Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Float left - u čemu je problem?

[es] :: Web dizajn i CSS :: Float left - u čemu je problem?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6671 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erngab
Palić

Član broj: 41005
Poruke: 249
93.86.72.*



+1 Profil

icon Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 06:41 - pre 177 meseci
Tražio sam tražio pa vidim da sve manje znam. Ja bih neki prost odgovor. Da ne odugovlačim evo odmah na početku moje web dizajn karijere nije mi jasno zašto ovo neradi dreamweaver pokazuje float i boju dok browseri ni float a ni boju???

Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
#container {
    background-color: #FF6;
    width: 780px;
    margin-right: auto;
    margin-left: auto;
}
#1 {
    background-color: #F00;
    text-align: center;
    float: left;
}
#2 {
    background-color: #0C0;
    text-align: center;
    float: left;
}
#3 {
    text-align: center;
    background-color: #09F;
    float: left;
}
#footer {
    clear: both;
}
-->
</style>
</head>

<body>
<div id="container">
  <div id="top">Content for  id <span id="header">"header</span>" Goes Here</div>
  <div id="1">Content for  id "1" Goes Here</div>
  <div id="2">Content for  id "2" Goes Here</div>
  <div id="3">Content for  id "3" Goes Here</div>
  <div id="footer">Content for  id "footer" Goes Here</div>
Content for  id "container" Goes Here</div>
</body>
</html>


Pozdrav od web dizajnera !!!
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 402
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


+2 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 07:39 - pre 177 meseci

Ne možeš da floatuješ divove koji nemaju definisanu širinu...

Nego npr ovako ukoliko želiš layout sa tri kolone:

Code:

#1 {float: left; width:200px;}
#2 {float: left; width: 400px;}
#3 {float: right; width: 180px;}

/* ovim ćeš dobiti tri kolone, srednja 400px, leva 200px i desna 180px; */



 
Odgovor na temu

erngab
Palić

Član broj: 41005
Poruke: 249
93.86.72.*



+1 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 08:05 - pre 177 meseci
Code:
#container {background-color: #FF6;    width: 780px; margin-right: auto; margin-left: auto;}
#1 {background-color: #F00;    text-align: center;    float: left; width: 200px;}
#2 {background-color: #0C0;    text-align: center;    float: left; width: 150px;}
#3 {text-align: center;    background-color: #09F;    float: left; width: 100px;}
#footer {clear: both;}

Što bi rekli mrtvo slovo na papiru. Nema pomaka. Nema ni boje a nema ni floata.
Dreamweaver
By erngab at 2009-07-17[/img]
Browser
By erngab at 2009-07-17[/img]



[Ovu poruku je menjao erngab dana 17.07.2009. u 09:47 GMT+1]
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 402
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


+2 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 08:14 - pre 177 meseci
Ne može ni da ima zato što nemaš ništa u tim dovovima, probaj za svaki da uneseš height: pa ćeš videti da će se background pojaviti... Ali nemoj da odredjuješ height kada praviš layout jer nikad ne znaš koliko ćeš sadržaja imati, već svaki div "počisti" tako da će se div "rastezati" zajedno sa sadržajem...

ovako

HTML :

Code:


<div id="1">

<div class="clear"></div>
</div><!-- kraj div 1 -->
<div id="2">

<div class="clear"></div>
</div><!-- kraj div 2 -->
<div id="3">

<div class="clear"></div>
</div><!-- kraj div 3 -->



CSS:
Code:

.clear {clear: both;} /*ostatak CSS je isti kao što sam malopre napisao */


pozz
 
Odgovor na temu

erngab
Palić

Član broj: 41005
Poruke: 249
93.86.72.*



+1 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 08:53 - pre 177 meseci
E vidim ja snake_master da hoćeš da me zbuniš. No nešto sam pokušao ... (nadam se da je tebi jasno, jer meni sve manje, mislio sam klik vamo klik tamo i da je rešeno)
Code:
<style type="text/css">
<!--
#container {background-color: #FF6;    width: 780px; margin-right: auto; margin-left: auto;}
#1 {background-color: #F00;    text-align: center;    float: left; width: 200px;}
#2 {background-color: #0C0;    text-align: center;    float: left; width: 150px;}
#3 {text-align: center;    background-color: #09F;    float: left; width: 100px;}
#footer {clear: both;}
.clear {clear: both;}
-->
</style>
</head>

