Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????

[es] :: Access :: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????

[ Pregleda: 3073 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.bilokalnik.hr.



+8 Profil

icon Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????17.07.2009. u 11:24 - pre 144 meseci
E sad ne znam jel sam ja pobenavio i moji kompovi ili je to nešto drugo


Dim aa, bb As Double

aa = 521.5
MsgBox Round(aa, 0) ' rezultat 522

bb = 522.5
MsgBox Round(bb, 0) ' rezultat 522 a trebalo bi biti 523



jel i kod vas to tako radi ili samo kod mene , Getsbi, Zidar, Nikola i ostali znanci u čemu je tu štos




 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????17.07.2009. u 11:45 - pre 144 meseci
Citat:
Trtko: E sad ne znam jel sam ja pobenavio i moji kompovi ili je to nešto drugo


Dim aa, bb As Double

aa = 521.5
MsgBox Round(aa, 0) ' rezultat 522

bb = 522.5
MsgBox Round(bb, 0) ' rezultat 522 a trebalo bi biti 523



jel i kod vas to tako radi ili samo kod mene , Getsbi, Zidar, Nikola i ostali znanci u čemu je tu štos


Brojevi se kod Round funkcije zaokruživaju na prvi paran broj, ako se ne varam.

Napiši svoju rutinu za zaokruživanje.
F
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.bilokalnik.hr.



+8 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????17.07.2009. u 12:58 - pre 144 meseci
Hmmmmmmmm tko bi rekao

Čini se da si u pravu, uopšte o tome nisam razmišljao.
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3053

Jabber: djoka_l


+1297 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????17.07.2009. u 13:03 - pre 144 meseci
Broj se zaokružuje na parnu cifru, samo ako je ono što se odbacuje tačno 5. Znači round(522.5,0) = 522, ali round(522.5000001,0) = 523
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.100.46-69.q9.net.



+79 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????17.07.2009. u 13:20 - pre 144 meseci
Google "Access Rounding error" i svasta se moze videti..... meni se nedavno desilo da kad uradim isto sabiranje preko kverija i to isto preko rekordseta dobijem malkice razlicit rezultat....

:-(
 
Odgovor na temu

domaci_a_nas
PHP developer

Član broj: 42333
Poruke: 522
*.dynamic.sbb.rs.



+7 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????17.07.2009. u 20:16 - pre 144 meseci
Citat:
djoka_l: Broj se zaokružuje na parnu cifru, samo ako je ono što se odbacuje tačno 5. Znači round(522.5,0) = 522, ali round(522.5000001,0) = 523
Ovoga se sećam i iz matematike, čudo kako to nisi znao... Bruko :)
Ozbiljan i odgovoran mladić
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2738



+33 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????17.07.2009. u 20:59 - pre 144 meseci
Nisam obratio pažnju da sam prozvan. Evo pravila zaokruživanja. Možda će nekome trebati u budućnosti.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

domaci_a_nas
PHP developer

Član broj: 42333
Poruke: 522
*.dynamic.sbb.rs.



+7 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????19.07.2009. u 23:47 - pre 144 meseci
Evo malo da skrenem sa teme, samo da kažem da mi je ovaj dokument koji je Getsbi postavio pomalo i nelogičan u delu koji govori o sigurnim ciframa. Naime pominje se da je rezultat merenja 2701+-3 i da su sigurne cifre 2, 7 i 0 i da ne zavise od greške. Po meni je samo cifra 2 sigurna, pošto je moguće da rezultat bude i 2698... Ali to je samo moje filozofiranje...
Ozbiljan i odgovoran mladić
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
89.146.152.*

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????23.07.2009. u 14:22 - pre 144 meseci
Function Zaokruzi(Vrijednost, BrojDecimala As Integer, NavecuOd As Single)

' Zaokruzivanje broja x na decimale

Dim Faktor As Long
NavecuOd = 1 - (NavecuOd / 10)
Faktor = 10 ^ BrojDecimala
Zaokruzi = Int(Vrijednost * Faktor + NavecuOd) / Faktor
End Function

zxz
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Funkcija Round() , Accessova greška ili ?????

[ Pregleda: 3073 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.