Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flash - Movie Clip

[es] :: Flash :: Flash - Movie Clip

[ Pregleda: 4477 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

KaRRaN
Nemanja karanoviC

Član broj: 5081
Poruke: 13
*.bc.pttrs.net



Profil

icon Flash - Movie Clip18.12.2003. u 23:17 - pre 208 meseci
zanima me kako napraviti movie clip kao dugme
znaci hocu kad kliknem na njega da me baci na odredjeni frejm
pokusavao sam to na vise nacina
prvo sam upsivao u ACTION da na clik ucita frejm ali on je to ignorisao nije se nista desavalo na click
i pokusao sam konvertovanjem u button onda radi ali nema vise animacije movie clip-a

Peace And Respect !!!
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.verat.net



Profil

icon Re: Flash - Movie Clip18.12.2003. u 23:57 - pre 208 meseci
Probaj sa vise lejera ?
Znaci stavis ustvari providan lejer ..... i odredis mu granice ... a to je kao button ?
A ispod pici tvoja animacija ?

E tako nesto je pricao lik na vezbama zar ne ?
 
Odgovor na temu

KaRRaN
Nemanja karanoviC

Član broj: 5081
Poruke: 13
*.bc.pttrs.net



Profil

icon Re: Flash - Movie Clip19.12.2003. u 00:07 - pre 208 meseci
pa vjerovatno je pricao ali ih ja nisam puno posjetio
ajd hvala odo da vidim jel ovo radi
Peace And Respect !!!
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.sab.sezampro.yu

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: Flash - Movie Clip19.12.2003. u 00:46 - pre 208 meseci
Možes da napravis pozivanje odredjenog MC pri nekoj radnji u samo dugme .. :)

ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: Flash - Movie Clip19.12.2003. u 02:46 - pre 208 meseci
prvo napravi dugme, a zatim od dugmeta napravi movie clip
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.bankmeridian.com

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Flash - Movie Clip19.12.2003. u 08:02 - pre 208 meseci
Citat:
KaRRaN:
zanima me kako napraviti movie clip kao dugme
znaci hocu kad kliknem na njega da me baci na odredjeni frejm
pokusavao sam to na vise nacina
prvo sam upsivao u ACTION da na clik ucita frejm ali on je to ignorisao nije se nista desavalo na click
i pokusao sam konvertovanjem u button onda radi ali nema vise animacije movie clip-a
Možeš dosta toga da učiniš.

Meni samo nije jasno zašto se odgovori na ovakva pitanja ne mogu pronaći u Helpu koji obezbeđuje Flash.

Ma, Macromedia je totalno šupačka firma što nije tako nešto obezbedila.

Pazi, umirao sam više puta pri instalaciji programa - nikad kraja: gomila html fajlova mi se piše na disk, kao neki Help sistem (redovno se pitam - gde je tu program) i ništa više i opet nikad kraja.

...

Kad kreiraš simbol tipa MovieClip, u nj možeš da tutneš instance drugih simbola, pa i simbola tipa Button. Recimo da taki Button ubaciš na poseban Layer (ne pitaj zašto). Pa selektuješ taj Button, odeš u deo programa di se piše kod i otkucaš...
Code:
on (release)
{
    gotoAndStop (5);
}
... Umesto gotoAndStop možeš da koristiš gotoAndPlay, u zavisnosti želiš li da nakon klika i odlaska na frejm broj 5 tvoj MovieClip stane ili nastavi da putuje (kao što i ime metoda govori i kao što sigurno znaš).
Umesto broja 5 možeš da upišeš i neki drugi broj, što predstavlja broj frejma u tvom MovieClipu na koji želiš da skokneš. Možeš umesto broja da uneseš i naziv Labele frejma, mada mislim da je to previše komplikovano :D
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: Flash - Movie Clip19.12.2003. u 11:11 - pre 208 meseci
ma sta komplikujete stvari, ovo se uradi u 2 koraka u 2 sekunde

1. na sceni napravis kako hoces da ti izgleda dugme, zatim ides na comvert to symbol ili F8 jos brze, napravis BUTTON simbol

2. sad kad imas button, selektujes ga pa opet F8, samo sada izaberes MovieClip


Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.bankmeridian.com

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Flash - Movie Clip19.12.2003. u 11:21 - pre 208 meseci
... tako je Ivane, jedino što to nije sve
Citat:
hocu kad kliknem na njega da me baci na odredjeni frejm
... mada smatram da je i to već razjašnjeno.
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: Flash - Movie Clip19.12.2003. u 11:56 - pre 208 meseci
my bad, nisam video


kao akciju na dugme stavi

on (press) {

mojMovieKlip.gotoAndStop(brojfrejma)
}
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

KaRRaN
Nemanja karanoviC

Član broj: 5081
Poruke: 13
*.teol.net



Profil

icon Re: Flash - Movie Clip20.12.2003. u 13:42 - pre 207 meseci
e hvala Radiiiiiiii
na vise nacina
e sad kad smo ovo zavrsili jel zna neko neki dobar sajt sa nekim cool mouseover dugmicima???
nesto slicno ovome www.flashbuttons.com samo sto odavde ne mogu bugmici da se imporuju u libary ako neko skonta kako moze da se importuje neka javi mozda moze sa hex editorom da se promijeni neka linija coda pa da ga zeznes
Peace And Respect !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flash - Movie Clip

[ Pregleda: 4477 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.