Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a

[ Pregleda: 3580 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

varelg

Član broj: 24494
Poruke: 187
*.ipt.aol.com.



+2 Profil

icon Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a06.12.2005. u 19:17 - pre 193 meseci
Zdravo,
Imam formu u kojoj bi se pritiskom jednog od dugmadi pokrenuo zvuchni fajl (ekstenzija ne igra ulogu). Dali je moguche pokrenuti taj fajl bez pojavljivanja player-a (tipa Windows Media Player, RealPlayer, Winamp i sl.) i kako to uraditi...
Recimo imam "sound.mp3" u folderu "moj folder" i pritiskom na dugme u mojoj formi da se aktivira "sound.mp3" ali bez pokretanja player-a za mp3 fajlove.
Estamos listos?
 
Odgovor na temu

Blue82
dipl. ecc.

Član broj: 165981
Poruke: 831
*.adsl-1.sezampro.yu.



+322 Profil

icon Re: Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a05.04.2008. u 15:24 - pre 164 meseci
Nisam to jos probao u net-u ali u Visual Basic 6 a zbog velike slicnosti kladim se da ima tako nesto i ovde, dodas komponentu Microsoft Multimedia Control 6.0 i odatle mozes pustiti zvuk a nece ti se pokazivati nikakav player. On ga verovatno koristi, to ne znam ali ce sigurno biti skriven i korisnik ga nece videti.
 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1189
*.adsl-1.sezampro.yu.



+395 Profil

icon Re: Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a05.04.2008. u 15:58 - pre 164 meseci
Mozes ako iskoristis DirectShow u C# (za VB.NET nisam video primer al ti je isto posto moras da pravis wraper za funkcije iz unmanaged code-a )
za pustanje svih formata (*.mp3,*.wav;*.wma;*.mid, *.midi) .
http://www.codeproject.com/KB/directx/directshownet.aspx
Ovde je kod uradjen kroz COM interfejs (u sustini samo 2 ti trebaju : IMediaControl i IGraphBuilder za pustanje zvuka )




Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

BezPanike

Član broj: 128571
Poruke: 74



+2 Profil

icon Re: Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a06.04.2008. u 07:17 - pre 164 meseci
Za .wav ovo je najjednostavnije:
Code:
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        My.Computer.Audio.Play("C:\WINDOWS\Media\Windows XP Startup.wav", AudioPlayMode.Background)
    End Sub
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a07.04.2008. u 08:57 - pre 164 meseci
Citat:
deerbeer: Mozes ako iskoristis DirectShow u C# (za VB.NET nisam video primer al ti je isto posto moras da pravis wraper za funkcije iz unmanaged code-a )


Ne moras vise, DirectX SDK 9 ima vec uradjene primary interop asemblije za managed DirectX.

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Zvuchni fajl u VB.NET bez pokretanja player-a

[ Pregleda: 3580 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.