Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:

[es] :: Elektronika :: Radio elektronika i tehnika :: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:

Strane: << < .. 4 5 6 7 8 9 10 11

[ Pregleda: 78337 | Odgovora: 214 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mongolac
Tekijaski Slavko
nezaposlen
pancevo,srbija

Član broj: 293656
Poruke: 16
*.0.fullrate.dk.+3 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:16.11.2011. u 15:29 - pre 120 meseci
Pregledao sam ovu temu od pocetka pa do kraja vise puta i pala mi je jedna ideja na pamet(mozda nije glupa). Posto sam elektricar po struci dosta cesto sam se susretao sa groma branskim zastitama.Klasican gromobran zasticuje objekat uobliku pravilne kupe pod uglom od 30 stepeni u odnosu na povsinu zemlje.sadasnji gromobrani , tako zvani ,aktivni,imaju mnogo siri obik dijstva sa manje uzemjivaca.Jednam prilikom sam merio otpor uzemlenja, pri cemu mora da se odvoi uzemljvac od samog gromobrana(aktivni gromobran je bio upitanju) pojavila mi se razlika potencijala izmedju uzemljivaca igromobrana oko 25 volti na analognom insrumentu.

Nakom principu rade aktivni gromobrani, mozda tu lezi tajna Teslinog konvektora energij.


Nisam zgodan, al sam nezgodan.
 
Odgovor na temu

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 706
*.dynamic.isp.telekom.rs.+87 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:17.11.2011. u 10:49 - pre 120 meseci
Pa sad... Sto se tice tih gromobrana verovatno si mislio na Radioaktivne? Ili neki novi drugi tip? Ono sto znam da poseduju radioativne supstance koje vrse jonizaciju i tako lakse provodjenje i praznjenje elektriciteta.
Ono sto si mozda trebao da vidis koja je snaga u pitanju u tom gromobranu 25v koliko mA verovatno. Ima nekoliko iz istorije primera poput Henry Moray-a, koji su kako se tamo kaze isto koristili radioaktivne slojeve u vakumskim cevima, slicno kao elektronska cev, samo katoda se ne greje vec je to radio aktivni element, kako kazu radijumova so i jos neke komponente. No ovo je sve u domenu prica. Istina zivih svedoka sada ima oni su to videli 50kw na delu, a provodnici ne srazmenri za tu snagu, opet to neka ostane kao prica i nista vise, za sada se nezna.

Ono sto sada vidim aktuelno a tice se energije jeste da je uspesno testirana hladna fuzija evo o tome vise ovde

http://pesn.com/2011/10/28/9501940_1_MW_E-Cat_Test_Successful/

No, da se mi vratimo na nas oblik energije. Neka obijasnjenja je dao Goran Marjanovic, covek se bavio fizikom ali bas se ozbiljno bavio, nije to imalo ama bas nikakve veze sa Teslom nego se jednostavno teorija "Kvantne gustine energije" koju je sam napravio slagala sa do sada poznatim nacelima fizike pa i Ajnstajnovom teorijom, ali na kraju jedan deo koji je nedostajao se neverovatno poklopio sa Teslom koga je on ispitao a Goran je i sam inzinjer Elektrotehnike te mu je to znanje verujem bas lepo leglo za ispitivanje. I sve u svemu sta god da je ponovio poklopilo se sa Teslom tako da za sada se ceka od vlasti, i samo znate kako je stanje idu izbori verovatno tamo iduce godine, radi se na tome da se otvori Teslin institut gde bi se ozbiljno proucavalo ono sto je on radio, bili bi tu gosti iz sveta poput Nemackog istrazivaca na Teslinim patentima tj. gospodina Konstantin Meyl-a itd... Inace skoriji radovi su otkrili nesto sto i nije bas za ovaj forum ali oblast "duhovnosti" da tako kazem sto se opet moze obijasniti sa "Kvantnom gustinom energuje" tako da ostaje da se otvori institut ako uopste bude vlast imala sluha. Jer jednostavno ove eksperimente su videli i vrhunski naucnici znam da uglavnom ne negiraju eksperimente i slazu se za poneke eksperimente da spadaju u fenomene i da se trebaju podrobnije ispitati, sto bi se upravo u Teslinom institutu i radilo.

Evo obijasnjenja za bezicni prenos od gospodina Gorana Marjanovica

Citat:
TAJNA TESLINH KALEMOVA
Po mom mišljenju, veličanstvena građevina u Kolorado Springsu, uređaj koji je Nikola Tesla konstruisao da bi eksperimentisao sa bežičnim prenosom energije nije samo «običan» transformator kako se taj uređaj najčešće opisuje, nego mašina izuzetno velike složenosti (uprkos svoje prividno vrlo jednostavne konstrukcije), i - zapravo - neka vrstu «overunity» mašine.

Ovaj uređaj, kao i mnogi drugi, slične konstrukcije, često su poređeni sa Markonijevim, i sličnim radio-primopredajnicima, čiji je rad zasnovan na klasičnim (Hercijanskim) EM talasima koji su podrobno opisani Maksvelovim jednačinama. Ipak, moramo imati na umu činjenicu da je bežični prenos energije kakav je Nikola Tesla želio ostvariti, bio zasnovan na talasima ”sasvim druge vrste” na šta je on neprekidno ukazivao. O tome postoje brojni i veoma pouzdani pismeni dokazi. Jedan od njih može se naći u njegovom U.S. patentu broj 5 780, od 19.02.1900. godine, “Aparatura za prenos električne energije“ /5/, gde Nikola Tesla kaže:

“... Treba imati u vidu da je pojava koja je ovde u pitanju pri prenosu električne energije fenomen PRAVOG PROVOÐENJA i ne treba je zamenjivati sa pojavom električnog ZRAČENJA koja je do sada bila predmet posmatranja, a koja bi po svojoj prirodi i načinu prostiranja činila praktički nemogućim prenos iole znatnije količine energije na rastojanja od praktičnog značaja. ...“

Kao što vidimo Tesla i ovde, sasvim jasno i nedvosmisleno, ukazuje na činjenicu da njegov sistem bežičnog prenosa energije NIJE zasnovan na (klasičnim) EM talasima, pa zaista nije jasna doslednost u brojnim pokušajima da se rad njegovih uređaja ovog tipa objasni principima čije je temelje postavio Maksvel a koji važe za prostiranje (Hercijanskih) EM talasa, čijih je ograničenja (slabljenje sa kvadratom udaljenosti) Nikola Tesla, očito, bio sasvim svestan.

Sve analize Teslinih dostignuća, principa rada njegovih uređaja, njihova funkcionalnost i efikasnost, vršena je sa aspekta naučno važećih teorija, u kojima pojam Teslinih Ne-Hercijanskih talasa jednostavno ne postoji, (po našoj ideji izloženoj u /1/, ta mogućnost se ipak nazire npr. u formi talasa nepostojanog oblika /»Maxwellovi» talasi koji imaju negativan talasni broj/), pa su i zaključci primereni takvoj analizi. Najblaže rečeno - oni su nedovoljno tačni.

U /1/ je dat primer zaključka da energija slabi sa kvadratom udaljenosti (klasičan EM talas), zbog čega bi prenos bio ograničen na male snage i/ili udaljenosti, što je za Tesline talase sasvim netačno, jer oni na svom putu od “predajnika“ do “prijemnika“ mogu biti čak i višestruko pojačani zahvaljujući efektu višestrukog “prihranjivanja“ stacionarnog talasa, dakle istog onog efekta koji Tesla koristi i kod svog «ekstra coila», zbog čega “na stotinak namotaja“ dobija napone od oko dvanaest miliona volti !

Sa aspekta Modela KGE (kako je pokazano u /1/), Ne-Hercijanski talasi Nikole Tesle su zaista sasvim realno moguće postojeći Stabilni objekat Jedinstva, baš kao što su to i svi ostali, nauci do sada poznati, objekti korpuskularne ili talasne prirode. Šta više, očekujuće osobine Teslinih talasa kakve nam nudi Model KGE u punoj su saglasnosti sa osobinama “nepoznatih talasa“, neobičnih osobina uočenih u “nekonvencionalnim“ eksperimentima sa uređajima iz oblasti “alternativne“ fizike, popularno nazvanih “overunity“ mašine (detaljnije u KPV br.4).

Prema podacima koji se mogu naći u Teslinom dnevniku iz Kolorado Springsa (/3/), konačna verzija «transformatora», za razliku od većine drugih njegovih pronalazaka, dostignuta je tek nakon niza brojnih eksperimenata, i učinjenih izmena. Poznato je naime, da je Tesla svoje uređaje, koje je zamišljao, ”video” u celosti, do najsitnijih detalja. Mogao je u mislima pratiti i analizirati njihov rad, dovodeći ih do savršenstva, da bi ih tek nakon toga izrađivao (neke i mnogo godina kasnije) bez ikakve potrebe za bilo kakvim korekcijama. Međutim, njegova mašina (Teslin «transformator») iz Kolorado Springsa, predstavljala je izuzetak. Brojne izmene i niz podešavanja, koja je tokom izrade učinio, govore u prilog našoj ideji da je to IZUZETNO SLOŽENA mašina uprkos svoje prividne jednostavnosti i zapravo vrlo komplikovan uređaj znatno većeg stepena složenosti od niza brojnih uređaja koje je Tesla inače konstruisao bez ikakvog napora. Pitanje, koje se ovde nameće samo od sebe: ”Da li je Nikola Tesla uopšte dostigao svoj konačni cilj? ”, zauvek će ostati bez pouzdanog odgovora, obzirom da su njegovi eksperimenti sa bežičnim prenosom energije prekinuti baš u njihovoj završnoj fazi (grandiozni toranj na Long Ajlendu nikada nije završen), dok je o njegovim drugim, sličnim eksperimentima (npr. eksperimenti sa radijantnom energijom) ostalo veoma malo podataka.

