Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa reload?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Problem sa reload?

[ Pregleda: 1831 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pera zdera

Član broj: 85298
Poruke: 63
93.86.144.*



Profil

icon Problem sa reload?29.12.2008. u 13:04 - pre 135 meseci
Moj problem je sledeci. Kad pregledam stranu sa komentarima pa onda sam ostavim komentar i zatim ponovo odem na stranu sa komentarima - mog komentara nema nego moram da reload-ujem stranicu, jer je vuce iz kesa. Da li ovo moze da se resi? Mislim da razumete sta ja hocu.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
79.101.247.*

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Problem sa reload?29.12.2008. u 13:49 - pre 135 meseci
Citat:
zatim ponovo odem na stranu


Kako ponovo odeš na stranu? Ako je preko back dugmeta (ili javascript: history.go(-1)) onda ne možeš da vidiš komentare bez refresh-a. Umesto toga, kad se vraćaš na stranu sa komentarima, idi preko direktnog linka na stranicu. Ako i tad ne vidiš komentar, onda verovatno treba reći browseru da ne kešira stranicu (mada tako ne bi trebalo da pravi probleme)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

pera zdera

Član broj: 85298
Poruke: 63
79.101.172.*



Profil

icon Re: Problem sa reload?29.12.2008. u 14:04 - pre 135 meseci
Idem na komentare sa direktnim linkom. Nije problem da ja kod mene zabranim kesiranje. Izgledami se da samo Opera zeza, tako da nije strasno. Evo bas sam sad probao mozilu chrome explorer i safari i radi sve kako treba.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
79.101.247.*

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Problem sa reload?29.12.2008. u 14:12 - pre 135 meseci
Kad sam napisao "reći browseru" mislio sam da PHP pošalje header kojim bi browseru "rekao" da ne kešira stranicu.

Ali, kako i sam kažeš, izgleda da je sa PHPom sve ok jer ti samo jedan browser zeza.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

pera zdera

Član broj: 85298
Poruke: 63
79.101.68.*



Profil

icon Re: Problem sa reload?29.12.2008. u 16:05 - pre 135 meseci
Reci mi koji se heder salje da bi rekli browseru da ne kesira stranica.
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.eunet.yu.



+13 Profil

icon Re: Problem sa reload?29.12.2008. u 16:22 - pre 135 meseci
Code:

<?php
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
header("Expires: Sat, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); // Date in the past
?>




Preuzeto sa PHP.net - http://www.php.net/header
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
79.101.247.*

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Problem sa reload?29.12.2008. u 16:31 - pre 135 meseci
http://php.net/header

"Example #2 Caching directives"
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Problem sa reload?

[ Pregleda: 1831 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.