Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko datuma i datetimepickera

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Pomoc oko datuma i datetimepickera

[ Pregleda: 1643 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

frees
pr pr, firma

Član broj: 227450
Poruke: 16
77.46.211.*



Profil

icon Pomoc oko datuma i datetimepickera06.08.2009. u 11:14 - pre 179 meseci
Ako neko moze da pomogne, bilo bi lepo.

Imam dateTimePicker na kome se odabere neki datum i vrsi se pretraga u bazi (gde je datum polje tipa datetime) da mi izlista sve racune izdate tog dana.
Pokusala sam dosta toga i nista nije uspelo skroz da proradi. Jos se zezam i sa formatima datuma, ali ako bi za pocetak proradilo i sa us CultureInfo bilo bi super....
Da li treba da parsiram, Ckoristim ConvertTo, ili nesto trece....? Hvala unapred

DateTime datumizd = Convert.ToDateTime(dtpDatIzd.Value);
//DateTime datumIzd = System.DateTime.ParseExact(datum, "yyMMdd",null);
string upit = "SELECT * FROM Racun WHERE (Racun.DatumIzdavanja = " + datumizd+ ");

 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
*.lanaco.com.

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: Pomoc oko datuma i datetimepickera06.08.2009. u 12:29 - pre 179 meseci
jesi pokušala ovako
Code:

string upit = "SELECT * FROM Racun WHERE (Racun.DatumIzdavanja = '" + dtpDatIzd.Value.ToString("yyyy-MM-dd")+ "')";

 
Odgovor na temu

Boško

Član broj: 32679
Poruke: 62
91.150.110.*



Profil

icon Re: Pomoc oko datuma i datetimepickera06.08.2009. u 13:17 - pre 179 meseci
Probaj ovako

Code:
string upit = "SELECT * FROM Racun WHERE DatumIzdavanja = " + dtpDatIzd.Value.ToString("#MM/d/yy#");

Ove 'tarabe' u formatu čine format datuma nezavisnim od CurrentCulture.
 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
80.87.240.*

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: Pomoc oko datuma i datetimepickera06.08.2009. u 13:44 - pre 179 meseci
Pa zar ne treba i apostrofe oko datuma???
 
Odgovor na temu

frees
pr pr, firma

Član broj: 227450
Poruke: 16
93.86.35.*



Profil

icon Re: Pomoc oko datuma i datetimepickera07.08.2009. u 07:34 - pre 179 meseci
Hvala na pomoci, posebno Coli! Radi kako si ti napisao.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Pomoc oko datuma i datetimepickera

[ Pregleda: 1643 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.