U svakom slučaju, naše je mišljenje da rad Teslinog «transformatora» teško može biti objašnjen klasičnim, konvencionalnim metodama. Zaista je više nego tragično, kako to kaže Keneth Corum (/4/), da mnogi, izuzetno stručni, iskusni i obrazovani ljudi koriste konstrukciju sa koncentrisanim parametrima, pa čak i induktore, nazivajući ih Teslinim kalemovima, naravno podrazumevajući njihovu interakciju sa (za nauku jedino postojećim - Hercijanskim) klasičnim EM talasima. Šta više, Teslin «extra coil» – četvrt-talasni rezonator koji ZADRŽAVA energiju (predstavlja antenu koja ne emituje), pri čemu se (naravno samo ako je zavojnica pravilno podešena) preko odnosa napona stojećeg talasa omogućuje ogroman PORAST napona – i dan danas za mnoge ostaje (samo) “(ne)običan kalem“. Pri tome im eliminisanje ogromnih gubitaka u rezonatoru (usled zračenja, odnosno ”preranog” emitovanja strujnica (varnica) /koje zapravo predstavljaju ”grešku” u procesu bežičnog prenosa energije/, zbog loše konstrukcije), koje se može postići jednostavnim usklađivanjem koeficijenata sprege sa trajanjem varnice (o čemu Tesla jasno govori u svojim patentima) nije ni na kraj pameti. Ovo su verovatno osnovni razlozi zbog kojih do sada niko i nigde nije dostigao (u smislu efikasnosti rada a ne dužine «varnice») ni približne rezultate kakve je svojevremeno postizao NikolaTesla.


Uploaded with ImageShack.us

U prilog ovakvom mišljenju govori i podatak da je rad Teslinog transformatora često bio praćen nizom neobičnih efekata od kojih su najinteresantnije loptaste munje koje su Teslu zapravo ometale u radu jer su mu razarale i uništavale opremu, zbog čega je bio prisiljen da ih dobro prouči i pokuša da ih kontroliše. Iako postoje razna naučna tumačenja ovog fenomena, njihova ”struktura” i mehanizam nastanka još uvek nisu jasno definisani pa je njihova proizvodnja, čak i u savremenim uslovima ipak, manje ili više, slučajna.

Kao što ćemo videti u delu koji sledi, Teslin «transformator», sa aspekta modela KGE, ima SVE ključne osobine sasvim identične ”overunity” mašinama koje su analizirane u /1/ (ili izvodno u KPV 4). Shodno tome, sasvim je opravdano očekivati i slične efekte koje takvi uređaji ispoljavaju u svom radu, pa pojava loptastih munja znatno osnažuje našu osnovnu ideju po kojoj se Teslin «transformator» nikako nemože opisati klasičnim pojmom transformatora jer Tesla NAMERNO SLABI induktivnu vezu sa dodatnim kalemom, što je sasvim SUPROTNO pojmu efikasnosti prenosa energije indukcijom u klasičnom smislu a što je osnovna odlika transformatora. Isto tako, moramo priznati da su pojmovi zračenja i stojećih talasa, koji karakterišu rad ovog uređaja, zaista mnogo primereniji pojmu “Magnifying Amplifier“, koji je koristio Tesla, nego pojmu “transformator“ koji se u praksi, nažalost, mnogo češće koristi.

Imajući sve to u vidu, kao i osobine Teslinih talasa (objekat k=+9 modela KGE) pokušajmo analizom elektro-mehaničke strukture Teslinog transformatora ukazati na njihovu međusobnu usklađenost, odnosno uzajamnu “rezonantnost“. Na taj način, ne samo da je osnažena naša pretpostavka iznetu u /1/ (da su BAŠ Teslini talasi prenosioći “slobodne“ energije), nego se ukazuje i na mogućnost i zaista veliku verovatnoću da bi i sam Teslin Magnifying Amplifier mogao biti neka vrsta energetskog konvertora “slobodne“ energije !

Sve dosadašnje analize rada Teslinog transformatora, učinjene od strane raznih autora, zasnovane su na klasično-naučnim osnovama i obuhvataju izračunavanja niza parametara kao što su npr. induktivnost zavojnice, (samo) kapacitivnost, koeficijenti sprege i sl. U tehničko – matematičkom smislu one su zaista veoma korektne. Nažalost, neki zaključci, koji su nužna posledica takvog stanovništva, nisu u saglasnosti sa idejama i eksperimentalnim rezultatima koje je dostigao Nikola Tesla. Izvesna ograničenost koju nameće klasično tumačena teorija relativnosti (npr. postulat o brzini svetlosti) onemogućuje “multidimenzionalno“ shvatanje “geometrije“ Teslinog uređaja, i njoj odgovarajuće, dimenziono više, “strukture“ interakcija, što je po našem mišljenju, presudno za nedovoljno jasno viđenje i tumačenje stvarnih energetskih transformacija uopšte a posebno u stanju naglašenih “prostornovremenskih“ deformacija (izuzetno jaka polja, kratkotrajni impulsi, ...), zbog čega nam je i rad Teslinog transformatora nejasan, bežični prenos energije neefikasan (nemoguć) a mnoge Tesline ideje jednostavno - besmislene. Model KGE nam ukazuje na sasvim suprotne mogućnosti.


Uploaded with ImageShack.us
Slika2: Hercijansko/Ne-Hercijanski tokovi energije


Po našim shvatanjima, poučen iskustvom iz bezbroj izvedenih i detaljno analiziranih eksperimenata, Tesla se trudio da njegovi uređaji za (bežični) prenos energije pored “normalnih“, električno-rezonantnih (LC) odnosa zadovolje još i neku vrstu “mehaničke“ rezonanse zbog čega je mnogo pažnje poklanjao “geometriji“ celokupnog sklopa, o čemu svedoče detaljne analize uticaja raznih izmena u prečnicima zavojnica, debljini žice, razmaku između pojedinih namotaja, visini zavojnice, njihovim međusobnim položajima, oblicima ...

Da je vodio računa samo o električnoj rezonansi, svi ovi detalji bili bi manje važni jer su vrlo brzo i veoma lako mogli biti kompenzovani. U prilog ovakvom mišljenju govori i činjenica da polazna veličina u konstrukciji dodatne zavojnice nije bio (npr.) broj namotaja, kako bi bilo “logično“, nego DUŽINA žice koja bi, po Tesli, trebala biti (približno) jednaka četvrtini talasne dužine električnog poremećaja u kolu (npr. /5/, str. 392). Zatim princip: koliko bakra u primaru – toliko bakra i u sekundaru (manje namotaja deblje žice na primaru treba da ima približno istu masu kao i više namotaja tanje žice na sekundaru). Isto tako, da bi mašina mogla stupiti u rezonansu sa Zemljom, kako bi njen rad bio što efikasniji (citat iz /3/, str 482), Tesla daje sledeća uputstva:“1)
2)

3) Prečnik Zemlje treba da bude neparan umnožak četvrtine talasne dužine;
Treba primeniti takve oscilacije kod kojih je zračenje energije u vidu Hercovih elektromagnetnih talasa vrlo malo (!!!);
Najvažniji zahtev je da oscilacije traju duže od 0.084 sekunde, što je vreme potrebno talasu da ode i da se vrati od tačke na suprotnoj strani Zemlje ... “


Rezonantnost sa frekvencijom sekundara u električnom smislu, Tesla je postizao pažljivim izborom tj. dimenzionisanjem kapaciteta tzv. “Top-load“-a, kondenzatora na vrhu zavojnice u obliku lopte ili torusa. Oblo telo glatke površine je bilo nužno da bi se izbegle “prerane“ strujnice (gubići energije) a njegova veličina određivala je kapacitet sa kojim je dodatna zavojnica postajala četvrtalasni rezonator, beskonačnog otpora (visoke impedanse) na strani optrećenja, tako da se talas reflektovao bez promene faze, dok je na strani sekundara otpornost bila minimalna (niske impedanse – male unutrašnje otpornosti “generatora“), zbog čega se talas odbija menjajući fazu za 180 stepeni i na taj se način dovodi u fazu sa “novopristiglim“ talasom iz “generatora“. Naime, putovanje talasa duž voda dužine ?/4 do “kraja“ i nazad traje polovinu periode, pa je sada dvostruko reflektovani talas u fazi sa izvorom koji i dalje ubacuje energiju u vod (/4/, str. 49). Njihovim superponiranjem energija talasa raste, a proces energetskog “prihranjivanja“ stacionarnog talasa se ponavlja do dostizanja probojnog napona ili izjednačenja termogenih gubitaka sa energijom talasa. ...

Saglasnost opisanog mehanizma sa Modelom KGE je naprosto neverovatna. Tesli nisu bile poznate postavke ovog modela ali je neku “opštu“ električno-mehaničku rezonantnost svoje mašine dostigao nizom korekcija u kojima se veoma lako može uocčiti konvergencija ključnih veličina ka vrednostima koje preferira naš model. Npr. (prema podacima iz dnevnika /3/) Tesla smanjuje broj zavoja sekundara od početnih 40 na 38 a zatim ,..., 20, 18, ka konačnih 17, čime zapravo dobija PRAVU vrednost dužine žice ... Slično se dešavalo i sa primarom a posebno sa dodatnom zavojnicom o čemu postoje veoma detaljni opisi u dnevniku njegovih istraživanja /3/.

Konačno možemo izneti mišljenje o «tajni Teslinih kalemova» i tumačenje strukturno energetskih transformacija koje se odigravaju u Teslinom transformatoru i opisati kako, po mom mišljenju, zapravo “radi“ Teslin “Magnifying Amplifier“.

Šematski prikaz njegove «multidimenzionalne rezonantnosti» dat je na slici 1 dok je na sl. 2 data uprošćenija verzija radi lakšeg uočavanja korelativnosti ključnih parametara.

Ono što klasično-naučna analiza može videti (opisati, izračunati) prikazano je crvenom bojom a Ne-Hercijanska (moja) verzija plavom. Lako se može uočiti da klasična, (samo LC) Hercijanska «rezonantnost» ne omogućuje punu «zatvorenost» transfera energije što kao posledicu ima njene gubitke jer je ciklus nezavršen, tj. «polovičan»! Rezultat su uglavnom samo velike «varnice» koje ne služe baš ničemu i nešto malo energije emitovane u formi klasičih EM talasa ... što sve zajedno predstavlja praktično čist gubitak energije. «Nehercijanska» analiza ukazuje na sasvim suprotan efekat !

