Kad sam mislio na skraćene (pod)verzije, ovo overava moj stav:
Like its big brothers – the Pa800 and the Pa2XPro – the Pa500 uses our RX (Real eXperience) technology to deliver a sound unprecedented in an arranger keyboard. With exclusive Korg features such as the XDS Dual Sequencer, intuitive TouchView interface, quarter-tone on-the-fly and a four way joystick for realistic articulation, the only thing really missing is a big price tag.
Kao što je iz Pa-80 nastao Pa-60, po tom istom principu rade i sa ostalim modelima.
Treba malo pročitati, recimo:
http://www.korg.com/Product.aspx?pd=294
i dolazimo do zaključka, da se modeli razlikuju u tehnološkim detaljima, brzini rada i proširenjima mogućnosti, realnom soundu, ali to i naplate.
Vrednosti (da ne nabrajam...) kao što su 2 sequncera, Guitar mod, ili snimanje bilo kog Songa sa floppy-ja u Song modu, donosi kao rezultat ispravku svih instrumenata i donosi zvuk, kao da se taj Song pravio u Pa-500 instrumentu.
I pored svih inovacija...
In addition to providing a USB/MIDI computer connection for moving and saving data, the Pa500 can also save and read data from SD / MMC memory cards for instant access to your custom data, MIDI files and songs.
i ovaj Pa-500 skuplji nego što zapravo vredi. (Mišljenja mnogih muzičara sa raznih inostranih foruma.)
Ne mogu uporediti Pa-60 sa ovom serijom, jer on je rađen u HI (Hyper Integrated) sound generation system-u,
a...the Pa500 uses our RX (Real eXperience) technology to deliver a sound unprecedented in an arranger keyboard.
Da li posle iskustva sa is50 i na E-96 odmah ići na Pa-500 i nije loše, ali stvar je procene i platežne moći.
Posle onih modela i Pa-60 je značajno napredniji ( a jeftin).
Za kvarove znam toliko da su Korgovima slaba tačka - cevasta sijalica na displey-u...
Pozdrav
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument
will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)