Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

WebService i webConfig

[es] :: .NET :: WebService i webConfig

[ Pregleda: 1064 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
..com.48.169.193.in-addr.arpa.



+1 Profil

icon WebService i webConfig03.08.2009. u 17:05 - pre 148 meseci
Pozdrav,

moze li mi neko reci kako rijesiti sledeci problem:

Imam config file u kojem recimo imam neku url adresu. Na toj url adresi je web service koji u sebi ima neku metodu, recimo DodajNaziv();

Interesuje me kako da iz code-a referenciram taj web service, i pozovem tu methodu? Znaci ne zelim da idem klasicno Add webReference-->Link pa da on sve uradi, nego da pozovem link iz configa i pozovem neku methodu?

Nadam se da sam jasan, C# je u pitanju...
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: WebService i webConfig03.08.2009. u 17:16 - pre 148 meseci
http://www.crowsprogramming.com/archives/66

imas jos primera na netu
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
92.36.153.*



+1 Profil

icon Re: WebService i webConfig03.08.2009. u 21:10 - pre 148 meseci
Nisam trenutno u mogucnosti da isprobam pa me interesuje vase misljenje da li bi ovo proslo:

Posto .net Prox classa nalijedjuje System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol
onda sigurno nudi i property URI

Stoga me zanima da li bi bilo moguce da u runtime recimo setujem entry point kao npr ovako:

localhost.Service service_all = new localhost.Service();
service_all.Timeout = 10000;
service_all.Url = "http://neki_service";
i onda dalje
da setujem authentication
i potovem methodu,recimo

service.DodajNaziv();

???

Unprijed hvala...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: WebService i webConfig

[ Pregleda: 1064 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.