Zasto svaka prica o konfiguraciji (saveti za graficku) uvek pocinje pricom o igricama?
Cinjenica jeste da je igracka populacija brojna, ali mislim da su jos uvek u vecini korisnici koji racunar koriste za internet i multimediju a da im igranje najnovijih igrica nije opsesija.
Moj predlog je bio zasnovan na sledecem primeru iz prakse (vrlo cesto pitanje kupaca u prodavnici u kojoj radim):
"Imam racunar sa Intel Celeron / DDR(1) RAM / AGP 8x grafika / SATA HDD / DVD-RW... sve u solidnom kucistu sa pristojnim napajanjem.
Zeleo bih da uradim upgrade maticne ploce koja podrzava
Core 2 Duo / DDR2 / PCIE, a da zadrzim ostatak hardvera jer mi je budzet ogranicen.
Preporucite mi solidnu plocu sa integrisanom grafikom (u koju cu moci kasnije, ako budem zeleo da ugradim PCIE karticu), Core 2 Duo srednje klase i 2GB DDR2 RAM-a, jer u ovom trenutku mi raspolozivi budzet otprilike toliko dozvoljava..."
"Take Five" is the famous jazz piece written by Paul Desmond and performed by The Dave Brubeck Quartet. It is famous for its distinctive saxophone line and use of the
unusual quintuple (5/4) time, from which its name is derived.
Take Five (1966)
Take Five by Al Jarreau 1976