Poseta sa pretraživača (čitaj Google) je nezamenjiva i odskače u odnosu na istu sa društvenih mreža 1000 posto, to su moja iskustva. Ovo naravno važi za skoro svaki web site pa i za forum. Ja sam forum razradio tako što sam uz njega na sajtu imao bazu od preko 100 tematski usko vezanih članaka. Potrudio sam se da članci budu indeksirani i dobro rangirani za skup relevantih ključnih reči. Kada je počela da dolazi organska poseta sa Google-a ljudi su prirodno počeli da se uključuju u diskusiju na forumu. Alternativa je naravno, kao što je već napomenuto, da sam popuniš dobar deo diskusija na tvom forumu i da se potrudiš da postovi budu dobro rangirani (znači, dolazni linkovi).
Organska poseta ima tu prednost, da su to posetioci koji su baš zainteresovani za datu temu ili oblast i spremni su da uzmu učešće u bilo kakvoj aktivnosti na sajtu, recimo da pišu na forumu, ili da kliknu na reklamu ako na sajtu ima reklama. Poseta sa društvenih mreža sa druge strane ne služi ničemu i i takvi posetioci vrlo često napuste sajt onoliko brzo koliko im je trebalo da dodju na njega.
[Ovu poruku je menjao Elektronn dana 03.10.2009. u 20:41 GMT+1]
kristali.rs - Prvi domaći
ezine direktorijum članaka. Internet marketing putem članaka
kvalitetni besplatni linkovi