Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Program bez pokretanja cmd?

[es] :: C/C++ programiranje :: Program bez pokretanja cmd?

[ Pregleda: 2173 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

hajduk7

Član broj: 132919
Poruke: 435
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Program bez pokretanja cmd?02.08.2009. u 16:52 - pre 144 meseci
Hocu da napravim program obican ali kad pokrenem exe fajl da mi se ne otvori prozor cmd nego samo da izvrsi zadate komande. Znaci ja cu ostalo lako da odradim samo ako mi neko kaze kako se iskljucuje cmd a inace imam instaliran Microsoft Visual Studio 6.0
Ako te snadje muka pozovi hajduka
Pazi se hajduka ako ga snjadje muka
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Moderator
Član broj: 37636
Poruke: 1236



+93 Profil

icon Re: Program bez pokretanja cmd?02.08.2009. u 18:25 - pre 144 meseci
Već sam zaboravio gde se to menja u VC6 projektu, ali možeš da napraviš nov projekat koji nije Console nego Win32.
 
Odgovor na temu

hajduk7

Član broj: 132919
Poruke: 435
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Program bez pokretanja cmd?07.08.2009. u 18:25 - pre 144 meseci
Pa probao sam tako ali nece
evo probao sam najjednostavniji primer
Code:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
main()
{
    system("pause");
}

evo koje dve greske mi prijavi error LNK2001: unresolved external symbol [email protected]
Debug/ajde vec jednom.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.
Ako te snadje muka pozovi hajduka
Pazi se hajduka ako ga snjadje muka
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4885
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+632 Profil

icon Re: Program bez pokretanja cmd?07.08.2009. u 18:40 - pre 144 meseci
Nemam pri ruci trenutno neki Visual C++, ali poenta je u sledecem:

1. izaberes Win32 projekat, najbolje sa prostim inicijalnim kodom (Sample ili Hello World), jer ce ti vec izgenerisati osnovni skeleton kod
2. izbacis iz tog projekta sve sto se odnosi na formu i poruke, pretpostavljam da moze prakticno sve sem glavne funkcije. Ovo mozes i metodom probanja.

Drugim recima, ne pises svoj main(), nego koristis kod koji ti okruzenje napravi, a to je tipicno WinMain(), otprilike /netestirano/:
Code:

#include <windows.h>
int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
{
    // ... ovde tvoj kod
    return 0;
}



[Ovu poruku je menjao X Files dana 07.08.2009. u 19:56 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Ivan.Markovic

Član broj: 97763
Poruke: 330

Sajt: security-net.biz


+19 Profil

icon Re: Program bez pokretanja cmd?10.08.2009. u 11:31 - pre 144 meseci
Mozda ovo pomogne: http://www.elitesecurity.org/t128832-0#838232
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama
XIV
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Program bez pokretanja cmd?

[ Pregleda: 2173 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.