...da se i ja prikljucim temi posto sam u istoj dilemi, a da ne otvaram novu nepotrebno...tj nema toliko dileme koliko se nema para
znaci uz sve prednosti i nedostatke sa kojima sam upoznat u vezi svih ovih nabrojanih aparata, ono sto mene muci je sledece.
Da li je d40 dobar, ili da kazemo prihvatljiv, aparat za ulazak u dslr svet za nekog skromnog znanja (a jos skromnijeg budzeta
) iz ove oblasti (ponajvise fali da se pretoci u praksu), ali je voljan da uci?
U nekoj teoriji mogu da pazarim nov d40 za ~290e sto meni zvuci kao ok ponuda za to sto dobijam.
Znam da je aparat "osiromasen", po meni najvise za taj AF motor, kao i za manjak tastera za podesavanje ali koliko jednom pocetniku znace te varijante ctrl+alt+del= korekcija nekog parametra?
Nekako sam misljenja da dok stignem do tog nivoa da mi to zatreba valjda cu zameniti i aparat.
Sto se tice AF znam da sam uskracen za neke prajmove, ali na kraju krajeva zar ne moze MF u nekim slucajevima? da li sam dobro ispratio da u sustini ne radi "samo" AF a da sve ostalo radi kod tih objektiva?
Drugo pitanje je da li bi ste prepoporucili nekom "pocetniku" kupovinu polovnog aparata, s obzirom da bi mi sa mojim trenutnim znanjem mogli uvaliti stogod?
Nekako mi se cini pametnijim da kao prvi aparat pazarim nesto novo. za neki upgrade bi vec dosao u obzir i habani jer bi vremenom vec naucio na sta treba da gledam i obratim paznju. znam da u oglasima mogu da se nadju habani eos XXXd koji za neku razumnu razliku u ceni nude vise od d40, ali da li bi bilo pametnije ushtekati pare za kupovinu nekog dodatnog objektiva?
poz