Moramo naglasiti da je ovde analizirana “konačna“ verzija «transformatora» iz Kolorado Springsa ali je Tesla efekat stojećih talasa ( zapravo, “spatial wavelength compression factor“ ...) uglavnom koristio već od 1893. god. U stvari, prema /7/, 1894.g. se smatra godinom nastanka prave Tesline zavojnice (velocity inhibited, distributed-element, slow wave transmision line resonator) gde efekat povećanja napona ZNATNO premašuje “maksimalnu“ veličinu Vout=Vin*(Cpr / Csec)2 koju (u idealnom slučaju) dozvoljava teorija kola sa koncentrisanim parametrima (efekat koji je Tesla koristio ranije). Ključna razlika je sledeća: u rezonatoru sa raspodeljenim parametrima, kada gubici teže nuli, porast (pojačanje) napona je ograničen SAMO probojnom vrednošću izmedu “top-load“-a i okoline. Ovde je cilj (za detalje vidi / 7/) postići što manje strukturne gubitke i ZADRŽATI ŠTO VEĆI VSWR, dakle suprotno od onoga što se nastoji kod Hercijanskih talasa a što je radio npr. Markoni. Činjenica da je Tesla bio potpuno neshvaćen u svoje vreme, zaista netreba da nas čudi, ali mera nerazumevanja veličine Teslinog dela i dan danas, neprimerena je savremenim naučnim spoznajama. Ipak, prava veličina Teslinih veličanstvenih otkrića može se iskazati tek sa aspekta Modela KGE što će biti iliustrovano u delu koji sledi.

Prema klasično -naučnim tumačenjima (npr. /3,4,5,7/), primar i sekundar Teslinog «transformatora» čine u stvari moćan električni oscilator male unutrašnje otpornosti, koji napaja dodatnu zavojnicu – četvrt-talasni rezonator sa raspodeljenim parametrima. Zahvaljujući efektu stojecih talasa, napon koji se dobija na izlazu proprcionalan je jačini struje na ulazu, zbog čega je sekundar projektovan kao strujni (a ne naponski !) generator ! Naponi koji se postižu na ovakav način, u praksi dostižu i nekoliko desetina miliona volti i nemaju baš NIKAKVE VEZE sa prenosnim odnosom transformatora E2=/= (N2/N1)E1, ili indukcijom E2=/= M di/dt) kako je to kod klasičnih transformatora. Što se tiče emitovanja energije, u cilju njenog (bežičnog) prenosa, nama nije poznat ni jedan jedini naučni model koji nije zasnovan na klasičnim Hercijanskim EM talasima, što sasvim OBESNAŽUJE Teslinu osnovnu ideju i potpuno dezavuiše brojne njegove napomene o tome da je sistem za bežični prenos energije koji on koristi zasnovan na talasima sasvim druge vrste! Prema rečima samog Tesle, njegov «transformator» iz Kolorado Springsa emituje BAŠ TE «druge» talase. Kako smo pokazali u prethodnim odeljcima (i u /1/), ti se talasi podudaraju sa objektom k=+9 Modela KGE.

Sa aspekta našeg modela, Teslin «transformator» iz Kolorado Springsa zaista predstavlja izuzetno snažan oscilator, galvanski spregnut sa četvrtalasnim rezonatorom, kako to tumači i savremena nauka, čime je omogućeno postizanje ogromnih napona, mnogo većih nego što je to moguće postići na bilo koji drugi poznati način. Ipak, model ukazuje na to da Teslin transformator predstavlja znatno složeniju mašinu. On je MULTIDIMENZIONALNO REZONANTAN, kako «sa samim sobom» (pojedini elementi mašine međusobno), tako i sa celokupnim svojim okruženjem, uključujući i Zemlju (tj. makro strukturu) i «vakum» (mikro strukturu), ili u terminologiji Modela, i “izvana“ i “iznutra“, čime su omogućeni znatno kompleksniji procesi “oscilovanja“ energije i energetske transformacije kakve kod klasičnih (Hercijanskih) uređaja jednostavno nisu moguće jer za tako nešto nisu ispunjeni potrebni uslovi «višedimenzionalne rezonantnosti».
Prema P.D. Uspenskom (G.I.Gurdijev), «U POTRAZI ZA ČUDESNIM, fragmenti nepoznatog učenja», jedan od osnovnih zakona svemira je zakon broja 7 ili zakon oktava. Da bi se shvatilo značenje ovog zakona, neophodno je svemir posmatrati kao nešto što se sastoji od vibracija i što je sasvim analogno tumačenjima npr. Walter Russell-a: « sve je svetlost! » ... U ovom kontekstu vibracije su prema uobičajenom gledištu prihvaćenom na zapadu, kontinualne. To znači da se obično smatra da se vibracije odvijaju neprekidno jačajući odnosno slabeći sve dok deluje sila početnog impulsa koja je izvazvala tu vibraciju i koja savladava otpor u sredini u kojoj se vibracije odvijaju ...

Drevno znanje zasniva shvatanje vibracija na principu diskontinuiteta vibracije, što je sasvim identično našim pojmovima kvantiranosti gustina energije (prostor-vremena). Princip diskontinuiteta vibracija označava definitivnu i neophodnu osobinu svih vibracija u prirodi, bilo da jačaju ili slabe, da se razvijaju, ne uniformno, već sa periodičnim ubrzanjima i usporavanjima.
Slika 3:
Eneagram - P.D. Ouspensky

Ovi zakoni su ilustrovani slikom 3


Uploaded with ImageShack.us
eneagramom večitog kretanja (P.D. Uspenski) za kojim su ljudi tragali od najdrevnijih vremena i tražili izvan sebe ono što je bilo u njima, pokušavajući da perpetuum mobile konstruišu onako kako se konstruiše (3D) mehanička mašina, dok pravi «perpetuum mobile» predstavlja deo složenog, višedimenzionalnog, večitog kretanja i ne može se stvoriti odvojeno od takve strukture.

Posmatranje bilo koje forme vibracije preko oktava koje se razvijaju po određenim, opšte važećim zakonitostima Prirode, dovodi da zaključka da će, ako u trenutku kada je to neophodno, tj., u trenutku kada data oktava prolazi kroz neki od svojih intervala, u nju prodre «dodatni šok» koji joj odgovara po snazi i karakteru, ova oktava nastaviti da se neometano razvija u prvobitnom smeru, ništa ne gubeći i ne menjajući svoju prirodu.

Zaista je veoma interesantno uočiti (slika 4) da je jedino Teslina konstrukcija «transformatora» iz CoSpgs-a dopunjena tzv. Extra-coil-om potpuno analogna strukturi energetskih transformacija sadržanih u fragmentima nepoznatog učenja ! Pravi kuriozitet predstavlja činjenica da se pojmovi (neophodnih) šokova mogu pridružiti ključnim elementima te Tesline «Over-Unity» mašine pri čemu prvi šok odgovara klasičnoj LC rezonansi osnovnog (primarnog, hercijanskog) oscilatora čime je ispunjen (samo) prvi uslov za dalji razvoj vibracije (transfera energije) dok je drugi šok omogućen tek rezonantnošću para «extra coil - top load» (!!!) što omogućuje «zatvaranje kruga» i ostvarenje PUNE, MULTIDIMENZIONALNE oscilacije, tj. transfer energije bez gubitaka !!!

Naime, poznato je da kod klasičnih (LC) oscilatornih kola, energija osciluje između zavojnice i kondenzatora (ili preciznije - između induktivnih i kapacitivnih elemenata oscilatornog kola), menjajući svoju formu od “električke energije kondenzatora“ do “elektromagnetne energije zavojnice“ i obrnuto.

Teslin transformator takođe predstavlja oscilator ali “dimenziono“ višeg “oblika“, gde se oscilacije, tokovi i “transfer“ odgovarajućih energetskih formi, odvijaju i klasičnim putem “izvana“ (u “ovde“) i njihov rezultat su Hercijanski talasi“, ali sinhrono-simultano (ovde se ne podrazumeva klasičan pojam istovremenosti) i sasvim drugim, “nekonvencionalnim“ putem, (po Modelu VOS sastavnim delom naše realnosti) “iznutra“ (u “tamo“), putem objekta k=+9, ili po Tesli “talasima sasvim nove vrste“, KOJI SU, očito, PRAVI CILJ uvođenja “extra coil“-a, I PRAVO “SREDSTVO“ TESLINOG BEŽIČNOG PRENOSA ENERGIJE, zbog čega Tesla nastoji da što više oslabi Hercijanske Talase, koji mu samo smetaju.

Iz analize velčina pojedinih elemenata Teslinog transformatora, može se videti da je neverovatno lucidnom konstrukcijom i usklađivanjem BAŠ SVIH parametara, visinu i prečnik zavojnica, broj namotaja, razmaka između njih, debljinu žice, i što je najvažnije, njenu dužinu, Nikoli Tesli uspelo da prilagodi “veličinu“ pojedinih elemenata jedne drugima, kako sa jedne, tako i sa “druge“ strane, do neshvatljive preciznosti.

- Zahvaljujući jakoj magnetnoj sprezi, primaru je omogućio da interaguje sa sekundarom sa “ove strane“, putem Hercijanskih talasa, iako im se osnovne rezonantne frekvencije razlikuju.

- Galvanskom vezom između sekundara i dodatne zavojnice omogućuje jaku međusobnu interakciju sa “ove“ strane, ali u formi električne struje, dok se transfer energije putem Hercijanskih talasa slabi svođenjem magnetske sprege na minimum. Vrlo pažljivom konstrukcijom i izborom elemenata zavojnica, unatoč znatnih prividnih razlika (npr. broj zavoja sekundara je 17, a dodatne zavojnice 100) omogućuje njihovu međusobnu rezonantnost i interaktivnost sa “one“ strane, pri čemu su im “veličine“ koju “vide“ odgovarajući energetski oblici “iz tamo“ (Ne-Hercijanski talasi), gotovo identični. Ovo je prava suština Teslinog otkrića i ključna razlika konkretnog modela Teslinog transformatora u odnosu na većinu savremenih replika koje vode računa samo o “Hercijanskim“ (LC) osobinama pojedinih elemenata transformatora.

