Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prenos & GET metodom

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Prenos & GET metodom

[ Pregleda: 1520 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
93.86.20.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Prenos & GET metodom20.08.2009. u 09:38 - pre 126 meseci
Na koji nacin mogu da GET metodom preneem B&W?

hvala unapred
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
91.148.88.*



+13 Profil

icon Re: Prenos & GET metodom20.08.2009. u 09:41 - pre 126 meseci
A sta je "B&W" ??
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
91.148.83.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Prenos & GET metodom20.08.2009. u 09:44 - pre 126 meseci
urlencode/urldecode
Ne znam gde ti konkretno treba ovo, ali je obicno dobra praksa da se ne prenose vrednosti get-om, eventualno kad imas pretragu ili tako nesto sto korisnik sam unosi na stranici u text polju.
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
93.86.20.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Prenos & GET metodom20.08.2009. u 10:20 - pre 126 meseci
B&W je tekst, skracenica od crno & belo

evo primer koriscenja
proba.php?galerija=B&W&sta_prikazati=1

i kad hvatam podatak pomocu php ja za galeriju dobijem samo B. i pitanje je bilo kako da ovde dobijem B&W?
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
91.148.88.*



+13 Profil

icon Re: Prenos & GET metodom20.08.2009. u 10:29 - pre 126 meseci
Aha, treb'o si pod znake navoda da stavis, mislio sam da je nesto drugo u pitanju ;-)

Kao sto daki rece, koristi urlencode/urldecode, odnosno:

Code:


<a href="example.com/proba.php?galerija=<?= urlencode('B&W') ?>&sta_prikazati=1">Galerija</a>



proba.php:

Code:


$galerija = urldecode($_GET['galerija']);

// I dalje radis sta vec hoces ...



EDIT: Za slucaj da opet ne bude radilo kako treba, probaj da ubacis i htmlentities().

http://www.php.net/manual/en/function.htmlentities.php
http://www.php.net/manual/en/function.html-entity-decode.php
http://www.php.net/manual/en/function.urlencode.php
http://www.php.net/manual/en/function.urldecode.php
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
93.86.20.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Prenos & GET metodom20.08.2009. u 11:14 - pre 126 meseci
reseni problem sa urlencode/urldecode

hvala vam
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Prenos & GET metodom

[ Pregleda: 1520 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.