Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da program nasumice napise broj u label-u?

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako da program nasumice napise broj u label-u?

[ Pregleda: 2416 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
91.150.108.*



+1 Profil

icon Kako da program nasumice napise broj u label-u?15.02.2009. u 20:36 - pre 185 meseci
Treba mi kod da klikom na button program nasumice napise neki broj od 1 do 100 u labelu?
Jezik je VB.net
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?16.02.2009. u 07:14 - pre 185 meseci
nisam dugo pisao nista u vb.net-u ali mislim da je nesto ovako
Code:

Randomize()
Dim i as integer= Math.Round(Math.Rnd * 100)
Label1.Text= i.ToString();
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
93.86.169.*



+1 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?16.02.2009. u 20:20 - pre 185 meseci
ovo Math.Rnd mi podvuce, a bez toga prikazuje samo 100, neko drugo resenje?
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
91.148.84.*

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?17.02.2009. u 01:44 - pre 185 meseci
System.Random
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
79.101.233.*



+1 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?17.02.2009. u 13:27 - pre 185 meseci
^Mozes malo da pojasnis?
 
Odgovor na temu

Dragan BL
Dragan Lalos
Banja Luka

Član broj: 79680
Poruke: 96
*.broadband.blic.net.

Sajt: www.micronanostudio.com


Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?17.02.2009. u 13:53 - pre 185 meseci
Probaj ovo:

Code:
Dim rand As New Random()
Dim number = rand.Next(1, 100)
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
77.46.232.*



+1 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?21.02.2009. u 00:17 - pre 185 meseci
^Radi hvala!
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
79.101.153.*



+1 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?27.02.2009. u 00:32 - pre 185 meseci
E, evo da ne otvaram novu temu , napisacu ovde, jer je pitanje slicno:
Imam jednu access bazu, u kojoj imam tablicu "Pitanja" i u njoj kolonu "Pitanja". Sad mi treba kod da program opet nasumice u labelu napise jedno pitanje iz baze...
Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

Sapphire
Denis Biondić
.NET software developer
Nürnberg, Germany

Član broj: 213086
Poruke: 290
212.39.113.*



+6 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?27.02.2009. u 00:56 - pre 185 meseci
Vjerovatno ti svako pitanje u bazi ima svoj ID broj. Pogledas dinamicki koliko ima pitanja u bazi, kreiras random generator tog opsega, te za neki broj selektujes red iz baze sa tim brojem kao ID-em. Naravno, ovo nece raditi ako ti ID brojevi u bazi nisu sekvcencijalni, jedan za drugim. U tome slucaju, mogao bi prebrojati koliko imas redova.
Kod za ovo navedeno ti je isti kao kod bilo kakve operacije sa bazom podataka. Ako ti je to nejasno, kucaj ADO.NET tutorijal na google, naces mnogo materijala za pocetak.
My programs don’t have bugs, they just develop random features.
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
93.86.228.*



+1 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?27.02.2009. u 19:20 - pre 185 meseci
Sad cu da vam ispricam sta bih hteo da uradim i ako neko moze da mi pomogne tako sto ce da mi da konkretan kod:

Imam label1, u njemu je neki broj, i imam bazu sa jednom tablicom i u njoj imam kolonu ID (redni brojevi) brojeve za svaki unos. E, sad hocu da mi se u label2 prikaze unos sa rednim brojem koji se nalazi u labl1. Malo jasnije: label2 prikazuje unos iz baze pod rednim brojem koj cita iz label1.

Hvala!
 
Odgovor na temu

Sapphire
Denis Biondić
.NET software developer
Nürnberg, Germany

Član broj: 213086
Poruke: 290
62.113.3.*



+6 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?27.02.2009. u 23:48 - pre 185 meseci
Najbolje ces nauciti ako sam probas nesto uraditi. Nemas nista od gotovog koda, pogotovo za neke rudimentalne stvari. Kazem ti, trazi ADO.NET na google, to ti je jedna od tehnologija unutar .NET-a, namjenjena za rad sa bazom. Imas i LINQ, imas i hrpu drugih, ali najbolje je da pocnes bas od ovoga.
Sad, posto ipak pitas za neko rjesenje, slijedeci ovaj postupak mozes rijesiti:

Posto je rijec o access-u, mislim da ces morati korisiti OleDb data provajder.

1. uzmes taj ID iz labela
Code:

Dim ID As Integer = Int32.Parse(label.Text)


2. kreiras konekciju sa bazom. Klasa za konekciju je OleDbConnection.
Code:

Dim conn As OleDbConnection

' argument konstruktora je konekcijski string
conn = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;_
Data Source=C:\nazivBaze.mdb;") 


3. kreiras "komandu", pomocu koje ces poslati upit u bazu

Code:

Dim cmd As OleDbCommand

' argumenti su upit za bazu, te konekcija
cmd = New OleDbCommand("SELECT pitanje FROM Pitanja WHERE ID = " + ID, conn)


4. sto se tice rada sa bazom, zadnje je da otvoris konekciju, izvrsis komandu, te preuzmes podatke
Code:

Dim dr As OleDbDataReader

conn.Open()
dr = cmd.ExecuteReader

While dr.Read()
label2.Text = dr(0)
End While



My programs don’t have bugs, they just develop random features.
 
Odgovor na temu

milan1233
Bor

Član broj: 186154
Poruke: 281
93.86.228.*



+1 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?28.02.2009. u 00:04 - pre 185 meseci

3. kreiras "komandu", pomocu koje ces poslati upit u bazu

Code:

Dim cmd As OleDbCommand

' argumenti su upit za bazu, te konekcija
cmd = New OleDbCommand("SELECT pitanje FROM Pitanja WHERE ID = " + ID, conn)


Tu zeza:
 
Odgovor na temu

Sapphire
Denis Biondić
.NET software developer
Nürnberg, Germany

Član broj: 213086
Poruke: 290
212.39.113.*



+6 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?01.03.2009. u 01:24 - pre 185 meseci
moja je greska.. inace sam c# programer, tako da sam napravio gresku kucajuci ...

Ovo je ispravno, razlika je da za spajanje stringova treba &, a ne +
Code:

cmd = New OleDbCommand("SELECT pitanje FROM Pitanja WHERE ID = " & ID, conn)


To su neke stvari koje sam moras znati prepoznati...
My programs don’t have bugs, they just develop random features.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1347
212.200.243.*



+104 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?01.03.2009. u 01:32 - pre 185 meseci
Može i +

Code:

cmd = New OleDbCommand("SELECT pitanje FROM Pitanja WHERE ID = " + ID.toString, conn)


Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.telrad.net.



+42 Profil

icon Re: Kako da program nasumice napise broj u label-u?01.03.2009. u 10:25 - pre 185 meseci
AKo ti treba nasumice pitanje iz baze, ja bih to ovako uradio
Code:

cmd = New OleDbCommand("SELECT pitanje FROM Pitanja Order by Rand() limit 1") - za MySQL bazu
cmd = New OleDbCommand("SELECT TOP 1 pitanje FROM Pitanja Order by newid()") - za MSSQL bazu
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako da program nasumice napise broj u label-u?

[ Pregleda: 2416 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.