Image 4: Tesla’s “Magnifying Amplifier” as Multidimensional Oscillator

Uploaded with ImageShack.us

- Svi savremeni istraživači se slažu u tome da krunu Teslinog napornog rada i višegodišnjih istraživanja u oblasti bežičnog prenosa energije predstavlja njegova dodatna zavojnica. Sa aspekta našeg modela ona je, najblaže rečeno, pravo čudo! Neobičnom konstrukcijom ove zavojnice,Tesla je pored njene rezonantnosti na sekundar sa “ove“ i “one“ strane, učinio rezonantnom i sa primarnom zavojnicom, naravno sa “one“ strane, omogućujući tako (istovremeno) energetsko oscilovanje energije između primara i dodatne zavojnice u “Ne-Hercijanskoj“ formi, čime je u stvari dobio “Ne-Hercijanski oscilator“, odnosno predajnik Ne Hercijanskih talasa – prvi u istoriji naše civilizacije!!!

Iz učinjene analize sasvim se jasno vidi da Tesla namerno slabi Hercijanske talase koji su nepodesni (opadaju sa kvadratom udaljenosti) za prenos energije, gradeći “antenu koja ne emituje“ klasičnu, Hercijansku formu EM talasa ali ih emituje “sa one strane“ u njihovoj “naopako okrenutoj formi“ - u obliku Teslinih talasa.
Ovo je prava suština Tesline ideje bežičnog prenosa energije (npr. /8/), koje i dan danas mnogi nisu svesni. Ona je, kako smo pokazali, zasnovana na objektu k=+9, Modela kvantovane gustine energije, koji po svojoj strukturi predstavlja subluminalne talase u “ovde“, baš kao i superluminalne čestice u “tamo“, što su, po našem modelu, samo dva različita viđenja iste realnosti.

Naša pretpostavka izneta u /1/, da Teslin transformator predstavlja neku vrstu “mehaničkog lasera“ sada je još više osnažena jer je analogija potpuna. Podsetimo se. Kod procesa stimulisane emisije svetlosti (LASER) energija ksenonske lampe, dovodi elektrone unutar ”optičkog rezonatora” - kristal rubina npr, u ekscitirano stanje, na viši energetski nivo. Vraćajući se na osnovni nivo oni emituju svetlost, koja se onda reflektuje između ogledala, tamo-amo, pobuđujući nove elektrone itd.,..., a energija talasa raste do granice kada svetlost “probija“ izlazno (polupropusno) ogledalo... Kod Teslinog «transformatora» energija “Hercijanskog oscilatora“ koji čini kombinacija primar-sekundar, ubacuje se u “Ne-Hercijanski“ oscilator koji čine dodatna zavojnica i primar, gde se u četvrt-talasnom rezonatoru, uzastopnim refleksijama formira stojeći talas čija energija postepeno raste do željene vrednosti.

Slika 5: Višedimenzionalni tokovi energije

Uploaded with ImageShack.us
I na kraju – nekoliko reči o prijemniku Teslinih talasa. Meni lično nisu poznati baš nikakvi podaci koje je sam Nikola Tesla (možda) ostavio vezano za nešto što bi moglo predstavljati «prijemnik» njegovih Ne-Hercijanskih talasa. Ipak, model KGE nam nudi očekujuće osobine takve konstrukcije.

Sa aspekta klasične nauke – osnovni element prijemnika (hercijanskih) EM talasa predstavlja antena koja može imati oblik štapa, dipola, helikoidalne zavojnice ili još složenije oblike što zavisi od talasne dužine, namene antene i niza drugih parametara ali svi oni imaju za cilj ostvarenje najpovoljnijih rezonantnih uslova za detekciju promene jačine (frekvencije, faze) električnog i/ili magnetnog polja.

Kada je reč o Teslinim tehnologijama, prema našim istraživanjima, Teslini (Ne-Hercijanski) talasi obuhvataju mnogo složeniju formu energetskih fluktuacija od elektromagnetnih. Oni podrazumevaju «sinhrono-simultanu vibraciju» svih nauci do sada poznatih interakcija, kako «izvan» tako i «unutar» proizvoljnog ali konačnog (konkavnog, za usvojeni broj dimenzija,) dela neke jedinstvene, višedimenzionalne, mikro-makro strukture prostor-vremena (v. KPV.3, Nehercijanski talasi Nikole Tesle).
Ovo ukazuje na to da se kao jedna od njihovih dimenziono-nižih projekcija u nama dostupan 3D+1T deo realnosti, mogu očekivati kako talasi nepostojanog oblika (Maxwellovi talasi sa negativnim talasnim brojem, v. KPV.4) tako i odgovarajuće mehaničko-gravitacione oscilacije! Obzirom na naše tumačenje Teslinih Ne-Hercijanskih talasa, njihov «prijemnik» morao bi biti u stanju da omogućuje prihvat i transfer energije na mnogo složeniji način od električnog dipola u slučaju EM talasa ili membrane u slučaju zvučnih (mehaničkih) talasa npr., pri čemu su tokovi energije u «ovde» i «tamo» sasvim analogni principima funkcionisanja vodeničnog točka, što je ilustrovano slikom 5. Jasno je da se modifikacijom lopatica u slučajevima kada je točak samo «sa jedne strane» (vetrenjača npr.) može dobiti određena količina kretanja ali je ona višestruko manja od one koja se dobija višedimenzionalnom konstrukcijom. Odavde je jasno i zašto kod Tesle nema gubitaka energije dok kod Hercijanskih talasa ona opada sa kvadratom udaljenosti.

I da zaključimo. Očekujuća forma prijemnika Teslinih talasa trebala bi biti identična strukturi kakvu ima njihov generator na strani predajnika – dakle: dodatnoj zavojnici!

Njeni tehnički, gabaritno-električni parametri proizilaze iz konkretnih radnih uslova i znatno odstupaju od vrednosti koje karakterišu predajni «extra coil». Razlog za to su neuporedivo veća gustina energije na strani predajnika zbog čega dolazi do deformacije lokalne prostorno-vremenske strukture i ispoljavanja relativističkih efekata što ima za posledicu promenu niza parametara uključujući permitivnost i permeabilnost sredine. Tesla je ovo imao na umu (iako je bio veliki protivnik Teorije relativnosti) i njegovi proračuni radne frekvencije pri punoj snazi uređaja su bitno korigovani u odnosu na frekvenciju pri radu malim snagama o čemu se mogu naci vrlo precizni podaci u njegovom dnevniku iz Kolorado Springsa /3/.

Obzirom na ideje iznete u više naših radova /6/, gde je ukazano na niz analogija između atoma, Sunčevog sistema, Šumanovog spektra, Teslinih talasa i drugih (stabilnih) objekata Jedinstva, može se vrlo lako videti da Teslin transformator iz Kolorado Springsa predstavlja “umanjenu“ varijantu Sunčevog Sistema, koja je i sama još “umanjenija“ verzija (Večno Oscilujućeg) Svemira, jer poštuje iste zakonitosti, sklad i opštu harmoniju vidljivu na čitavoj, ogromnoj skali od mikro do makro objekata ...

Imitirajući prirodu, koju je neizmerno voleo i poštovao, Nikola Tesla je uspeo da aktuelizuje jednu od mnoštva ideja namenjenih dobrobiti Čovečanstva. Hoće li ova mogućnost biti i iskorišćena u našoj bližoj budućnosti, više ne zavisi od njega ...

Sve naše postavke veoma se lako mogu proveriti u praksi. Mogućnosti ima mnogo i raznih. Od npr. “komptonovog efekta“ za oblast EM spektra koji je našim modelom “dodeljen“ Teslinim talasima (po našem modelu, očekivana promena frekvencije reflektovanog talasa je nekoliko herca) do npr. merenja fazne razlike signala na dodatnoj zavojnici (očekivano vreme tuneliranja je reda mikrosekundi), kojoj model pripisuje ulogu sasvim analognu onoj kakvu ima npr. “tunneling device“ u Superluminalnim eksperimentima G. Nimtz-a ...

[Ovu poruku je menjao starkg dana 17.11.2011. u 12:18 GMT+1]
YU1OTW
 
Odgovor na temu

peca26000

Član broj: 195056
Poruke: 3216+62 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:17.11.2011. u 15:13 - pre 120 meseci
Pozdrav Slavko, prijatno sam iznenadjen i drago mi je sto te vidim na forumu.
Nekoliko reci u vezi Tesle i njegovog VN trafoa koji pusta varnice u vazduhu.
Njegov nacin je zasnovan po ucinku niskih frekvencija, postoje njegovi primeri kako se to ponasa u vazduhu, na takve primere smo navikli, svrhu tog ''varnicenja'' ne poznajemo sta je pisac hteo da iznese iz svega toga, osim da fascinira, demonstira takav nacin i pokaze silu, u koju opet priroda ima kljucnu ulogu! (presipanje iz supljeg u prazno!) zato sto koristi vec energetski sistem koji je upotrebljen za demonstraciju, jedino je korisna OBRNUTA ideja!

Baviti se Teslom nije pametno, primer je ocigledan, covek je imao svoj nacin i put, niciji nije isti, vreme prolazi, primeri postoje, treba nesto novo, to novo ima svoje zahteve i menja nacin razmisljanja, postoje zakoni o sirenju VF energije koja je danas usmerena.
Obrnutim nacinom treba ponovo >>>>transformisati energiju i uzeti je iz istog izvora, koliko ce biti korisna ,to zavisi od zahteva danasnjih potreba.
Danasnje potrebe u svrhu koriscenja energije su bahato rasipanje, sto opet priroda vraca udarac, na ono sto je vec stvoreno da se koristi u svrhu normalnog, to normalno je samo pojam za bahate, sustina bahatosti je >>>> marketing i okretanje novca, od nauke tu nema bas nista.

