Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

U cemu je problem, ne prikazuje se baza?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?

[ Pregleda: 1242 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nenaddjakovic
Sabac

Član broj: 218790
Poruke: 9
79.101.189.*



Profil

icon U cemu je problem, ne prikazuje se baza?26.05.2009. u 12:35 - pre 138 meseci
Problem je sto baza postoji, ali kad testiram stranicu ne prikazuje se nista...Apsolutno, samo bela pozadina.
Kad promenim ime $db_name="baza_koja_ne_postoji" u mozilli se ispise standardna poruka cannot select db, tako da sto se tice podesavanja PHP,MySQL i Apachea mislim da je sve u redu.

Sta je i u cemu je problem, molim Vas pomozite?


Code:
<?
$host="localhost"; 
$username="root"; 
$password="mysql"; 
$db_name="test_aranzmani";  

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect to server");

 mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select db");  
?>


[izmenio Nemanja: Kod stavljajte u CODE tagove.]

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 26.05.2009. u 16:48 GMT+1]
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 2886

Jabber: djoka_l


+1197 Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?26.05.2009. u 12:48 - pre 138 meseci
Pa i ne treba ništa da prikaže...
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.rs.



+256 Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?26.05.2009. u 15:38 - pre 138 meseci
Pa da, rekao si mu da se poveze sa hostom i da selektuje bazu. Sta si ocekivao da prikaze?
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

nenaddjakovic
Sabac

Član broj: 218790
Poruke: 9
93.87.160.*



Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?31.05.2009. u 17:08 - pre 137 meseci
Na znam, pocetnik sam u pHP-u pa me interesuje sta treba da uradim da se prikazu tabele na stranici, ako je izvodljivo a sigurno jeste... Treba da uradim sledece: Imam u tebeli IDbroj, naziv robe i cenu. Hocu da se cene prikazuju u tabeli opadajucim redosledom, npr 100,90,80,70... Kad u MySQL upisem nov artikl i cenu npr. 83, da li je izvodljivo da se ta cena i roba automatski integrisu na odredjeno mesto u PHP stranici?

I izvinjavam se ako sam u svojim pitanjima lupio neku glupost, jedino sto zelim jeste da naucim. Ako neko moze da mi objasni neka to uradi sto detaljnije...Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?31.05.2009. u 17:25 - pre 137 meseci
Evo ovde (skroluj dole do Examples) imaš jedan osnovni primer dohvatanja i ispisivanja podataka iz baze.

Uporedi to malo sa tvojim kodom, i videćeš da ti nedostaje ključni deo - slanje upita bazi. Moraš da definišeš šta hoćeš da dohvatiš (to bi u tom primeru bio ovaj deo: $sql = "SELECT id as userid, fullname, userstatus FROM sometable WHERE userstatus = 1"), a onda i da taj zahtev pošalješ bazi ($result = mysql_query($sql)). Posle samo treba da ispišeš taj rezultat koji si dobio, a za to postoji dosta načina...
 
Odgovor na temu

nenaddjakovic
Sabac

Član broj: 218790
Poruke: 9
93.87.160.*



Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?31.05.2009. u 17:39 - pre 137 meseci
Hvala, pokusacu pa cu javiti sta se desava. Hvala jos jednom!
 
Odgovor na temu

nenaddjakovic
Sabac

Član broj: 218790
Poruke: 9
93.87.139.*



Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?31.05.2009. u 20:23 - pre 137 meseci
Code:

<?php

$conn = mysql_connect("localhost", "root", "mysql");
if (!$conn) {
    echo "Unable to connect to DB: " . mysql_error();
    exit;
}
  
if (!mysql_select_db("test_aranzmani")) {
    echo "Unable to select test_aranzmani: " . mysql_error();
    exit;
}

$sql = "SELECT id_broj, naziv_destinacije, cena     //to su mi kolone u tabeli
        FROM   destinacija           //ovo je ime tabele
        WHERE  userstatus = 1";  //ovo ne znam sta je, mogao bi neko da mi objasni

$result = mysql_query($sql);
if (!$result) {
    echo "Could not successfully run query ($sql) from DB: " . mysql_error();
    exit;
}

if (mysql_num_rows($result) == 0) {
    echo "No rows found, nothing to print so am exiting";
    exit;
}

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    echo $row["id_broj"];
    echo $row["naziv_destinacije"];
    echo $row["userstatus"];
}

mysql_free_result($result);

?>








E sad, na stranici se nista ne prikazuje... Sta treba da uradim da bi se rezultat prikazao?
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?31.05.2009. u 20:28 - pre 137 meseci
Pogledaj http://www.sql-tutorial.net/SQL-WHERE.asp

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

nenaddjakovic
Sabac

Član broj: 218790
Poruke: 9
93.87.139.*



Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?31.05.2009. u 21:24 - pre 137 meseci
Gorane, link ne radi.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?31.05.2009. u 21:31 - pre 137 meseci
Kod mene radi :)
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
*.telenor.co.yu.



+303 Profil

icon Re: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?01.06.2009. u 03:16 - pre 137 meseci
I kod mene...
Citat:

"SELECT id_broj, naziv_destinacije, cena //to su mi kolone u tabeli
FROM destinacija //ovo je ime tabele
WHERE userstatus = 1" //ovo ne znam sta je, mogao bi neko da mi objasni


Prevod s engleskog na srpski:
SELEKTUJ id_broj, naziv_destinacije, cena
IZ destinacija
GDE JE userstatus = 1

Tebi treba
Code:

<?
$conn = mysql_connect("localhost", "root", "mysql");
if (!$conn) {
    echo "Unable to connect to DB: " . mysql_error();
    exit;
}
if (!mysql_select_db("test_aranzmani")) {
    echo "Unable to select test_aranzmani: " . mysql_error();
    exit;
}

$selectS=mysql_query("SELECT IDbroj, naziv_robe, cena FROM destinacija ORDER BY cena DESC");


Dalje ti je lako. Ovo ce ti selektovati kolone i sortirati od najvece ka najmanjoj...
Ako ti onaj link ne radi preporucujem ti da pogledas http://www.tizag.com/mysqlTutorial/ . Za 1h ces nauciti to sto ti treba...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: U cemu je problem, ne prikazuje se baza?

[ Pregleda: 1242 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.