Probem se odonosi na KAKO DETEKTOVATI PRITISNUTI TASTER U VB (F1,F2,F3...F11,F12).Ovo me je isto mucilo i u VB6 ali zahvalijuci dobrim forumasima ovoga foruma otklonili smo taj problem i taj kod je izgledao ovako.Link od te teme je : http://www.elitesecurity.org/t352251-0#2178665
Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
Citat:
Select Case KeyCode
Case vbKeyF1
' Pritisnuto f1
Case vbKeyF2
' Pritisnuto f2
Case vbKeyF3
' Pritisnuto f3
'...
Case vbKeyF12
' Pritisnuto f12
End Select
End Sub
drugi problem vezan za isto za ovu temu je kako da u bilo kom trenutku,bez obzira koji objekat IMA FOCUS da se detektuje koji od F tastera je pritisnut i da se tada odradi nesto ...
Citat:
stavis na True properties forme koji se zove KeyPreview.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posto sam procitao par knjiga iz VBa znam za ASCII kodove.Trazio sam po netu ove kodove-nasao sam ih ali NIGDE NISAM NASO ASCII KOD ZA F1,F2...F11,F12 TASTERE.Ako bi neko mogao da mi kaze kao da u VB2008 detektujem ove tastere ili da mi kaze koji su ASCII kodovi za ove tastere.
Kada bi mi rekli ASCI kodve onda bih znao da uradim a to bi izgledalo ovako
IF Ascii=pa sada broj ascii koda Then
.....program
End if .
Probao sam u VB2008 sa kodm koji mi je jedan forumas dao u temi sa istim problemo samo u VB6.To je ovaj dole kod
IF keycode=vbkeyF1 Then
...program
end if
ALI OVO NECE DA RADI.U Error prozoru PISE DA KEYCODE NIJE REZERVISANA REC VB2008,znaci moram ja da je deklarisem ??? meni ovo nije jasno.

Visual Basic 2008 - detektovanje protisnutih tastera ali za F1,F2,F3...F11,F12