Drvo i ugalj za sada su energija, koje ima ali jos samo malo! Nafta je adekvatan udarac za cunami. Japansko dizanje iz pepela je cudo od prirode, treba se ugledati na njih, dovoljna opomena da se nesto radi.
 
Odgovor na temu

mongolac
Tekijaski Slavko
nezaposlen
pancevo,srbija

Član broj: 293656
Poruke: 16
*.0.fullrate.dk.+3 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:17.11.2011. u 15:50 - pre 120 meseci
Zahvaljujemse na pruzenim informacijama,ovako nesto iscrpno jos nisam video, jer sve sto nadjem na netu je na engleskom koim ja bas ne vladam bas najbolje.Ima da potraje dok sve ,,svarim,,.Napomenuo bih samo za gromobran da nije radioaktivan i da je u obliku kugle precnika oko 200mm sa jednim ili vise siljaka radialno postavljenih(zabvisi od proizvodjaca).Siljci su od mesinga dok za kuglu ne znam.Predpostavljam da je neka galvanska veza upitannju,nisam imao mogucnosti do je blize ispitam jev je vrlo skupo (par hiljada evra po recima investitora),potrazicu jos na netu mozda nesto nadjem.

Puno pozdrava do naredne saradnje.

[Ovu poruku je menjao mongolac dana 17.11.2011. u 19:36 GMT+1]
Nisam zgodan, al sam nezgodan.
 
Odgovor na temu

mongolac
Tekijaski Slavko
nezaposlen
pancevo,srbija

Član broj: 293656
Poruke: 16
*.0.fullrate.dk.+3 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:17.11.2011. u 16:11 - pre 120 meseci
Cao Peco.Pa nebih se slozio da se Teslom netreba baviti,ali to je moje licno misljenje.Sto setice uglja,drva i nafte,ti energenti nisu obnovljivi i zbag njih se sva ova s***a u svetu desavaju.Postoje drugi vidovi energije ali se u njihov se razvoj ne ulaze dovoljno iz jednostavnog razlga sto ne moze neko da naplati (drzava) sunc,vetar,plimu i oseku...Pozdravljam te puno pa se cujemo.

P.S. Mozda navratim do tebe kada se vratim iz Danske.

[Ovu poruku je menjao mongolac dana 17.11.2011. u 19:38 GMT+1]
Nisam zgodan, al sam nezgodan.
 
Odgovor na temu

peca26000

Član broj: 195056
Poruke: 3216+62 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:17.11.2011. u 17:34 - pre 120 meseci
Tesla, NE zato sto je dovoljan jedan genije, sledeca stvar je da se desi jos neki koji ce ovo ''obrnuto'' da resi u korist svih.
Vidimo se i obavezno dodji.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

mongolac
Tekijaski Slavko
nezaposlen
pancevo,srbija

Član broj: 293656
Poruke: 16
*.0.fullrate.dk.+3 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:17.11.2011. u 18:41 - pre 120 meseci
Pocetkom decembra se vracam, dolazim.POZDRAV.
Nisam zgodan, al sam nezgodan.
 
Odgovor na temu

lucky88

Član broj: 105296
Poruke: 416+117 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:18.11.2011. u 05:14 - pre 120 meseci
Da se nadovežem na obimni post @starkg. U principu mogla bi jedna država da napravi i sprovede takvo snabdevanje energijom. Pitanje je za koje vreme bi to bilo sprovedeno praktično. Tada bi nastala lančana reakcija, pa bi drugi otkupili tehnologiju, verovatno neke manje siromašnije države u početku.
Ali ,ali sve bi to bilo sasečeno u samom korenu, kao što se verovatno već mnogo puta desilo. Počevši od samog Tesle.
Danas nam nude digitalnu tehnologiju(koja je čista prevara za Budale, i pored svih svojih pogodnosti), svemirska istraživanja, obećevaju u bliskoj budućnosti međuzvezdana putovanja koja bi trjala nekoliko generacija u zemaljskom vremenu(još jedna prevara) i tako dalje.
Moćnici, će uvek naćinačina da sačuvaju svoje, ako nemaju svoje ljude u nekoj državi oni će ih kupiti, to je najjednostavnije, čak i samog predsednika države, poznato je da je predsednik jedne susedne države kupljen(ali to nije tema ovog foruma). Ako ne mogu da kupe čoveka na položaju , onda nastaje drugi scenario, putem ucene, obično preko članova bliže porodice, naprimer navuku dete na drogu ili slično. Ako ne uspeju ucene, onda nešto drugo, i na kraju ultimativno sredstvo, podići će nato flote i sravniće državu do temelja, a vladara će ubiti na najgrozniji način, obesiti ga odseći mu glavi itd.Pod izgovorom odbrane demokratije u svetu. Ovo malo izlazi iz okvira teme . ali je ipak vezano za jedu tako osetljivu stvar, kao što je slobodna i besplatna energija, nenaplativa .

Jedini način bi možda bio da se sprovede svetska revolucija i da onih 99% siromašnih smaknu ove sa vlasti, i možda u boljševičkom stilu, kao što je u Rusiji svojevremeno urađeno sa carskom porodicom.

Dakle sve vreme se nauka usmerava, počevši od najobičnijeg finansiranja, pa nadalje, u neke sporedne tokove, kao naprimer cela ova stvar sa digitalnom erom,pa nadalje. Dok glavna stvar ostaje zabranjena i nedodirljiva. Sve ove nove tehnologije su samo igračka i bile bi samo jedna sporedna grana, pomoćna ruka kada bi se neke Tesline ideje ostvarile.

Potrebno je vreme da se neke stvari dese. Mada sve može da se ubrza. Svaka čast gospodinu Marjanoviću na njegovim radovima i eksperimentima. Ali bojim se da zbog nečijih interesa on sam neće moći mnogo da promeni. Iako su ta otkrića fascinantna.

Sada bi moglo da se krene u raspravu oko samih tehničkih stvari, da li je on u pravu ili ostali koji se time bave. Ali ponekad treba poverovati u neke stvari dozvoliti da je i to moguće. Na kraju krajeva, nauka ne doseže mnogo van granica naše planete, tu i tamo imaju neke zakone koje mogu da dokažu kroz posmatranja pojava u svemiru i to je sve.
[Ovu poruku je menjao lucky88 dana 18.11.2011. u 06:38 GMT+1]
 
Odgovor na temu

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 706
*.dynamic.isp.telekom.rs.+87 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:18.11.2011. u 09:52 - pre 120 meseci
Nema sta, necemo mi nicije teoretisanje, stvar je u tome sto je g. Marjanovic proverio eksperimentalno i ne samo on pa brdo naucnika se bavi i svi kazu da Tesla ima pravo, e pa kad ima pravo ajde nesto da se i uradi. Nije bitno stvari ce teci svojim tokom neke stvari ce se sigurno ispitati imala drzava sluha ili ne, ali bi ovako islo bolje i brze, da se i mi bavimo nasim naucnikom kao Englezi Njutnom i dan danas rade iako pri velikim brzinama on otpada vec je Ajnstajn tu, ili Faradejem iako se dosta toga modernizovalo imaju istoriju Fizike pa ljudi postuju to sto su oni radili.

Digitalna elektronika jeste i to sto kazes lucky ali ne zaboravi onu drugu stranu, ona nam je omogucila da se "povezemo" (PC-internet) i ovim nacinom upste saznamo za ljude i dogadjaje i to u vecom meri nego sto bi smo literaturom i knjigama dosli i da razmenimo materijal i misljenja sa ljudima slicnog interesovanja, ona je omogucila na primer odlicne merne instrumente (multimetre, osciloskope, razne osetljive merne instrunemte od banalnih stvari preko astronomskih merenja) , razvoj u medicini da ne govorim to je jako puno. Ali se definitivno slzem sa tobom ona je i jedan oblik "zamajavanja" ljudi, pa koliko je f*ceb**k zaludeo ljudi, sve ima svoj "+" i "-" efekat na grafiku dobro-lose. Ljudi su jednostavno podlozni, sto vise raznovrsnijih stvari za zaludjivanje to bolje, svako ce se naci u necemu sto voli kako bi prestao da razmislja svojim mozgom vec su tu eksperti u svojim oblastima koji ce Vam reci preko tv-a sta da kupite, jedete sta je dobro...

Problem je sto je izbacena duhovnost iz nauke, priroda se ne postuje vec imamo neke nasilne oblike energije poput "nuklearne" koja nije u skladu sa nasom priodom. Jednom nas moze kostati glave i to debelo.

Da nije bilo teorija nauka nikada ne bi ni napredovala. Mi tim teorijama obijasnjavamo dogadjaje u prirodi i svodimo ih na nama "prihvatljiv" nivo (nasu realnost), to svodimo tako da se mozemo pouzdati recimo racunskim putem ako nam je potrebna neka informacija te prirode a od velikog je znacaja za nas. Pa se tako ispituju mnoge teorije i koja da najbolje "opipljive" rezultate ona se sa zadovoljstvom koristi, i obicno iz nje proizilaze nove mogucnosti pogodne po covecanstvo ali na zalost proizilaze i sasvim druge i suprotne mogucnosti nepodobne za covecanstvo. Primer jednostavan mogu pustiti virus za koji se kasnije pustiti lek i farmaceutske kuce zaraditi pare, ali da bi to imalo odjek valjalo bi da umre odredjen broj ljudi od toga, e to je tuga.Tu su velike mogucnosti u raznim oblastima moze se manipulisati sa covecanstvom to nije neki problem dovoljno je da imas para.

Trenutno je svet Fizicara okrenut CERNU pa se cekaju rezultati,jedna od stvari "bozija cestica" nije nadjena gde su mislili da ce je naci ali opet neka ih neka rade mozda nesto i bude.
Ova tema o bezicnom prenosu ili nedaj boze (za svetske mocnike) primanje "radiantne" energije je jednostavno takve prirode da bi im pomrsila racune oko profita te stoga mora se ponekad covek osvrnuti i na to kao jedan od ciljeva ne ostvarenja bas kao sto je lacky napisao.

