Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

prevodilac

[es] :: C/C++ programiranje :: prevodilac

[ Pregleda: 3984 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bane

Član broj: 449
Poruke: 226
*.ho.com



Profil

icon prevodilac10.11.2001. u 13:14 - pre 242 meseci
Do sada sam radio jednostavnije programe. Na netu sam pronasao neke kodove. Posto se sastoje od zaglavlja i izvornog koda ne znam kako se uspjesno prevodi program. Inace koristim Borland 5.02.
1000 zasto 1000 zato
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: prevodilac10.11.2001. u 20:07 - pre 242 meseci
U fajlu sa izvornim kodom ukljucis to zaglavlje
Code:
 #include headerFajl.h 

Ako imas vise fajlova sa izv. kodom i vise hedera, a modjusobno su svi povezani, onda, da bi to preveo preko Borland C++ 5.02 prevodioca, moras da stavis sve te fajlove u project.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: prevodilac12.11.2001. u 18:18 - pre 242 meseci
Pa ako si iole koristio taj Borland 5.02 (valjda je to Borland C++ 5.02?), onda bi trebalo da znas sta da radis sa header fajlovima i C/C++ kodom... Ukratko: kreiraj najobicniji projekat i onda dodaj jedan .cpp i jedan .h fajl u taj projekat i onda tu samo iskopiraj kodove koje si nasao...

Recimo:
Code:

-projekat
  +- program.h
  `- program.cpp


U program.h kopiraj HEADER fajl koji si skinuo sa NET-a, a u program.cpp kopiraj C/C++ kod koji si skinuo sa NET-a...

I onda kompajliraj "projekat" :) Mislim da se to radi sa CTRL+F9 u Borland C/C++ (ili samo F9)...


Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

bane

Član broj: 449
Poruke: 226
*.tv



Profil

icon Re: prevodilac14.01.2002. u 17:39 - pre 240 meseci
Mislim da sam upravo tako i radio. Posle formiranja projekta i dodavanja .cpp i .hpp fajla kompajler mi je javljao da ne moze da otvori header fajl. Naravno kada klikne na hpp node javlja mi:

.hpp has no default viewer assigned to its SpeedMenu!
1000 zasto 1000 zato
 
Odgovor na temu

bane

Član broj: 449
Poruke: 226
*.tv



Profil

icon Re: prevodilac14.01.2002. u 19:14 - pre 240 meseci
Mislim da je sve uredu. Jednostavno program koji sam uzeo sa net-a nije bio kompletan.
Hvala.
1000 zasto 1000 zato
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: prevodilac14.01.2002. u 21:06 - pre 240 meseci
Ok ako je sve u redu, samo sam ja zaboravio da ti kazem jednu drugu bitnu stvar.
Naime kada upises direktivu #include i ukljucis npr. <stdio.h> ili <iostream.h> on ce traziti taj header u ../BC5/INCLUDE tako da, ako si, header stavio u neki drugi dir, moras naznaciti i putanju u source.
Sorry, zbog kasnjenja :)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: prevodilac

[ Pregleda: 3984 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.