.07.2005. u 19:58 - pre 201 meseci
Evo ovako, u ponuda.php imam ovako:

Code:

// prije ovoga imam html i javascript
<?php
if (isset($_GET['kat'])) {
    $kat = $_GET['kat'];
    if (file_exists("inc/ponuda/$kat.php")) {
        include ("inc/ponuda/$kat.php"); // kada je sve u redu, onda ovdje includa 0.php
    } else {
        $err_naslov = "Error: Ne postoji zadana stranica";
        $err_tekst = "Stranica koja je zadana ne postoji. Ili nikad nije postojala ili je izbrisana od strane administratora. Ako držite da je ovo pogreška administratora, ne oklijevajte kontaktirati nas klikom na ovaj <a href=\"kontakt.php\">link</a>";
        include ("inc/error.php");
    } 
} else {
    include ("inc/ponuda/bezkat.php");

?>
// poslije ovoga imam html


A u 0.php imam ovako:

Code:

// prije toga nemam ništa, ni prazan red, ni ništa
<?php
session_start();
?>
// i dalje php kodove i html


Ne znam sada jel se session_start() treba stavit u nadređenom fajlu (u ovom slučaju ponuda.php) ili u fajlu koji se includa (u ovom slučaju 0.php)?

Hvala.
kada go*na budi imala ikakvu vrijednost, siromašni neće imati šu*ak
 
Odgovor na temu

u_m
Urukalo Milan
PH

Član broj: 18631
Poruke: 889
*.wireless.org.yu.

ICQ: 32554731
Sajt: https://milan.urukalo.com


Profil

icon Re: Greška sa sessionima...09.07.2005. u 22:23 - pre 201 meseci
Citat:
// prije ovoga imam html i javascript
...


e dzaba ti je to, onaj html+java kod ne smeju prije sesije!

digni session_start prije toga... ili koristi odlozeni ispis, ako sesiju startujes samo ako je sve ok i kad se koristi 0

mozda je naj if ($kat==0) {startuj sesiju na vrhu falja}
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}
---------
Moj licni sajt
Moj wap sajt--offline
 
Odgovor na temu

franzi

Član broj: 50625
Poruke: 7
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Greška sa sessionima...09.07.2005. u 22:48 - pre 201 meseci
A bi li ja trebo stavit session_start() u ponuda.php, ili u 0.php.

I još nešto, kad stavim session_start() u ponuda.php na vrh, u 0.php ne može registrirati promenljivu sesije, odnosno kao da sesija nije startana.
kada go*na budi imala ikakvu vrijednost, siromašni neće imati šu*ak
 
Odgovor na temu

franzi

Član broj: 50625
Poruke: 7
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Greška sa sessionima...09.07.2005. u 23:04 - pre 201 meseci
Dobro je, riješio sam.

Samo sam stavio session_start() na početku ponuda.php. I općenito, valjda treba uvijek session_start() staviti u nadređeni fajl, a ne fajl koji se includa.

Hvala.
kada go*na budi imala ikakvu vrijednost, siromašni neće imati šu*ak
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net.



+26 Profil

icon Re: Greška sa sessionima...09.07.2005. u 23:47 - pre 201 meseci
Samo je vazno da sve sa sesijama bude na pocetku poslato sa hederom tj da nema nikakvog browser outputa pre.
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

pyc
Marko Domanović
Beograd

Član broj: 2771
Poruke: 902

Sajt: www.getmonero.org


+80 Profil

icon Re: Greška sa sessionima...31.07.2005. u 12:18 - pre 200 meseci
U vezi ovoga... jako je vazno spomenuti, a to me stvarno jednom prilikom zesce namucilo... Ukoliko je php fajl u UTF-8 formatu, editori ubacuju tzv. UTF-8 marker na pocetku fajla koji je uvek ispred svakog koda, a php parser to kapira kao izlaz za stranicu, tako da sesije ne rade... dakle pri radu sa sesijama i UTF-8 fajlovima, potrebno je u editorima iskljuciti ubacivanje UTF-8 BOM markera...
 
Odgovor na temu

perform
Penđer Danijel
Student, VETŠ - predsednik U.G.perFORM
BGD

Član broj: 159381
Poruke: 6
*.vektor.net.



Profil

icon Re: Greška sa sessionima...23.03.2009. u 23:21 - pre 156 meseci
I meni je ovo pomoglo :)

Imao sam sličan problem sa wordpress-link-directory pluginom. Upravo sam ga rešio.
Samo sam tutnuo

<?php
session_start();
?>


u header.php
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Greška sa sessionima...

[ Pregleda: 2834 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.