Licno sam zadovoljan sta se do sad otkrilo bar za mene jer kada sam postavio temu nisam znao nista bukvalno,to je uglavnom bio senzacionalisticki "tabu" u novinama, kad kad bi napisali neko je nesto uradio na par metara ird... Ovako kad je malo dozvolilo vreme malo se citalo gledalo ipak se nesto radi i eksperimenti su bitni i konkretni uredjaji, sta ce biti videcemo nadam se u narednim godinama. Ako bude vesti i ja saznam obavezno kacim, jer pratim koliko mi vreme dozvoljava.

Pozdrav ljudi.
YU1OTW
 
Odgovor na temu

yt3mm
cuprija

Član broj: 221600
Poruke: 136+16 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:18.11.2011. u 22:38 - pre 120 meseci


Evo nesto o cudesnom gromobranu: PRINCIP RADA GROMOBRANA SA RANIM STARTOVANJEM

Gromobran sa uređajem za rano startovanje predstavlja štapnu hvataljku na čijem se vrhu nalazi uređaj koji omogućava da uzlazni traser startuje ranije sa vrha hvataljke. Osnovnu karakteristiku štapnih hvataljki sa ranim startovanjem predstavlja vreme prednjačenja (∆t), odnosno vreme za koje štapna hvataljka sa uređajem za rano startovanje ranije izbaci uzlazni traser u odnosu na obični štapnu hvataljku iste geometrije i pri istim uslovima.

Vreme prednjačenja, koje obično iznosi nekoliko desetina µs, deklarišu proizvođači štapnih hvataljki ove vrste.

Način rada štapne hvataljke sa uređajem za rano startovanje je najčešće zasnovan na piezoelektričnim kristalima koji pobuđuje vazdušno strujanje. Pomoću visokonaponskog kabla oni su povezani sa prihvatnom glavom koja se nalazi na vrhu šipke. Unutar prihvatne glave se nalazi jon-emiter koji emituje jone i na taj način jonizuje vazduh oko vrha hvataljke.
 
Odgovor na temu

mongolac
Tekijaski Slavko
nezaposlen
pancevo,srbija

Član broj: 293656
Poruke: 16
*.0.fullrate.dk.+3 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:19.11.2011. u 00:32 - pre 120 meseci
Hvala puno na objasnjenju,ipak sam bio u zabludi,mislio sam da radi na sasvim drugom principu.
Pozdrav pa se cujemo,praticu ovaj forum i dalje.
Nisam zgodan, al sam nezgodan.
 
Odgovor na temu

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 706
*.dynamic.sbb.rs.+87 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:23.11.2011. u 23:40 - pre 120 meseci
Evo jedne emisije koja govori o Besplatnoj energiji pominju se svi. Ali emisija je zasta kvalitetna. Nisam video nesto bolje na tu temu vredi gledanja!

http://vimeo.com/25775451
YU1OTW
 
Odgovor na temu

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 706
*.dynamic.sbb.rs.+87 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:14.12.2011. u 20:06 - pre 119 meseci
Evo kako radi ono gore obimno opisano. Ovako nesto ce biti korisceno za lecenja ali to ce se ispitati, evo mozete videti 200-300w snage Teslinog obicnog transformatora a mozete videti o onog koji je postavljen u "multidimenzioni" rezim gore obijasnjeno ima ispod 10w.Nije prikazan u ovoj emisiji snimak pip kamere tj. da se vidi ambijetalno polje no bice jos emisija, bar tako rekose. Evo isecka

Koga zanima cela emisija evo

http://www.youtube.com/watch?v=yI4QhiK4Hy0
YU1OTW
 
Odgovor na temu

eloiza

Član broj: 121747
Poruke: 804+9 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:15.12.2011. u 01:18 - pre 119 meseci
http://kpv.rs/?p=1487#more-1487

Teslini Ne-Hercijanski talasi i “Srce Mudrosti”!

Datum postavljanja:Sun Dec 11, 2011…evo neobične podudarnosti koja ukazuje na to da su Teslini talasi POTPUNO saglasni fundamentalno ontološkim principima Prirode!

Odavde zapravo i proistiće, mogućnost njihove velike korelativnosti sa svim makro i mikro objektima, uključujući i sve forme kosmičkih bio-struktura.


Piše dipl. Inž. Goran Marjanović

Malo je onih koji veruju u stvarno postojanje Ne-Hercijasnskih talasa Nikole Tesle a njihova korelativnost ili bilo kakva veza sa strukturom genetskog koda zvučala bi – najblaže rečeno – naprosto nemoguće! Ipak, savremene spoznaje vezane za analizu aritmetike unutar genetskog koda ukazuju na sasvim suprotnu, prosto neverovatnu ali ipak istinitu činjenicu: SVI BROJEVI KOJI KARAKTERIŠU TESLINE TALASE SU DEKADNI MULTIPLI BROJA 37 – broja koji ima značenje “Srca Mudrosti”!

Ova činjenica je zaista više nego zanimljiva jer broj 037 nije samo unikatan dekadni broj, nego unikatan broj u celokupnom carstvu Prirodnih brojeva !

Inspirisan radom Vladimira Ščerbaka /1/ i motivisan njegovim sjajnim rezultatima, Dr. Tidjani Negadi /2/, profesor teorijske fizike na Prirodno-matematičkom fakultetu univerziteta u Oranu, Alžir, posvetio se proučavanju univerzalnog genetskog koda. Analizom sadržaja nukleona, potvrdio je i unapredio sjajne rezultate Ščerbakovih istraživanja koja su pokazala da je struktura sadržaja genetskog koda odredjena numeričkom vrednošću i posebnim osobinama broja 037 kojim je, očito, predefinisana strukturna matrica genoma, sadržaoca svih genetskih informacija koje organizam nasledjuje od svojih roditelja!

Kuriozitet, a možda čak i čudo, koje je još pre nekoliko godina – analizirajući očekujuće vrednosti modela KGE za Tesline talase /7/ – pronašao Dr. Tidjani Négadi, jedan od najrespektabilnijih matematičara sveta, je da su svi brojevi koji karakterišu Tesline talase, ukoliko se pomnože odgovarajućim eksponentom broja dest – deljivi sa 37 !!! U pismu koje je, još pre nekoliko godina, uputio autoru ovog teksta, Dr. Tidjani pise: «… Ono što je zaista fascinantno je da su ovi brojevi: 0.037, posebno frekvencija 14.8 Hz, takodje učestanost 11.47 Hz i talasna dužina 741480 m, kada preuredjivanjem decimalnog mesta dobiju vrednosti 37, 148, 1147 i 741480 – svi deljivi sa 37. Vrlo lepo! …».

Prema izjavama samoga Tesle on je, pre više od jednog stoleća, otkrio i u svojim eksperimentima koristio jednu novu vrstu elektromagnetnih talasa koje je nazvao nehercijanskim. To je učinio da bi naglasio njihovu različitost od klasičnih, tzv. hercijanskih elektromagnetnih talasa. Naš problem sada je u tome što postojeća nauka ne priznaje nijednu drugu vrstu elektromagnetnih talasa osim onih čije je postojanje 1888. god. dokazao H.R. Hertz, a koje je svojim jednačinama opisao J.C. Maxwell.

Tako nam se nameće pitanje: možemo li sumnjati u izjave Nikole Tesle, nenadmašnog intuitivnog genija? Njegovo znanje i iskustvo u oblasti kojom se bavio bili su u svemu toliko izuzetni da je prosto neverovatno da je on mogao da učini takvu grešku – da suprotno klasičnim naučnim spoznajama svoja teorijska istraživanja i rezultate eksperimenata objašnjava jednom novom, bitno različitom formom elektromagnetnih vibracija. I još da ih nazove drugačijim imenom …Obzirom da je Tesla neizmerno voleo Prirodu i uvek vrlo dosledno poštovao njene najosnovnije principe, njegova su dela, nastala bez velikih tehničkih znanja, uprkos neslaganja sa zvaničnom naukom – ipak savršeno funkcionisala. Ovo je ključni razlog koji nam sugeriše da bilo koje Tesline tvrdnje ne bi trebali olako odbacivati. Šta više… Činjenica da su Teslini Ne-Hercijanski talasi zasnovani na zaista posebnom i po mnogo čemu jedinstvenom broju 37 ukazuje i na korelativnost niza parametara njegovih uredjaja sa fundamentalnim konstantama Prirode što bi trebao biti dovoljan motiv mnogim istraživačima za pažljivo preispitivanje svih njegovih nerealizovanih ideja, čak i onih najkontroverznijih.

Posebnost i značaj broja 37 objašnjena je u tekstu Nataše Mišić /6/ našeg vrhunskog eksperta za tu oblast. U svom članku Nataša nas podseća da je, proučavajući čudesnu aritmetiku genetskog koda, još pre desetak godina, kazahstanski naučnik Vladimir Ščerbak otkrio potpuno preciznu aritmetiku koja je bila strogo određena dekadnim brojem 37. Jednostavnost kao krajnji domet savršenstva, osnovni je princip funkcionisanja Prirode i iskazan je ovim zaista jedinstvenim brojem, koji omogućuje ciklično permutovanje kodona i savršeni balans nukleona odgovarajućih aminokiselina. Istraživanja su pokazala da je broj 37 u svojoj formi 037 jedini dekadni broj koji se ravnomerno umnožava cikličnim permutovanjem svojih cifara, da ima svoje analogone u drugim brojevnim sistemima, da ima mogućnost numeričkog, geometrijskog i aritmetičkog samosličnog umnožavanja, dajući time osnov fraktalnoj strukturi Prirode …

Citat /6/ : «… Kada sve to sumiramo, shvatamo da broj 037 nije samo unikatan dekadni broj, već je 037 unikatan broj u celokupnom carstvu Prirodnih brojeva.

Ko to stoji iza ovog i ovakvog savršenstva Prirode otkrivaju nam stara teozofska učenja. Gematrija, hebrejsko učenjeo numeričkim vrednostima slova/reči, govori da prvi veći poligonalni broj u obliku heksagrama jeste broj 73 koji ima značenje Mudrost, a pošto se u njega može upisati heksagon, i to 37, to onda 37 ima značenje Srce Mudrosti, dok kada se ova dva ogledalno simetrična broja spoje u formu 373 daju fraktalnu zvezdu koja se sastoji od 7 heksagrama 37 i 6 heksagona 19, pri čemu broj 373 ima značenje Logos, Reč ili Gospod. …”. Kraj citata.

