Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

jednodimenzionalni (mislim) hellp

[es] :: C/C++ programiranje :: jednodimenzionalni (mislim) hellp

[ Pregleda: 3615 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tandrli

Član broj: 25905
Poruke: 672
*.dlp85.bih.net.ba.



+1 Profil

icon jednodimenzionalni (mislim) hellp02.06.2005. u 19:38 - pre 207 meseci
pozdrav
treba mi neko da kaže može li ovo teoretki raditi i dole mi treba formula kako bi ubacio i snagu potrosaca ako ko zna

Napisati programa za racunanje cjene potrosene ele. energije za proizvoljan broj različiti uređajaza različito vrijeme
priključenje. Cjenu unjeti na početku programa
Ulaz: cjena (eur/kwh) , snaga potroasaca (W), vrijeme prikljucenja (min)
Izlaz: Ukupna cjena

include <stdio.h>
void main(){
float[100]
float potrosnja;
int i;
int broj_potrosaca, vrijeme,cjena_kwh;
printf("Program za racunanje potrosene Elektricne energije u KM \n");
printf("--------------------------------------------------------\n\n");
printf("Unesite cjenu elektricne energije po Kwh");
scanf("%d",&cjena_kwh);
printf("unesite broj potrosaca:");
scanf("%d",&broj_potrosaca);
potrosnja=0;
for (i=0;i<broj_potrosaca;i++){
printf("\n Unesite snagu potrosaca:\n");
scanf("%f",&snaga);
printf("\n Unesite vrijeme prikljucenja potrosaca u minutama:\n");
scanf("%f",&vrijeme);
potrosnja==(cjena_kwh/60)x vrijeme + potrosnja;
}
printf("ukupna cjena elektricne energije je:%f\n",potrosnja);
}

thnx for support
 
Odgovor na temu

xxxrugby

Član broj: 16068
Poruke: 653
*.ericsson.net.

Sajt: www.zagreb-rugby.hr


Profil

icon Re: jednodimenzionalni (mislim) hellp02.06.2005. u 20:56 - pre 207 meseci
potrosnja==(cjena_kwh/60)x vrijeme + potrosnja;

mislim da netrebas provjeravat dali je jednako == neko pridodat = ako se ne varam.
i preporucam ti da stavis cijelu formulu u zagrade

potrosnja = ( ( (cjena_kwh/60) * vrijeme ) + potrosnja );. Kako bi program znao sta da radi.

To je samo jedan brzi pogled. I mislim da ti ako trazis float. int/60 nece dat dosta precizan rezultat (ili ce necsto zbrljat, to mi je iz sjecanja).

Deklarairao si int vrijeme i snagu. A uzimas dolje u scanf dunkciji float.

Tako da dolazim do zakljucka da nece radit!
xxxrugby: "We are all philosophers, when question is about politics!"
 
Odgovor na temu

tandrli

Član broj: 25905
Poruke: 672
*.dlp497.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: jednodimenzionalni (mislim) hellp02.06.2005. u 21:17 - pre 207 meseci
OK ispravit ću
thnx
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: jednodimenzionalni (mislim) hellp

[ Pregleda: 3615 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.