Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa kodom

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Problem sa kodom

[ Pregleda: 1708 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sico haker
goran miskovic
nista

Član broj: 208868
Poruke: 2
*.tel.net.ba.



Profil

icon Problem sa kodom18.01.2009. u 12:00 - pre 156 meseci
#include <stdio.h>
#include<stdlib.h>

main (){
int n,m;
if (n<0)
printf ("nije pr broj");

else
scanf ("%d", &n );
m=n+1
printf ( "prirodan br uvecan za jedan %d\n" m);
}




zasto ovo ne radi veki sam pocetnik
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Problem sa kodom18.01.2009. u 14:16 - pre 156 meseci
Uvek otvori novu temu za novo pitanje.
Pitanja ove vrste postavljaj u forumu za pocetnike.
Kod postavljaj izmedju tagova predvidjenih za kod.

Citat:

#include <stdio.h>
#include<stdlib.h>

main (){ /* po standardu treba da bude: int main(void)*/
int n,m;
if (n<0) /* prvo treba da uneses broj, pa tek onda da ispitujes da li je <0 */
printf ("nije pr broj"); /* prelaz u novi red bi bio pozeljan */

else /* treba ceo blok ispod else, jer pripada toj grani, dakle {...} */
scanf ("%d", &n );
m=n+1 /* nedostaje tacka zaerz */
printf ( "prirodan br uvecan za jedan %d\n" m); /* nedostaje zarez */

/* trebalo bi da main vraca rezultat */
}


Onda, ovako /netestirano/
Code:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main (void)
{
   int n, m;
   scanf ( "%d", &n );

   if ( n<0 )
      printf ("nije pr broj\n");
   else
   {
      m=n+1;
      printf ( "prirodan br uvecan za jedan %d\n", m);
   }

   system("PAUSE");
   return 0;
}

system("PAUSE") sluzi da zaustavi kod pre izlaska iz Command prompta (staviti samo ako treba, jer neka okruzenja to sama obave)...
 
Odgovor na temu

casper.link
Sarajevo

Član broj: 157398
Poruke: 375
*.teol.net.

Sajt: eestec-es.rs.ba


+8 Profil

icon Re: Problem sa kodom18.01.2009. u 16:56 - pre 156 meseci
Citat:
sico haker:
zasto ovo ne radi veki sam pocetnik


Greska u tvom kodu je ta sto si "nabacao" naredbe. Programski jezik C kood kompajlira odozgo prema dole i sa lijeva na desno, tako da ne mozes napisati na dnu programa definiciju neke promjenjive, a koristiti je na pocetku (u tvom slucaju, funkcija "scanf" kojom unosis "n" mora biti prije upotrebe promjenjive "n" tj prije naredbe "if" sto ti je gore vec objasnjeno). Kompajler je jednostavno nece vidjeti.

Ovako bi tvoj kod trebao da izgleda. Sve ono sto si ti napisao samo po redu. Koristi velike zagrade nakon if i nakon else kao sto sam ti napisao bar dok ne steknes rutinu.

Code:

#include <stdio.h>
#include<stdlib.h>
main ()
{
      int n,m;
      scanf ("%d", &n );
      if (n<0)
     {
          printf ("nije pr broj");
     }
     else
     {  
        m=n+1;
        printf("prirodan br uvecan za jedan %d\n", m);
     }
}

Neznanje je osnov svih naših sumnji...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Problem sa kodom

[ Pregleda: 1708 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.