Sa aspekta Modela KGE /3/), Ne-Hercijanski talasi Nikole Tesle su zaista sasvim realno moguće postojeći Stabilni objekat Jedinstva, baš kao što su to i svi ostali, nauci do sada poznati, objekti korpuskularne ili talasne prirode. Od univerzuma, galaksija, protona, fotona,…, do oblasti ljudskog mišljenja i dalje. Prema našim teorijskim i praktičnim istraživanjima Teslini talasi su dimenziono složenija forma energetskih tokova, pri čemu bi jedna od njihovih «projekcija» u nama dostupan deo Realnosti (3 prostorne i 1 vremenska dimenzija) mogla biti ono što savremena nauka naziva talasima nepostojanog moda (talasi koje karakteriše negativna talasna dužina, /4/). Po našem mišljenju, Teslini talasi, iako ne u celosti, nego više u smislu njihove niže-dimenzionalne „senke“, mogu se smatrati posebnom formom elektromagnetnih talasa koji su delomično obuhvaćeni Maxwell-ovom teorijiom, ali ih karakteriše negativan talasni broj, te – sa tog aspekta – imaju imaginarne kvalitete.

U skladu sa našim Modelom /3/, očekivana forma Teslinih talasa su longitudinalne, ali u osnovi višedimenzionalne oscilacije (4D «disanje») čija projekcija u našu (3D prostor + 1D vreme) realnost ima oblik cikličnih, rastuće-opadajućih, naizmeničnih spiralnih energetskih vrtloga.

Suština našeg Modela zasnovana je na hipotezi (H3) po kojoj Lorentzov koeficijent za odnos brzine svetlosti i Maxwellove konstante ima vrednost baš 0.037! Samim tim se značaj i važnost broja 0.037 za svet u kojem živimo nikako nemože prenaglasiti jer je duboko utkan u čitavu njegovu strukturu, od makro preko mikro do hiper svemira, čineći tako neku vrstu osnovne matrice Božanske Kreacije.

Teslini talasi su proistekli iz Modela KGE /3/ koji ih je predvideo kao Stabilni objekat reda kvantiranosti +9. U skladu sa postavkama Modela očekujuće vrednosti osnovne (Komptonove) frekvencija tog objekta, tj. Teslinih talasa, je 14.8 Hz. Maksimalnoj čestičnoj energiji Stabilnog objekta k9 odgovara frekvencija od 404 Hz, odnosno talasna dužina od 741480 m. Frekvencija od 11.47 Hz je poznata kao Teslina frekvencija jer njena vrednost proističe iz gabarita Zemljine kugle koju je Tesla koristio kao rezonator /5/.

Činjenica koju je uočio Dr. Tidjani Negadi – da su svi brojevi koji karakterišu Teslne talase dekadni multipli broja 37 – ukazuje na njihovu potpunu saglasnost sa Prirodom. Ovo je veoma čvrst dokaz da je Tesla zaista sledio osnovne kosmičke principe. Samim tim, za nas, i postojanje njegovih nehercijanskih talasa je sasvim nesumnjivo. Onima koji u to ipak ne veruju preporučujemo da pažljivo prouče njegove izvorne radove i originalne iskaze.

Emisija “Polarotor Specijal”, televizije Kopernikushttp: http://kpv.rs/?p=1333


1. Arithmetic inside the universal genetic code, Vladimir I. shCherbak,

. http://www.whatabeginning.com/Misc/Genetics/Abstract.htm

2. A Connection between Shcherbak’s arithmetical and Yang’s 28-gon polyhedral “views” of the genetic . . code, Tidjani Négadi, http://biochempress.com/Files/IECMD_2003/IECMD_2003_060.pdf

3. Model Kvantirane Gustine Energije, www.beotel.net/~gmarjanovic/srobjden.html.

4. “Superluminal signal velocity”, G. Nimtz, Ann. Phys. (Leipzig) 7 (1998) 7-8, 618 624.

5. Canadian Patent 142,352 “Improvement in the Art of Transmitting Electrical

Energy Through the Natural Mediums”.

6. Dr sci. teh. Nataša Mišić, Da li znate da broj 37 ima značenje “Srce Mudrosti”,

. http://www.ninicninic.com/vesti/.

7. Teslion as Tesla’s waves quant carrier illustration, http://users.beotel.net/~gmarjanovic/gwmm.html
 
Odgovor na temu

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 706
*.dynamic.isp.telekom.rs.+87 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:15.12.2011. u 09:12 - pre 119 meseci
Trenutno se stoglo do ovoga, mislim da ce ovi uredjaji biti poslati raznim istitutima i u svetu , a kazu da imaju volje da to ispituju tj. hoce :)

Evo necega sto sam letos uradio nije poproracunu tj. ko zna koji harmonik od potrebne antena jer najbolje rezonovala na oko 17.5Khz snaga drajva (obicno audio pojacalo) oko 2w, no ovo moje nije ni priblizno tacno ni u harmoniji a potencijal se vidi. Tu je oko 15000v varnica nema ni kada se priblizi neonka na 5mm jedva ih ima kada se dodirne topload u ovom slucaju posuda haha... Neonke dve po 6w
No sve u svemu g. Goran je to spoznao i dobro je to odradio... Eto sada se radi na potvrdi ovih i ako je to tacno onda se Teslonom tornju se moze pripisati i jos jedan efekt pored prenosenja elektricne energije,unosenje harmonije-isceljenje verujam da u godinama koje slede ce biti otkriveno nesto od toga. Procenjuju ispitivanja na vise godina.

[Ovu poruku je menjao starkg dana 15.12.2011. u 13:28 GMT+1]
YU1OTW
 
Odgovor na temu

lucky88

Član broj: 105296
Poruke: 416+117 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:28.03.2012. u 04:30 - pre 116 meseci
Izgleda da nema mnogo reakcijha na nove-stare pronalaske, a izgleda naročito one u vezi sa Teslom. Izgleda da su te stvari još uvek
zabranjene običnim ljudima, bar dok se ne reši pitanje oko energenata koji će pokreti civilizaciju. Ili jednostavnije, narodski rečeno,
ko će biti"gazda" koji će ubirati profit od novih tehnologija.
I kakav bi to profit bio. Proizvodnja Energetskih postrojenja koje bi zračile besplatnu energiju, i potom ,prijemnih stanica, za veće ili
manje potrošače i prodaja istih. Uzgred to i ne bi bio baš "loš" biznis.
Ali ako je "neko" gladan moći i novca,bezobzirno, makar i uz put neki narodi li životinjske vrste
izumru i prestanu da postoje, izgledi su da takva tehnologija neće uskoro zaživeti.

A u okviru nekih kasnijih Teslinih radova. A pored njega nema baš mnogo drugih.
Tesla je u kasnijim razdobljima života bio uključen u neka istraživanja
koja se i dan danas (Ali samo zato što neke Bogate vlade i njihove obaveštajne agencije to tako zahtevaju)
I moguće je da su svi bili likvidirani, kasnije koji bi nešto načeli na tu temu.
Mislim da ja neću biti jedan od njih, jer nisam neki ozbiljni eksperimantator ili naučnik koji bi ugrozio to.

Evo nekih citata o meri uključenosti Tesle u tim radovima:

Nikola Tesla was one of the first spiritual giants that openly spoke about living and working in two
separate worlds: as an inhabitant of Earth and of extraterrestrial civilizations. In those
times, these declarations were taken as signs of the mental instability of a great genius.
Today it’s becoming clearer that Tesla was way ahead compared to other scientists. He was
the bearer of the so-called Philadelphia Experiment, during which some men traveled to
the future in a tunnel of time. The reason why Tesla desisted in the final phase of this experiment
was that he knew that this experiment would have caused great suffering to
human beings. However, Tesla spent half of his life exploring alternative worlds..

Citat:
The fracture of space and time with the creation of a strong electric field, proposed by
Kaku as a basic element for the time machine, is not original. A small number of people
know that time machines using this element have been created and previously used.There ar some examples in practice
…I know that Tesla could go and come back. He regularly did it.
I had some literature on this, since I have got all I have been able to about Tesla. There is also
something in Tesla’s museum, if it won’t be stolen. Tesla used two VF transformers to achieve this
effect; they contemporarily worked on two different frequencies. With a particular resonator he obtained
a third frequency, that was the sum of the two. With other oscillatory circuits he increased the
frequency so it became a very elevated frequency in the UHF region, which at that time nobody besides
him could produce. It was necessary to have very strong oscillators to get a small VF energy.
This is the energy he used to go in other worlds, in other dimensions. He did this quite a lot of times.
But he has left no data in writing of these experiences of his. The data I have was sent to me by a
Dutchman, friend of an American engineer, who had assisted in these experiences… “ “Regarding
the system with electromagnets, the passage to other dimensions is obtained with very strong electromagnets,
which have ton spirals that are mounted to create an unipolar system, which means the two
north poles are only about thirty centimeters one from the other. Man can be introduced in this space
and electricity is allowed to flow through the electromagnets. The repulsive strength of these magnets
with the same pole is so great that it is held by half meter steel bars, so the device doesn’t go to pieces.
The device consumes enormous quantities of energy, approximately as an industrial aluminum complex,
since the current has to be unipolar. The construction is not known to me … “


Iako je na engleskom, nisam hteo da postujem na @Elite Made zone- forumu.
Ako nekoima neke argumente protiv Tesle
neka se oglasi ovde. -:)

 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6064

Sajt: pedja.supurovic.net


+1470 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:28.03.2012. u 07:06 - pre 116 meseci
Kad god neko promoviđe Tesline struje držeći neonsku sijalicu u ruci koja svetli bežično, znajte da je prevarant.
Kada upali običnu sijalicu bežično, tad ima šanse da je uspeo da ponovi Tesline eksperimente.
 
