Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kreiranje login forme

[es] :: .NET :: Kreiranje login forme

[ Pregleda: 1881 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MishaP

Član broj: 189593
Poruke: 45
93.86.91.*



Profil

icon Kreiranje login forme16.11.2008. u 09:46 - pre 157 meseci
Dim conn As New SqlClient.SqlConnection()
Dim cmd As New SqlClient.SqlCommand()
conn.ConnectionString = "Data Source=dd;Initial Catalog=petrolSQL;Integrated Security=True"
conn.Open()

Dim orderSQL As String = "select * from dbo.users1 where username like '" & UsernameTextBox.Text & "' and password like '" & PasswordTextBox.Text & "'"
Dim adapter As SqlDataAdapter = New SqlDataAdapter(orderSQL, conn)
Dim dataSet As DataSet = New DataSet()
dataSet.Tables.Clear(
adapter.Fill(dataSet)
Dim a As String = dataSet.Tables.Count
If a = 1 Then MsgBox("ddd")
Prvim login firmu u visual studio 2008. Koristum prethodini kod za povezivanje na bazu ali nešto ne štima. Ima li neko ideju kako se povezati
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Kreiranje login forme17.11.2008. u 07:53 - pre 157 meseci
Probaj ovako

Code:

Dim conn As New SqlClient.SqlConnection()
Dim cmd As New SqlClient.SqlCommand()
conn.ConnectionString = "Data Source=dd;Initial Catalog=petrolSQL;Integrated Security=True"
conn.Open()

Dim orderSQL As String = "select * from dbo.users1 where username like '" & UsernameTextBox.Text & "' and password like '" & PasswordTextBox.Text & "'"
Dim cit as SqlDataReader
conn.Open()
cit=cmd.ExecuteReader()
if cit.HasRows=true then
  MsgBox ("ok")
Else
  MsgBox ("greska")
End If
conn.Close()
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kreiranje login forme

[ Pregleda: 1881 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.