<body>
<div id="container">
  <div id="top">Content for  id <span id="header">"header</span>" Goes Here</div>
  <div class="clear" id="1">Content for  id "1" Goes Here</div>
  <div class="clear" id="2">Content for  id "2" Goes Here</div>
  <div class="clear" id="3">Content for  id "3" Goes Here</div>
  <div id="footer">Content for  id "footer" Goes Here</div>
Content for  id "container" Goes Here</div>
</body>
</html>

Dreamweaver
By erngab at 2009-07-17[/img]

Browser po starom.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3428

Jabber: djoka_l


+1455 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 09:41 - pre 177 meseci
Nema veze ni sa width ni sa height. U pitanju je problem što tvoji div-ovi imaju id-ove 1,2,3. Morali bi da imaju id koji počinje slovom. Zameni 1,2,3 sa, na primer, a1, a2, a3 pa će da radi.
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 402
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


+2 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 10:01 - pre 177 meseci
Pogrešno si razumeo ne treba da daješ i klasu i ID jednom divu nego unutar tih divova 1, 2, 3, (pokušaj da staviš slova koa sto djoka reče mada ne verujem da ima do toga)

nego treba da u okviru diva 1 "ugnezdiš" tj, ubaciš <div class="clear"></div> pogledaj malo bolje moj kod koji sam ti napisao


@djoka_I

kako nema veze sa width?

ako ne napišeš vrednost za width, onda je podrazumevana vrednost 100% i elemenat ne može da se "floatuje" onda se dešava ovo:

Citat:
erngab
Dreamweaver
By erngab at 2009-07-17[/img]

Browser po starom.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3428

Jabber: djoka_l


+1455 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 10:07 - pre 177 meseci
Dešava se ovo:

što je upravo ono što je erngab video u dreamweaveru, a šta je želeo da postigne, to ne znam...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

erngab
Palić

Član broj: 41005
Poruke: 249
93.86.72.*



+1 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 10:15 - pre 177 meseci
E djoka_l mogao si mi se javiti pre dva dana pa se ne bih gnjavio sa ovim toliko. Našao sam neki video tutorijal pa učim kako da koristim dreamweaver, kako da pravim web stranicu i paf odmah na početku problem, ne dobijam ono što mi tutorijal govori. Problem rešen. (na sve sam pomislio nelegalan softver, loš crack, browseri, ... a na brojeve nikako, ja da uprostim upišem brojeve ...)
Dobo je bilo kao u školi ja pitam a vi odgovarate.
Spremite se novi Web Dizajner ponovo u akciji !!!
Hvala i pozdrav.
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 402
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


+2 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 10:33 - pre 177 meseci

Kao i svima pre, savetujem ti da se manes Dreamweavera i da kreneš da učiš HTML i CSS jer ako hoćeš ozbiljnije da se baviš web dizajnom moraćeš da znaš ručno da kodiraš sajtove. Sve ostalo je amaterizam...

Zato skini tutorijal za Html, pa za Css itd... itd...


pozdrav!
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3428

Jabber: djoka_l


+1455 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 10:35 - pre 177 meseci
@erngab: ako bi da praviš html, obavezno koristi firefox sa add-inn ovima "Web Developer" i "HTML Validator". Uštedeće ti puno muka. A valjalo bi da imaš još neki browser osim IE i Firefoxa za proveru rezultata, na primer Operu i Google Chrome.
 
Odgovor na temu

erngab
Palić

Član broj: 41005
Poruke: 249
93.86.72.*



+1 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 10:56 - pre 177 meseci
Skinuo sam milion i jedan video tutorijal za photoshop, dreamweaver, flash ... skidam skidam a nikako da ih stignem koristiti. Imaš li snake_master neki predlog za tutorijal za Html i Css koji kao početnik mogu razumeti.
Djoka_l imam portable browsere Opera, Safari, IE6/7, Firefox2/3, Netscape, Maxthon, Chrome to je OK. A ovo sa addsima ću ubaciti.