Odgovor na temu

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 706
*.dynamic.isp.telekom.rs.+87 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:28.03.2012. u 09:09 - pre 116 meseci
@lucky88
Pa nema, sta je po sredi zajsta ne znam. Naravno opste poznato jeste da se kompanije ponasaju tako kako se ponasaju, bolje reci njihovi vlasnici-gazde tj. svetski mocnici, naravno ovo nema nikakve veze sa Teslom ovo je uopste tako. Vidi kako da naplacuju nesto novo, pa sto kako pa lako, kako nam naplacuju sto Dunav pokrece Djerdap, kako nam naplacuju ugalj, pa majka zemlja to njima nije dala da budu vlasnici, oni su to na "legalni" nacin preoteli i sada naplacuju, tako ce "legalizovati" i nesto trece. Zar nije hidro elektrana poput Djerdapa free energy? Pa jeste, iskoriscena priroda okrece turbine proizvodi se struja priroda radi svoje, niko turbine ne okrece rucno ili se bog zna sta pati zbog toga a mi imamo koristi, ali........

Nikako nije za ovu temu i ovaj forum, i nije vezano samo za Teslu ali tesko da prodje a da se ne pomene. Problem je u nama ljudima, imamo kapitalizam i kominizam dobro i neke ultra diktatorske vladavine slicne komunizmu tj. gore. Problem je da kada su skoro na nekom forumu svet buducnosti, ljudi predstavili uredjenje gde ce svi biti podjednaki, prica glasi od prilike ovako:
Novac se ukida! Najveci svetski umovi bi seli i napravili plan koliko bi se resursa proizvodilo i svaki deo sveta bi radio neki deo posla za odrzavanje zivota na planeti, bilo bi manje rada, nebi bilo pritisaka, sve u svemu svi bi radili sve za svakoga, donele bi se mudre odluke kada porudice trebaju imati samo po jedno dete zbog prenaseljenosti i ostale bitne stvari.
I naravno odmah su se smejali e pa to je kominizam (naravno sa namerom kako bi dokazali da je kapitalizam bog licno izmislio na najbolji), naravno bitna razlika od kominizma jeste humanost i ukidanje novca, jer je on direktan krivac za korupciju, stvari bi bile drugacije kada bi imali pojednaku moc u svemu. No dobro ja licno vidim, neko moje misljenje je da je ipak potrebno da ljudi dalje napreduju, da dosegnu "iduci stepen razvoja" u svojoj evoluciji kako bi se neki ovakav sistem primenio. Cinjenica jeste da je svet (ne svetski mocnici, mislim na narod) danas ipak nesto humaniji nego sto je to pre ikada bio, ma koliko delovalo da to tako nije, naravno nije savrsen daleko od toga, ali stvari idu u nekom "tom" smeru. Kako ce na kraju biti videcemo.

Drugi deo koji si naveo koji govori o drugim svetovima, sta da kazem razumem se u to kao i u balet, pa je glupo tvrditi kao istinito ili osporavati, Tesla i sam Bog ce znati jel jeste ili je pak delo senzacionalistickog pisca. Uvek postoje ljudi koji su u nekim oblastima dosegli neki vrhunac pa je tesko da bilo ko drugi rodjen dodje do istog rezultata, evo na primer neki od rekorda koje je postigao nas Novak Djokovic, neko ce mozda opet postici nekad nekad, a neke nije ni on oborio a mozda neko nekad hoce... Isto vazi i za Teslu, bilo je i te kako i sada cudnih stvari koje su ljudi tog vremena bili i sami svedoci...

da ne idem vise u off, izvinjavam se.

Voleo bih da ovo ipak ostane tema bezicnog prenosa,nekog novog izvora "besplatne" energije i naravno dostignuca na tom polju ako neko nesto cuje moze postovati ovde.


Citat:
Predrag Supurovic: Kad god neko promoviđe Tesline struje držeći neonsku sijalicu u ruci koja svetli bežično, znajte da je prevarant.
Kada upali običnu sijalicu bežično, tad ima šanse da je uspeo da ponovi Tesline eksperimente.


Da, tako je. Ko god tvrdi da je preneo bezicno elektricnu energiju bilo to i sa 5% iskoriscenja mozemo mu verovati ako upali sijalicu sa vlaknom.
Da ne dodjemo u zabludu, Goranov generator koji je prikazao ne koristi se za prenos struje vec za neke trece stvari, za sada nemam informacija a videcu je ko ispitivao to i sta su utvrdili.
Ja sam demonstrirao oblik antene na rast obicnog elektricnog polja, a zna se sta je najbolje za to pa neonske cevi i delimicno led diode i za to ne moze da se kaze da je koristan prenos nikako...

A prenos energije rezonancom je ovo na primer, ali ovo nisu nikako Teslini eksperimenti, ovo je klasicna elektronika, kao koristan tranzistor moze se uzeti IRF510, naprave se dve rezonantne antene, najbolje da su zavojnice nesto tipa kao quad antene, i prikljuce na generator funkcija nesto slicno ovome:Naravno ovde nemamo 100% efikasnost, cak sta vise ona je i mala samo se demonstrira prenos...

U opste o tim stvarima nema dovoljno interesovanja, licno imam po malo ali u stanu se to ne moze eksperimentisati.
YU1OTW
 
Odgovor na temu

lucky88

Član broj: 105296
Poruke: 416+117 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:28.03.2012. u 10:15 - pre 116 meseci
starkg, ne znam na kog senzacionalistu misliš, ali ovo je sve samo ne senzacionlističko pisanje. Ali ok, možda je stvar ličnog ubeđenja.
Nije baš možda za temu prenosa energije, ali moderni fizičari tek zadnju deceniju valjda načinju temu paralelnih svetova ili univerzuma.
Znači Tesla nije bio nimalo naivan, kao što neki ponekad misle.
Upravljaju gazde naukom i te kako, kod njih se sve vrti oko profita i položaja. To neka bude siguran svako, ako već nije do sada.
Jednostavna stvar, što bi pustili da preko noći neki neintelegntni siromasi, i ostali bednici, neradnic.. ima nas baš svakakvih.. da
dobiju besplatan lagodan život. Jednostavno iz psiholoških razloga, prosta logika, ako sam ja toliko radio,ili bar se mučio da sačuvam
svoje nasledstvo,neka se i oni muče i rade. Znači, Ne može!

Neznam za ove radove Marjanovića, na šta se odnose. Ako bude dostupno nekada u javnosti, kao neka prezentacija, bilo bi interesantno videti.

poz
 
Odgovor na temu

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 706
*.dynamic.isp.telekom.rs.+87 Profil

icon Re: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:28.03.2012. u 11:03 - pre 116 meseci
Citat:
lucky88: starkg, ne znam na kog senzacionalistu misliš, ali ovo je sve samo ne senzacionlističko pisanje. Ali ok, možda je stvar ličnog ubeđenja.
Nije baš možda za temu prenosa energije, ali moderni fizičari tek zadnju deceniju valjda načinju temu paralelnih svetova ili univerzuma.
Znači Tesla nije bio nimalo naivan, kao što neki ponekad misle.
Upravljaju gazde naukom i te kako, kod njih se sve vrti oko profita i položaja. To neka bude siguran svako, ako već nije do sada.
Jednostavna stvar, što bi pustili da preko noći neki neintelegntni siromasi, i ostali bednici, neradnic.. ima nas baš svakakvih.. da
dobiju besplatan lagodan život. Jednostavno iz psiholoških razloga, prosta logika, ako sam ja toliko radio,ili bar se mučio da sačuvam
svoje nasledstvo,neka se i oni muče i rade. Znači, Ne može!

Neznam za ove radove Marjanovića, na šta se odnose. Ako bude dostupno nekada u javnosti, kao neka prezentacija, bilo bi interesantno videti.

poz


Da me pogresno ne shvatis, ja nisam ni u sta ubedjen, nemam generelan stav kao konacno tako je i nikako vise. Kad spoznam neke stvari onda sam do nekle ubedjen da su stvari samo "trenutno" takve (dotle smo stigli) i da ce se kasnije sigurno dopunjavati...

Sto se mene tice ma verujem Tesli onako ja licno "intuitivno", pa ne bi ni pokretao temu da ga licno ne cenim i neposujem rad, takodje smatram da se namerno zapostavlja, ne pominje. Naravno da nije bio lud dealeko od toga, nego na zalost ima i pevise senzacionalizma koji dodatno kvare svari da sve izgleda kao neka bajka, a za neku potpuno normalnu stvar koju nismo spoznali.

Mogao si da vidis gore da se snazno zalazem da konacno pocne da se ceprka ta Teslina arhiva i da se digitalizuje, kad vec to imamo. Pricao sam gore Englesi svog Njutna i Faradeja dodatno proucavaju imaju istoriju fizike, cuvaju vise te svoje velikane nego sto to mi radimo, trebali bi da se ugledamo na njih.
Znaci generalno ja mu verujem, a za bogatase nista mi ne pricaj nista! To bi trebalo na drugom forumu, trebalo bi oformiti inicijativu i boriti se protiv takvog zla, necemo to ovde.

Marjanovic, pa ajd videcu pitacu ga kada ce odrzati neka predavanja, pa posto je i on iz Beograda ti ces pre otici jer si tu, ali u sustini on je nevezano za Teslu ima svoj pogled na fiziku, pa kada neke stvari "propustite" kroz njegove obrazce potpuno se slazu sa sadasnjim zakonima fizike, ali taj njegov pogled omogucava da se vidi i ono drugo sto je radio Tesla, kada je proucavao Teslu uvideo je neverovatna poklapanja sa onim sto je Tesla govorio a sto je bilo obijasnjivo obrazcima, proucavao je zapise iz Kolorado Springsa i potpuno eksperimentalno potvrdio to sto Tesla kaze, nista videcemo za predavanje...
Goran Marjanovic,
http://users.beotel.net/~gmarjanovic/srindex.html
YU1OTW
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: Radio elektronika i tehnika :: Bezicni prenos elektricne energije ili "hvatanje" elektricne energije (:

Strane: << < .. 4 5 6 7 8 9 10 11

[ Pregleda: 78337 | Odgovora: 214 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.