Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flash CS3: gotoAndPlay ne radi

[es] :: Flash :: Flash CS3: gotoAndPlay ne radi

[ Pregleda: 1398 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Panzer
A.Andjelkovic

Član broj: 56324
Poruke: 6
*.dip.t-dialin.net.



Profil

icon Flash CS3: gotoAndPlay ne radi26.08.2009. u 21:52 - pre 163 meseci
Ja sam pocetnik u Flash-u i posle nekoliko uspelih foto prezentacija koje sam uspeo napraviti stao sam na pokusaju da linkujem "scrolling thumbnails" ( thumb slicice koje klize levo - desno pri pomeranju misa ) sa slikom koja bi se pojavila na sredini. komanda on(release){photosMC.gotoAndPlay("img1");} radi u svim prethodnim pokusajima ( strelice forward - backward, thumbnails itd.) samo ovde ne ide nikako. Gde sam napravio gresku?

 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Flash CS3: gotoAndPlay ne radi26.08.2009. u 22:33 - pre 163 meseci
U suštini nam treba više informacija (a najbolje je da okačiš fla pa da vidimo). Jel se radi o AS2?
Ako je AS2 onda je verovatno problem u putanjama do objekata.
Probaj da napišeš: _root.photosMC.gotoAndPlay("img1")
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

Panzer
A.Andjelkovic

Član broj: 56324
Poruke: 6
*.dip.t-dialin.net.



Profil

icon Re: Flash CS3: gotoAndPlay ne radi27.08.2009. u 09:20 - pre 163 meseci
Milane, mnogo si mi pomogao, sad je sve u redu. Dva dana sedim i mucim se, sada cu zavrsiti posao. Hvala ti puno, pozdrav.
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
91.148.64.*



+3 Profil

icon Re: Flash CS3: gotoAndPlay ne radi27.08.2009. u 11:10 - pre 163 meseci
Evo ti jedno objašnjenje za putanje u flashu, koje sam davno na forumu pisao: (AS2)

Svaki objekat u fleš muviju ima neku svoju putanju (adresu) na kojoj se nalazi. Gledaj na to isto kao na foldere - u svakom objektu može da se nalazi neki drugi, pod-objekat, i tako u nedogled.
Ako hoćeš da pozoveš neki objekat imenom-i-prezimenom i da mu kažeš da uradi "nešto" ti moraš da napišeš njegovu putanju gde se on nalazi.

Kada upališ novi fleš projekat - dobiješ prazan stejdž. To što gledaš u tom trenutku je u stvari "_root" svih objekata (gledaj na to kao na C:\ ). To znači da apsolutna putanja svakog objekta počinje sa: _root.objekat.pod-objekat.pod-pod-objekat...

E, sad, glavna fora je u tome što postoje apsolutne i relativne putanje. apsolutne putanje uvek počinju sa _root... a relativne kreću odande gde se nalazi taj objekat. Ja ti savetujem da kad god možeš, radiš sa apsolutnim putanjama (čitljiviji je kôd, lakše je za snalaženje i manje su greške) ali i relativne putanje imaju svojih velikih prednosti kod komplikovanijih struktura objekata.
Negde pišu u tutorialima funkciju u _root-u (u osnovnoj vremenskoj liniji) i onda pozivaju objekat "this". "this" ti je u stvari relativna putanja za objekat U kojem si napisao taj kôd. Pošto u tutorialima sav kôd uvek pišu u _root-u - kad napišu "this" onda misle na "_root". Isto tako (relativno) možeš da se pozivaš i na "_parent" objekte od tog movi klipa (samo _root nema _parent objekat)

Jedini izuzetak što se tiče relativnih putanja su Button objekti. Kada na njima napišeš da "this" radi nešto, ActionScript podrazumeva da misliš na _parent-a od tog dugmeta.

Naziv objekta ti je u stvari onaj njegov "instance name" koji možeš da upišeš u properties-u objekta. Bez instance nejma, objekat se referencira ili sa "this" ili sa "_parent" ili ima neki svoj unutrašnji naziv koji mu fleš automatski dodeljuje.

Znači, ako hoćeš da ti se taj tvoj swf učita u neki objekat-u-objektu (da bi mogao da kontrolišeš poziciju učitanog filma) napravi neki objekat - daj mu instance name - napravi u njemu još jedan objekat - daj i njemu instance name - i onda tamo u funkciji napiši:
_root.objekat1.objekat2 (to je neka njihova trenutna struktura)

Ako hoćeš ceo swf da učitaš umesto ovoga koji sada piči, onda napiši _root.loadMovie(...). A ako hoćeš da učitaš taj swf PREKO trenutnog sadržaja flash filma (da svi objekti ostanu u pozadini, a ovaj swf da se učita preko svih njih) onda možeš da napišeš i _level1._root.loadMovie(...)
(moguće je da ne mora _root da se napiše, ne sećam se sad baš najbolje)

Level-i su ti u stvari više _root-ova jedan preko drugog bukvalno i može da ih bude koliko hoćeš. Mađutim, ovo se toliko retko koristi da ne znam ni zašto sam ga pomenuo :)
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

Panzer
A.Andjelkovic

Član broj: 56324
Poruke: 6
*.dip.t-dialin.net.



Profil

icon Re: Flash CS3: gotoAndPlay ne radi28.08.2009. u 15:49 - pre 163 meseci
Sazeto i dobro napisano, kao stvoreno za pocetnike. jos jednom ti se zahvaljujem.
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flash CS3: gotoAndPlay ne radi

[ Pregleda: 1398 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.