Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sistemsko vreme , kako doci do tog podatka u BCB

[es] :: C/C++ programiranje :: Sistemsko vreme , kako doci do tog podatka u BCB

[ Pregleda: 2154 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

E42
popovic vesna
indjija

Član broj: 131135
Poruke: 11
*.goranjesic.net.



Profil

icon Sistemsko vreme , kako doci do tog podatka u BCB02.12.2008. u 11:23 - pre 164 meseci
Pozdrav svima,
dakle kako doci do podatka o trenutnom (sistemskom vremenu, bez datuma). Da li se mogu koristiti funkcije Time() ili Now() pa da u nekim promenjivim dodelim trenutni broj sati, minuta i sekunda . Koristim BCB 6.
Pozdrav i hvala.

popovic vesna
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.tekostolac.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: Sistemsko vreme , kako doci do tog podatka u BCB02.12.2008. u 11:41 - pre 164 meseci
Now() sadži i vreme i datum, možeš da izoluješ sve što ti treba. Isto važi i za Time(): Caption = TimeToStr( Time() );


Pogledaj BCB Help: DecodeDate, DecodeTime, EncodeDate, EncodeTime. Ima primera.


Ovde takođe imaš nešto o tome:
http://www.elitesecurity.org/t294511-0#1752300
http://www.elitesecurity.org/t254414-Oko-unosa-datuma-bazu

Ako naiđeš na problem, javi pa ćemo rešiti
 
Odgovor na temu

E42
popovic vesna
indjija

Član broj: 131135
Poruke: 11
*.goranjesic.net.



Profil

icon Re: Sistemsko vreme , kako doci do tog podatka u BCB02.12.2008. u 12:35 - pre 164 meseci
X Files, radi sa DecodeTime, hvala & pozdrav.
popovic vesna
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Sistemsko vreme , kako doci do tog podatka u BCB

[ Pregleda: 2154 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.