Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc mi treba oko DIV tag-a

[es] :: Web dizajn i CSS :: Pomoc mi treba oko DIV tag-a

[ Pregleda: 4556 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

achris
Ponekad zemlja

Član broj: 59037
Poruke: 158
*.ADSL.neobee.net.



+10 Profil

icon Pomoc mi treba oko DIV tag-a13.04.2009. u 17:04 - pre 164 meseci
Pozdravljam svakog...
Imam mali problem sa DIV tagom,odnosno ije mi bas najjasnije sta i kako.Evo o sta me interesuje:

Kada koristim DIV i zelim da ga pozicioniram sta cemu sluzi? ko bi mogao neko kratko i jasno da odgovori posto mi je konflik u glavi veeeeeliki...

Znaci:

Sta znaci:
position: relative? oddakle se tu racuna pozicija?
position: absolute? oddakle se tu racuna pozicija?
position: fixed? oddakle se tu racuna pozicija?
position: static: oddakle se tu racuna pozicija?

Kada koristim sledece:
margine-left
margine-top
margine-right
margine-bottom ?

ako koristim sledeci tag:
Code:
<div id="neki_div" style="postition: relative; margine-left:100px;"></div>


dali je ovo isto sa:
Code:
<div id="neki_div" style="postition: relative; left:100px;"></div>


ako koristim sledeci tag:
Code:
<div id="neki_div" style="postition: relative; margine-left:100px;">
    <div id="neki_div1" style="postition: relative; margine-left:100px;">
    </div>
</div>


Od koga ce tu biti 100px odmaknut DIV koji je unutar "neki_div"?
od leve strane "neki_div" ili od leve strane ekrana nebitno gde se nalazi "neki_div"?

Bas mi je problem ovo pozicioniranje i nikako da ga naucim sta i kako,ne razumem jednostavno.
Kada se koristi relativ,absolute,fixed ili static?
Jel bi hteo neko da razjasni malo ovo?

Hvala unapred svima.

[Ovu poruku je menjao Aleksandar Vasic dana 03.05.2009. u 17:18 GMT+1]
Nije bitno ko kaze vec sta kaze...
 
Odgovor na temu

Plug-n-Play
Beograd

Član broj: 175221
Poruke: 173
94.189.184.*



+10 Profil

icon Re: Pomoc mi treba oko DIV tag-a13.04.2009. u 17:53 - pre 164 meseci
http://www.barelyfitz.com/scre...html-training/css/positioning/
http://www.brainjar.com/css/positioning/default3.asp
itd.
 
Odgovor na temu

achris
Ponekad zemlja

Član broj: 59037
Poruke: 158
*.ADSL.neobee.net.



+10 Profil

icon Re: Pomoc mi treba oko DIV tag-a13.04.2009. u 20:00 - pre 164 meseci
Hvala ti puno! sada mi pocinje da bude jasnija slika . . .
Nije bitno ko kaze vec sta kaze...
 
Odgovor na temu

The Dark Angel
Dado Bojanic
Sremski Karlovci

Član broj: 56505
Poruke: 42
93.86.77.*



Profil

icon Re: Pomoc mi treba oko DIV tag-a03.05.2009. u 11:17 - pre 163 meseci
a i bolje je raditi sa div tagovima nego sa tabelama
Dark Angel
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Pomoc mi treba oko DIV tag-a04.05.2009. u 08:43 - pre 163 meseci
Citat:
a i bolje je raditi sa div tagovima nego sa tabelama


Ili da budemo precizniji, layout je bolje raditi sa div tagovima a ukoliko prikazujete tabelarne podatke, bolje je koristiti tabele.
 
Odgovor na temu

codespeed
codespeed
web developer

Član broj: 189335
Poruke: 27
93.86.231.*

Sajt: www.codespeed.rs


Profil

icon Re: Pomoc mi treba oko DIV tag-a20.05.2009. u 10:56 - pre 162 meseci
Kad smo vec kod toga sta je bolje a sta gore... neka neko pojasni zasto je bolje koristiti div-ove umesto tabela? :)
 
Odgovor na temu

Tudfa
Jovicevic Vladimir

Član broj: 152699
Poruke: 384
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Pomoc mi treba oko DIV tag-a20.05.2009. u 20:51 - pre 162 meseci
Vecito pitanje Tabela u dizajnu da ili ne

Pročitaj temu, veoma je kvalitetna i biće ti zanimljivo iako je malo duža.

Citat:
...neka neko pojasni zasto je bolje koristiti div-ove umesto tabela?

Na to pitanje ćeš teško da dobiješ jednoglasan odgovor tipa bolji su divovi zato i zato...
Iz gore navedene teme eventualno mozes da zaključiš kome se "carstvu" prikloniti , u odnosu na to šta pokušavaš da napraviš.

Mislim da je to sve do ličnog ukusa, znanja i potreba. Stoji da postoje dosta cool sajtova čiji je layout uradjen u tabelama, i da je
nekad lakše uraditi tako. Evo ja sam bio ljubitelj tabela, ali moraš priznati da je HTML kod čitljiviji, i obično manji kad se koriste divovi tako da
sa jedne strane imaš lakoću u dizajnu i neuredan kod(gomile tr,td...), a sa druge čitljiviji kod i malo više zahvata u toku dizajniranja.
Itd..Itd...Ovo samo deo pa da ne nastavljam, sve je već pomenuto u gore navedenoj temi...



[Ovu poruku je menjao Tudfa dana 20.05.2009. u 22:17 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Pomoc mi treba oko DIV tag-a

[ Pregleda: 4556 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.