Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

User Controls i baza

[es] :: .NET :: User Controls i baza

[ Pregleda: 1767 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

joleslav
Student
Nis

Član broj: 206060
Poruke: 4
*.sc.ni.ac.yu.



Profil

icon User Controls i baza27.01.2009. u 18:25 - pre 162 meseci
Radim jedan projekat "Solution" koji u sebi ima tri pod projekta. Prvi projekat se zove "Program", drugi "Controls" i treci "Data". U projektu "Data" radim sve sto se tice baze. U projektu "Controls" definisao sam neke "UserControl"-e. Jedna "UserControl"-a ima dugme i neka polja za popunjavanje dok druga "UserControl"-a ima samo "DataGridView". Sada u prvom projektu "Program" kod "splitPanel"-a u panel 1 dinamicki dodam prvu kontrolu sa dugmetom i poljima za popunjavanje a u
panel 2 dodam takodje dinamicki kontrolu koja sadrzi "DataGridView". Sada je meni potrebno da kad popunim podatke u prvom panelu i kada pritisnem dugme da se u bazu upise odgovarajuci "record" i da se nakon toga u "DataGridView"-u pokazu svi "record"-i iz te tabele u bazi. Kad kliknem na dugme "record" se upise u bazu ali nece nista da prikaze na "DataGridView". Projekat se radi u C# .Net 2008
 
Odgovor na temu

vasjo

Član broj: 99487
Poruke: 27
*.teol.net.



Profil

icon Re: User Controls i baza27.01.2009. u 20:26 - pre 162 meseci
Sad nemam previse vremena da detaljnije razmotrim u cemu je problem, ali mi se cini da je sustina u tome sto se DataGridView kontrola koja se nalazi na jednom panelu ne "refreshuje" kada u bazu upises neke podatke iz kontrola koje se nalaze na drugom panelu????
Ako je to u pitanju, mislim da ces resiti problem ako u dogadjaju, npr: tabPage2_Click (koji se ispaljuje kad u stvari otvaras panel2) ponovo ucitas podatke u DataGridView, tj: tableNameTableAdapter.Fill(dataSetNameDataSet.TaqbleName).
Nadam se da sam ti pomogao, a ako ne pokusacu sutra da detaljnije razmotrim problem.
 
Odgovor na temu

joleslav
Student
Nis

Član broj: 206060
Poruke: 4
*.sc.ni.ac.yu.



Profil

icon Re: User Controls i baza27.01.2009. u 21:35 - pre 162 meseci
Jos uvek nisam uspeo da resim problem
 
Odgovor na temu

vasjo

Član broj: 99487
Poruke: 27
*.teol.net.



Profil

icon Re: User Controls i baza28.01.2009. u 18:14 - pre 162 meseci
Mozes li biti malo odredjeniji. Nisam siguran da sam tacno razumeo problem!?
 
Odgovor na temu

joleslav
Student
Nis

Član broj: 206060
Poruke: 4
*.sc.ni.ac.yu.



Profil

icon Re: User Controls i baza28.01.2009. u 18:33 - pre 162 meseci
Kao prvo ja imam 2 razlicite UserControl-e. U jednoj se samo nalazi datagrid i ona sluzi samo za prikaz dok u drugoj UserControl-i imam dugme i polja za popunjavanje. Kada napravim instancu jedne kontrole ona ne vidi svoje komponente odnosno kada napravim instancu UserControl-e koja ima datagrid da bih njemu pristupio ja sam napisao sledeci kod:

public BindingSource bs = new BindingSource();

public DataGridView prikazRez
{
get
{
return this.dgvPrikazRezultata;
}
set
{
this.dgvPrikazRezultata = value;
}
}

Ovako imam definisan property "prikazRez" i njemu mogu da pristupim preko instance te UserControl-e. Upis, brisanje, modifikovanje podataka iz baze radi ali nece da prikaze rezultat. Ja sam definisao metodu (funkciju) koju pozivam na Form_Load i kada tu pozovem funkciju prikaze se rezultat na DataGrid-u. Znaci funkcija mi radi. Sada kada pokusam da pozovem ovu istu funkciju iz koda dugmeta a iz Form_Load sam je izbrisao ne desava se nista. U samoj funkciji vrsim osvezavanje DataGrid-a. Glavni problem je to da se treba nesto uraditi sa Datagrid-om (ja mislim da treba da se napravi beki event ili nesto slicno) i to je to. On dobije informacije ali nece da ih prikaze. Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

perun85
Republika Srpska

Član broj: 185562
Poruke: 116
79.143.175.*



Profil

icon Re: User Controls i baza29.01.2009. u 12:47 - pre 162 meseci
Na koji nacin funkcionise ta tvoja aplikacija?

1. imas npr. dve forme a na svakoj od njih po jednu UserContrulu i zaseban DataSet ili DataTable u koji upisujes podatke
2. sve forme su ti povezane na jedan DataSet ili DataTable
3. radis direktno sa bazom izvrsavanjem SQL skripti iz koda

 
Odgovor na temu

vasjo

Član broj: 99487
Poruke: 27
81.93.81.*



Profil

icon Re: User Controls i baza29.01.2009. u 13:36 - pre 162 meseci
Mozda bi najbolje bilo kad bi mogli a vidimo celi kod!?
 
Odgovor na temu

perun85
Republika Srpska

Član broj: 185562
Poruke: 116
79.143.175.*



Profil

icon Re: User Controls i baza29.01.2009. u 14:20 - pre 162 meseci
Jos jedna stvar. Ne razumem sta dobijes stavljanjem u UserControlu samo DataGridViewa. Iz snippeta koji si ostavio u poruci se vidi da nisi dodao ni jednu novu fuknkcionalnost DGVu koju on vec nije imao.
 
Odgovor na temu

joleslav
Student
Nis

Član broj: 206060
Poruke: 4
*.sc.ni.ac.yu.



Profil

icon Re: User Controls i baza29.01.2009. u 15:02 - pre 162 meseci
Hvala na pomoci svima resio sam problem.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: User Controls i baza

[ Pregleda: 1767 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.