Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

zabrana povrataka u formu za unos bez ponovnog logovanja!

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: zabrana povrataka u formu za unos bez ponovnog logovanja!

[ Pregleda: 898 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemanja27
Nemanja Gmitric
Vrnjacka Banja

Član broj: 204999
Poruke: 28
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon zabrana povrataka u formu za unos bez ponovnog logovanja!19.08.2009. u 10:17 - pre 135 meseci
Napravio sam formu za logovanje i upisa u bazu, funkcionise dobro do tenutka kada korisnik odustane od upisa. Sta se desava? Klikom na BACK u browser-u jednostavno se vrati na formu za unos. Da li je mogće da se zabrani povratak na formu za unos bez ponovnog logovanja?
Hvala unapred.
Evo koda:



<?php require_once('Connections/konekcija.php'); ?>
<?php
if ($_REQUEST['Zavrsi']){
echo "Odustali ste od unosa servisne informacije, za ponovni unos molimo unesite korisnicko ime i sifru";
}
?>


<?php
if ($_REQUEST['Potvrdi']){
if (empty ($_POST['polje'])){
echo "Niste pravilno uneli obavestenje, polje za unos ne sme biti prazno. Molimo vas popunite polje.";
return;
} else {
$unos = $_POST['polje'];
$datum = date("m.d.Y");
$vreme = date ("G:i");
mysql_select_db($database_konekcija, $konekcija) or die
("Nije pronadjena baza");
$upit_upis = "INSERT INTO `prijava`.`obavestenje` (`datum` ,`opis`,`vreme`)VALUES ('$datum', '$unos','$vreme')";
$upis = mysql_query ($upit_upis, $konekcija)or die ("Unos obavestenja nije obavljen") ;
$upit_sortiranje = "ALTER TABLE `obavestenje` ORDER BY `sifra` DESC ";
$sortiranje = mysql_query ($upit_sortiranje,$konekcija) or die ("Nije sortirano");
mysql_close();

echo "Uneli ste servisnu informaciju za dan $datum u $vreme sati. Za unos jos jednog obavestenja vratite se na formu za unos.";
return;
}
}

?>
<?php

if (!$_REQUEST['btnPotvrdi'])
{
$pok=0;
$kor="";

$doc="logo.txt";
$otvaranje=fopen ($doc, 'w+') or die ("Neuspelo otvaranje dokumenta");
$upis="1";


fwrite($otvaranje, $upis);
fclose($otvaranje);
}

else

{
$host="localhost";
$user="root";
$pass="";
$baza="prijava";
$table="korisnik";
$kime=$_POST ["kime"];
$lozinka=$_POST ["lozinka"];
$redirekcija = "obavestenja.php";
$datum = date ("d.m.Y");
$doc="logo.txt";
$otvaranje=fopen ($doc, 'r') or die ("Neuspelo otvaranje dokumenta");

$podatak5=fread($otvaranje,1);
fclose($otvaranje);
$pok=$podatak5;

if ($pok>2)
{
echo "Zabranjen pristup gospodine.";
return;
}



$kon=mysql_connect ($host, $user, $pass)
or die ("Povezivanje nije moguce.");

$otvori=mysql_select_db($baza, $kon) or die
("Nije pronadjena baza");


$sql_upit="SELECT * FROM korisnik WHERE username='$kime'";
$rezultat=mysql_query($sql_upit,$kon) or die('Upit nije izvrsen');

$sadrzaj=mysql_fetch_array ($rezultat);

$podatak1=$sadrzaj [1];
$podatak2=$sadrzaj[2];
$ime = $sadrzaj [3];
$prezime = $sadrzaj [4];
if ($podatak1=="")

{
echo 'Nepostojece korisnicko ime, <a href="logform12.php"> Pokusajte ponovo</a>';
return;
}
if ($podatak2!=$lozinka)

{


if ($pok<3)
{

echo "<b>Napomena:<br> Ponavljanje lozinke moguce je samo tri puta</b><br>";
echo '<b><u>Uneli ste pogresnu lozinku'.$pok.'&nbsp&nbsp puta!!!</u></b><br>';
$pok++;


$doc="logo.txt";
$otvaranje=fopen ($doc, 'w') or die ("Neuspelo otvaranje dokumenta");
$upis="$pok";

fwrite($otvaranje, $upis);
fclose($otvaranje);
mysql_free_result($rezultat);
mysql_close();
}




else
{
echo 'Zabranjen pristup!!!<br>';
echo "<b>Nemate vise mogucnost prijave,<br> Obratite se administratoru</b>";
mysql_free_result($rezultat);
mysql_close();
return;
}
}

else
{echo"<b>Dobrodosli</b> $podatak1.";
echo "<br>";
echo"<b>Ulogovani korisnik</b> &nbsp $ime &nbsp $prezime.";
echo "<br>";
echo "Danas je $datum. godine. Unesite servisnu informaciju za danasnji dan u polje za unos.";
{ echo '<form name="form1" method="post" action="">

<p>
<textarea name="polje" cols="50" rows="6"></textarea>
</p>
<tr>
<td align=right><input type="submit" name="Potvrdi"value="POTVRDI"></td>
<td align=left><input type="reset" name="Izbrisi" value="IZBRISI CEO UNOS"></td>
<td align=left><input type="submit" name="Zavrsi" value="PREKID UNOSA"></td>

</form>';
}
mysql_free_result($rezultat);
mysql_close();
return;

}
}
?>



<form name=form1 method="post" action="">
<table>
<tr>
<td>Korisnicko ime</td>
<td><input type=text name="kime" size="10" value="<?php echo $kime?>"></td>
</tr>
<tr>
<td>Lozinka</td>
<td><input type="password" name="lozinka" size="4">
</tr>
<tr>
<td align=right><input type="submit" name="btnPotvrdi"value="POTVRDI"></td>
<td align=left><input type="reset" name="ODUSTANI" value="ODUSTANI"></td>
</tr>
</table>
</form>
 
Odgovor na temu

nemanja27
Nemanja Gmitric
Vrnjacka Banja

Član broj: 204999
Poruke: 28
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: zabrana povrataka u formu za unos bez ponovnog logovanja!19.08.2009. u 10:40 - pre 135 meseci
Bilo kakva pomoc dobrodosla.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.84.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: zabrana povrataka u formu za unos bez ponovnog logovanja!19.08.2009. u 10:53 - pre 135 meseci
Prvo, koristi CODE tagove u postu kada pises kod, probaj da editujes i da izmenis poruku, mnogo se bolje vidi i razume, dalje, ne budi nestrpljiv, a dok cekas da ti se neko javi, bolje pretrazi forum za slicnim problemom, pisalo se o tome xx puta. Tj, prvo pretraga, pa onda sve ostalo, kao sto i pise u pravilniku ES-a i php foruma. A konkretno, mozes uraditi redirekciju nakon logovanja recimo.
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: zabrana povrataka u formu za unos bez ponovnog logovanja!19.08.2009. u 13:51 - pre 135 meseci
Ovo je moja funkcija za redirekciju
Code:
function redirect_to( $location = NULL ) {
        if ($location != NULL) {
            header("Location: {$location}");
            exit;
        }
    }

Moja preporuka:
Koristi sesije za logovanje
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: zabrana povrataka u formu za unos bez ponovnog logovanja!

[ Pregleda: 898 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.