Evo da i ja napisem apropo mojih racuna i iskustvom sa MTS-om . Korisnik sam MTS-a od njegovih pocetaka,a postpeid korisnik od 2002. godine. Do prosle godine sam bio relativno zadovoljan sa uslugom, ali onda su od marata meseca pocele razne nelogicnosti sa racunima. Bio sam na BEL 200 tarifi koja iznosi 900 dinara bez pdv-a.Sto znaci da sa pdv-om i porezom na mobilni izadje 1169 dinara. Od Marta meseca 2009. racun mi nikada nije dosao, a da je bio ispod 1700 dinara, iako sam uredno vodio racuna o tome koliko zovem i koga zovem. Uvek je bilo da sam potosio vise minuta, nego sto imam u paketu, a znam da to nije tacno. Naime primetio sam jednu stvar za koju nisam video da su je ovde na forumu pominjali (ako jesu izvinjavam se) , a desavala mi se. Primera radi pricam 2 minuta i 20 sekundi i u momentu zavrsetka razgovora, na ekranu mi se pojavi da sam pricao 3 minuta i 45 sekundi.(ovo mi se desavalo na vise telefona) ,tako da mogu da iskljucim da je greska do telefona. Nazalost ovakvu kradju koja se desava nemoguce je dokazati.Zatim isto sam primetio da kao kod mnogih koji su imali prituzbe sa racunima , da sam sam sebi slao poruke u roamingu. (Martovski i Junski racun). Posto nisam zeleo da se puno nerviram zbog ovih kradja, uredno sam platio racune i od Decembra meseca sam preso na Profesionalnu tarifu (89 dinara pretplata+pdv + porez na mibilni ,trebalo bi da iznosi 116 dinara) sa namerom da samo zadrzim broj na koji ce me ljudi zvati( dugo ga koristim), ali ni tu neprestaje agonija zvana racun od MTS-a.
U Januaru mesescu mi stize racun na 243,94 dinara, sa O (nula) poziva upucenih i 0 (nula) SMS poslatih u toku decembra. Ovog puta odem da obidjem "ljubazno" osoblje u MTS-u i kazem im " Visok mi je racun treba da bude 89 dinara pretplata+pdv + porez na mobilni ,trebalo bi da iznosi 116 dinara u cemu je problem?" Devojka koja radi nakon jedno 5-6 minuta gledanja u u kompjuter kaze. AHA imate aktiviranu GPRS uslugu i to Vam je 99 dinara bez pdv-a. Pitam ja onda " a ko ju je aktivirao ?" Kaze ona pa vi. Vidim ja da nema leba od toga da se ubedjujemo ko je to aktivirao i zatrazim da mi na licu mesta deaktivira doticnu uslugu. Potpisem papire i odem srecan kuci misleci da sam napokon stao azdaji zvanoj "Racun MTS-a" za vrat, ali ... ne lezi vraze
Stize i Januarski racun.
Specifikacija je sledeca
Razgovori 34,37 dinara (bilo ih je )
SMS 15.30 dinara (bilo ih je)
--------------------------------
ukupno 49.67 dinara.
E sada ide onaj deo sto se zovu usluge
1 naknada za ostvareni sobracaj 49.67 OK
2 Naknada za usluge 161.05 !!!! koje bre usluge ?!?
3 Osnovica za obracun PDV-a 210.72 kada sabers tacno je, a da li su sabirci tacni?
4 PDV 37.93
5 Porez na upotrebu mobilnog 21.08 ( i ovde kradu treba da je 21.07)

6 Zakonska zatezna kamata 480.51 koja bre zakonska kamata ?!?!?!?!?
------------------------------------------------------------------------------------
Ukupno za uplatu 750,24 dinara.
E sada , bogu hvala da cu otici da se zalim i da im ovaj racun i sve dok mi ne rese zalbu necu platiti. Mogu da mi iskopcaju odlazni saobracaj i onako vise od 01.02. ne zovem sa tog broja niti saljem sms-ove, jer sam u medjuvremenu uzeo VIP postpaid (koje olaksanje) . Jedino sto ostaje gorak ukus da vas neko konstatno potkrada. Sigurno je da je zelja ljudi menadzmentu Telekoma da se ovaj sto vise upropasti, da bi se jeftinije kupio. Jer ovakve greske da se desavaju i ovakvo poslovanje nije normalno. Neko je za ovo dobio pare da se Telekom ovako ponasa. Ja jos samo cekam da se za godinu dana dopusti seoba brojeva, da vidimo ko ce najvise da profitira, a ko ce da pukne.
To vam je to.