Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa php Header komandom.

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Problem sa php Header komandom.

[ Pregleda: 3722 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

c0de
Aleksej Slobodnjikov
Pc Serviser
Moskow

Član broj: 190673
Poruke: 66
85.222.178.*



Profil

icon Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 10:59 - pre 141 meseci
Imam problem sa redirekcijom.

Koristim sljedecu php komandu. "header("Location: http://www.sajt.com/");"
Komanda radi u lokalu tj na mom XAMP-u.Kad prebacim na freehostia.com dobijem sljedecu poruku

"Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/sajt.freehostia.com/ulogovan.php:10) in /home/www/sajt.freehostia.com/ulogovan.php on line 26

Na liniji 26 mi se bas nalazi ta komanda koja je 100% ispravna.Da li postoji neka druga komanda za redirekciju?
AS
 
Odgovor na temu

kazil
Robert Bašić
Full time PHP dev :)
Bačka Topola - Novi Sad

Član broj: 120044
Poruke: 686
*.dynamic.stcable.net.

Jabber: robertbasic@elitesecurity.org
ICQ: 446475288
Sajt: robertbasic.com


+2 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 11:03 - pre 141 meseci
Taj output started ti se nalazi u liniji 10, vidi sta imas tamo.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.79.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 11:04 - pre 141 meseci
Citat:
c0de: headers already sent by (output started at /home/www/sajt.freehostia.com/ulogovan.php:10)

Sta imas tamo?
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.eunet.yu.



+13 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 11:30 - pre 141 meseci
Samo da pridodam, ako nemas nista na toj liniji, pogledaj da ti nije ukljucen error_reporting. Ako je on ukljucen i izbacuje ti neku gresku pre header-a, moze i to da bude uzrok...
 
Odgovor na temu

Vladica Savić
Software Developer
Toronto, Canada

Član broj: 26699
Poruke: 654



+5 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 11:37 - pre 141 meseci
Imas nesto poslato verovatno pre poziva, echo nekog sadrzaja ili sl.?
Code:
header("Location: http://www.sajt.com/");

Probaj da stavis
Code:
 ob_start(); 
jos na pocetku skripte.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.79.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 11:44 - pre 141 meseci
@Man-Wolf
Nisam skontao sta tacno moze biti problem? Kao je ukljucen error_report, da ga iskljuci i time je resio problem ili ako je direktiva error_report() ispred headera?
Posto meni uglavnom ide regulisanje error_reportinga, pa ostatak koda, a header ide najcesce na kraj samog koda, ne bi trebalo da ima to veze. Verovatno te nesto nisam ukapirao?

 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
..2.252.195.static.beotel.net.



+19 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 12:42 - pre 141 meseci

http://www.elitesecurity.org/p1348151
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.eunet.yu.



+13 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 14:30 - pre 141 meseci
@Daki - Izvinjavam se ako nisam bio dovoljno jasan. Naime, objasnicu na primeru. Ako kod skripte izgleda ovako:

Code:

error_reporting(E_ALL)
.
.


header(.....);

.
.
.


I ukoliko se pojavi neka greska (a cesto se desava da iskacu razni NOTICE-i), header nece raditi, tj izbacice gresku kako su header-i vec poslati ...

Citat:
dakipro:Kao je ukljucen error_report, da ga iskljuci i time je resio problem ili ako je direktiva error_report() ispred headera?
Posto meni uglavnom ide regulisanje error_reportinga, pa ostatak koda, a header ide najcesce na kraj samog koda, ne bi trebalo da ima to veze.


Nisam hteo da kazem da ce resiti problem iskljucivamnjem e. report-a, nego sam samo hteo da napomenem da ukoliko ne resi problem na osnovu prethodnih post-ova, eventualno obrati paznju i na ovo I meni error_reporting stoji na pocetku index stranice (preko koje se sve ostale stranice pozivaju) i desavalo mi se da se pojavi ova greska (Headers already sent) bas iz tog razloga

Jos jednom se izvinjavam ako mi je poruka bila nejasna, nadam se da sam sad bolje objasnio


 
Odgovor na temu

c0de
Aleksej Slobodnjikov
Pc Serviser
Moskow

Član broj: 190673
Poruke: 66
*.adsl.verat.net.



Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 16:19 - pre 141 meseci
Ama provjeravao sam liniju i 100% se nalazi "header("Location: http://www.sajt.com/");"

Nemam nikakav error report.Napravio sam kao neki log in koji sa forme prosledjuje korisnika i sifru (POST) metodom na "ulogovan.php", ako nije ispravno korisnicko ime i sifra da odradi redirekciju na index stranu.A ako bude ispravno da prikaze neke linkove.

Sve sam dobro uradio samo na freehostia ne radi dobro dok kod mene na 127.0.0.1 radi sve ok.


Pa mene interesuje da li postoji neka druga komanda za redirekciju ja sam nasao samo Java script,meni treba PHP.
AS
 
Odgovor na temu

centaur
Beograd

Član broj: 65691
Poruke: 407
93.86.62.*

ICQ: 249678363
Sajt: www.pavko.net


+24 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 16:26 - pre 141 meseci
Sto ne stavis ob_start i ob_end_flush ko sto ti covek lepo rece gore?!
Powered by Slackware 13
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-3.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 16:43 - pre 141 meseci
Citat:
c0de: Ama provjeravao sam liniju i 100% se nalazi "header("Location: http://www.sajt.com/");"

Koju si liniju koda proveravao? 26 ili 10? Nisi dobro prochitao ono shto su te pitali Robert i Dalibor...

Pre pozivanja header f-je ne sme da bude nikakav output (echo). Ili modifikuj taj tvoj kod, ili koristi ob_start()...
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
79.101.225.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 18:19 - pre 141 meseci
Kao što mVeliki reče, pročitaj ovo, drži se toga i nećeš imati problema.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.eunet.yu.



+13 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.19.02.2009. u 18:28 - pre 141 meseci
Stavi na pocetak skripte:

Code:

error_reporting(0);


Na freehostia-i stoji error_report postavljen na E_ALL i E_NOTICE (2039) po default-u. Probaj to, pa javi ...
 
Odgovor na temu

dsivic

Član broj: 188446
Poruke: 105



+2 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.13.05.2009. u 20:22 - pre 138 meseci
do ovog problema često dođe i zbog encodinga scripte, kada se otvori u editoru ti skriveni znakovi se ne vide.
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1110
*.b92.net.

Sajt: www.gvozden.info


+67 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.14.05.2009. u 08:25 - pre 138 meseci
Pretpostavljam da pre headera nemas nikakva output... ( <html><head><meta>... )

onda otvori skript u notepad++ i pokusaj da setujes enkoding (utf-8 without BOM, ili ANSI...) Ukoliko koristis UTF-8 moze doci do prevremenog outputa...
 
Odgovor na temu

b0ris
Boris Vujicic
Senior PHP programer
Beograd

Član broj: 126587
Poruke: 158
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.14.05.2009. u 08:47 - pre 138 meseci
Pored svega vec navedenog proveri moze i ovo da ti bude problem.

Malo glupo ali desava se mnogima. Proveri da slucajno nemas enter ili space na pocetku koda. Ili negde u dubini (u includovanim stranicama ako imas takve).
Znaci kod bi morao da ti pocne sa <?php
---------------------------------------------------------------------
Just do it.
 
Odgovor na temu

stough_ser
stojadinovic milan

Član broj: 57571
Poruke: 84
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.14.05.2009. u 10:08 - pre 138 meseci
Citat:
b0ris: Pored svega vec navedenog proveri moze i ovo da ti bude problem.

Malo glupo ali desava se mnogima. Proveri da slucajno nemas enter ili space na pocetku koda. Ili negde u dubini (u includovanim stranicama ako imas takve).
Znaci kod bi morao da ti pocne sa <?php


najcheshci razlog :)

elem, poshto radi na 127....
verovatno nije, poshto je copy/past-vao
ppretpostavljam

ovako, na prvi pogled

probaj ispred 10 reda (shta god da je) da stavish @



 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Problem sa php Header komandom.14.05.2009. u 10:17 - pre 138 meseci
btw Što je uostalom ponovo "načeta" ova tema, kad je poslednji post bio pre skoro 3 meseca (19.02.)... :S Taj koji je postavio ovu temu je verovatno već rešio taj problem...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Problem sa php Header komandom.

[ Pregleda: 3722 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.