Usput koliko ti vremena treba da bi mogao da kažeš: "E, ja već nešto znam!"
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3428

Jabber: djoka_l


+1455 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 11:04 - pre 177 meseci
Citat:
Usput koliko ti vremena treba da bi mogao da kažeš: "E, ja već nešto znam!"

Nema pravila, ja sam počeo sa web dizajnom pre 13 godina, a ne znam baš puno. Od toga ne zarađujem za hleb. Iz mog iskustva, sa 3-6 meseci obuke (ukoliko imaš već neko iskustvo u sličnoj oblasti) možeš da počneš ozbiljno da radiš, a posle 5 godina. sve to što si naučio više ne vredi. Moraš konstantno da pratiš oblast u kojoj radiš, a od samog čoveka zavisi da li će posle mesec dana da pravi prave stvari, ili će otaljavati posao do kraja života.
 
Odgovor na temu

Ivan Ivanic
Ivan Ivanic
Freelance, Anywhere
Fruška Gora

Član broj: 203038
Poruke: 179
*.ptt.rs.

Sajt: ivan.yggdrasillcode.com


Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 11:06 - pre 177 meseci
Nemoj zaobići ni FifeBug addon za FireFox :-)
Rad rad i samo rad :-D
 
Odgovor na temu

erngab
Palić

Član broj: 41005
Poruke: 249
93.86.72.*



+1 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 11:20 - pre 177 meseci
Citat:
Od toga ne zarađujem za hleb.

Interesantno ti se baviš sa ovim već 13 godina, a ja sam odnedavno počeo i zamišljam da ću jednog dana da zaradim od ovoga... (nisam rekao kada - jednog dana - koji sam ja optimista)

Dobri su vam ovi addonsi.

[Ovu poruku je menjao erngab dana 17.07.2009. u 12:38 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nemke_BG

Član broj: 163822
Poruke: 341
*.bg.krstarica.net.

Jabber: Nemke_BG@elitesecurity.org
Sajt: https://www.nmdesign.rs


+45 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 11:26 - pre 177 meseci
ja bi ti preporucio da krenes od www.w3schools.com i posle njega da dopunis znanje preko www.w3.org......

takodje bi mogao kad steknes malo vise znanja i da malo listas www.sitepoint.com, www.alistapart.com, www.csszengarden.com, www.cssplay.co.uk, www.positioniseverything.net, www.quirksmode.org......

ima dosta stvarno dobrih sajtova....ali pre svega toga w3 schools i w3 org obavezno....

P.S. Imas top temu ovde sa alatima za web design i josssss linkova....
...
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3428

Jabber: djoka_l


+1455 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 11:31 - pre 177 meseci
Nisam rekao da od web dizajna ne može da se zaradi nego da ja ne živim od toga. Vidiš, da bih zaradio svoju platu u firmi, moram da napravim poslova (donesem zaradu) za bar 4,500 EUR mesečno (samo moj deo), ali mi je zacrtani cilj 100,000 EUR godišnje. Pa sad, ja to mogu da zaradim tako što ću danonoćno da programiram, ili tako što ću sa 5-6 telefonskih razgovora napraviti 20,000 EUR. Mislim da je izbor logičan...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Klickovic
Owner
Daedalus Outsourcing
Beograd

Član broj: 204183
Poruke: 344
212.200.212.*

Sajt: petsq.me


+67 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 16:29 - pre 177 meseci
Veliki offtopic:

Gde ja mogu da se prijavim za takvo telefoniranje?
Daedalus Outsourcing | Web Development | SEO | Instagram Followers - http://daedalus.co.rs
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
*.telenor.co.yu.



+303 Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 17:42 - pre 177 meseci
Citat:
djoka_l:posle 5 godina. sve to što si naučio više ne vredi.

Ovo bas i nije tacno :)
 
Odgovor na temu

Ivan Ivanic
Ivan Ivanic
Freelance, Anywhere
Fruška Gora

Član broj: 203038
Poruke: 179
*.ptt.rs.

Sajt: ivan.yggdrasillcode.com


Profil

icon Re: Float left - u čemu je problem?17.07.2009. u 17:52 - pre 177 meseci
Citat:
Milos911: Ovo bas i nije tacno :)


+1
Rad rad i samo rad :-D
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Float left - u čemu je problem?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6671 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.