Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ToolTip...Pitanje??

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: ToolTip...Pitanje??

[ Pregleda: 1565 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jsrmaksa
Sektor24

Član broj: 95425
Poruke: 61
*.smin-1.sezampro.yu.



+2 Profil

icon ToolTip...Pitanje??18.11.2008. u 23:34 - pre 158 meseci
Imam textBox u kome se prikazuje putanja slike koja se unosi u bazu!
Kako da postavim ToolTip da prikazuje tu putanju???Vrednost text boxA??

Hvala punooooo.....unapred...
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
*.dynamic.sbb.rs.



+7 Profil

icon Re: ToolTip...Pitanje??19.11.2008. u 23:28 - pre 158 meseci
Mozes ovako
Iskoristio sam MouseMove event za promenu ToolTip teksta. Umesto teksta iz TextBox-a za ToolTip tekst moze da se koristi bilo koji drugi string. Isto ToolTip moze da se podesi i za druge kontrole (ovde je podesen za formu).
Code:

 public partial class Form1 : Form
    {
        System.Windows.Forms.ToolTip ToolTip1;

        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void Form1_MouseMove(object sender, MouseEventArgs e)
        {
            ToolTip1.SetToolTip(this, textBox1.Text);
            ToolTip1.ToolTipTitle = "Putanja";
        }

        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            ToolTip1 = new System.Windows.Forms.ToolTip();
            ToolTip1.SetToolTip(this, "Tool Tip Text");
            ToolTip1.ToolTipTitle = "Tool Tip Title";
        }
    }

 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
..178.212.adsl.dyn.beotel.net.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: ToolTip...Pitanje??20.11.2008. u 01:17 - pre 158 meseci
mnogo je optimalnije ako ne koristimo mouse_move vec textbox_textchanged
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
*.dynamic.sbb.rs.



+7 Profil

icon Re: ToolTip...Pitanje??20.11.2008. u 01:28 - pre 158 meseci
Citat:
sallle: mnogo je optimalnije ako ne koristimo mouse_move vec textbox_textchanged

Naravno :) ... ovo je primer
@sallle ti ces verovatno da menjas tekst u nekom eventu TextBox - a ili kad se fajl izabere pomocu OpenFileDialoga i sl.

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: ToolTip...Pitanje??

[ Pregleda: 1565 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.