Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa SELECT komandom

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Problem sa SELECT komandom

[ Pregleda: 1623 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.zrlocal.net.



+1 Profil

icon Problem sa SELECT komandom19.02.2009. u 13:03 - pre 155 meseci
Imam u kodu izraz za SELECT u okviru jedne funkcije, a u okviru nje SELECT mi pravi problem. Izraz izgleda ovako:

SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter("SELECT ID FROM tblAnalize", Class1.conn);
DataSet ds = new DataSet();
da.Fill(ds, "tblAnalize");

Ovo je do sad uvek radilo, ali sad mi prijavljuje sledecu gresku:

Fill: SelectCommand.Connection property has not been initialized.

Gde je zackoljica?
 
Odgovor na temu

cdorde
Đorđe Cvijanović
Doboj

Član broj: 124576
Poruke: 13
79.143.169.*



Profil

icon Re: Problem sa SELECT komandom19.02.2009. u 13:30 - pre 155 meseci
U

Class1.conn
 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
212.200.180.*



+1 Profil

icon Re: Problem sa SELECT komandom19.02.2009. u 14:37 - pre 155 meseci
Class1 je klasa u kojoj sam napravio konekcioni string conn, i zasto je u njemu problem i sta je potrebno uraditi? Insert komanda radi ok ali Select nece uvek mi izbaci istu gresku.
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
79.101.168.*



+987 Profil

icon Re: Problem sa SELECT komandom19.02.2009. u 15:24 - pre 155 meseci
Napisi taj kod ovako:

Code:



SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter("SELECT ID FROM tblAnalize", Class1.conn);
DataSet ds = new DataSet();

try
{
da.Fill(ds, "tblAnalize");
}

catch(Exception ex)
{
  MessageBox.Show(ex.Message);
}




Probaj da postavis breakpoint na MessageBox liniju i u watch prozoru proveri
Class1.conn.ConnectionString.

Sta ti daje kao odgovor?

Najverovatnije koristis gornji kod pre nego sto inicijalizujes samu klasu Class1, tj. promenio si na drugom mestu inicijalizaciju Class1, a ovde ti se manifestuje...

 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.zrlocal.net.



+1 Profil

icon Re: Problem sa SELECT komandom20.02.2009. u 08:37 - pre 155 meseci
Momci bili ste u pravu. Prevideo sam cinjenicu da treba da najpre ucitam konekcioni string. Sada sljaka. Problem je bio sto sam prevideo da konekcioni string ucitavam na Form2 a Select upit se pojavljuje u Form1 koja se i prva pokrece. Hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Problem sa SELECT komandom

[ Pregleda: 1623 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.