Studiram Enlektronski faks u Nisu i imam predmet "Operativni sistemi" u kome se detaljno izucava rad operativnog sistema Linux.
Naravno skinuo sam SUSE linux i posle instalacije javio se problem instalacije darjvera.
Naime sve drajvere koje sma skinu sa neta za linux su u obliku source koda u arhivama koga treba kompajlirati.
Ja sada pojima nemam kako izvrsiti kompajliranje i kojim komponentama linux sistema se to radi i da li sam uopste tokom instalacije linuxa uvrstio to komponente u instalaciju, sta se dobija nakon kompajliranja tih kodova (koju su u c-u), da li se dobija instalacija kao kod windowsa koju treba zatim pokrenuti i koja bi obavila automatsku instalaciju drajvra ili se dobijaju neke datoteke koje zatim treba iskopiratu u neke specijalne foldere i vrsiti neka dodatna podesavanja, u svako slucaju nemem pojima.
Zato me zanima da li postoji neko detaljno uputstvo za instaliranje drajvera na Linux sistemu (po mogucstvu za SUSE) ili ako nema da li neko ko zna moze da mi opise taj postupak.