Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?

[es] :: .NET :: ASP.NET :: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?

[ Pregleda: 2625 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
65.216.70.*



+2 Profil

icon Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 15:27 - pre 188 meseci
Imam problem sa UPDATE PANELS i javascriptom pa mi kada promjenem nesto u update panel ne registruje evente ponovo koji mi trebaju, pa mi na "updateovanom screenu" ne radi neka funkcionalnost...

Sta sam uradio..

Code:

<script type="text/javascript">

        var prm = Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance();
        prm.add_endRequest(onEndRequest);

        function onEndRequest(sender, args) {
            toolTipsInit();
        }
    
    </script>


Stavio sam ovaj kode na dnu stranice i sve radi kako treba. E sada... kako moze da se ovo odradi iz Code behind zato sto bih trebao da uradim ovo na dosta stranica, a necu da kopiram i reprodukujem kod non stop. Hocu da napravim tako da ga stavim negdje kao string u common file, i onda samo da registrujem uz pomoc te string promenjive na stranici posle u code behind.

Pitanje je: Kako registrovati sckriptu tako da kad je registrujem ona se nadje na dnu starnice, i da li je ovo moguce?

Hvala.


 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1189
*.ptt.yu.



+395 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 15:42 - pre 188 meseci
Citat:
01011011
Stavio sam ovaj kode na dnu stranice i sve radi kako treba. E sada... kako moze da se ovo odradi iz Code behind zato sto bih trebao da uradim ovo na dosta stranica, a necu da kopiram i reprodukujem kod non stop. Hocu da napravim tako da ga stavim negdje kao string u common file, i onda samo da registrujem uz pomoc te string promenjive na stranici posle u code behind.
Pitanje je: Kako registrovati sckriptu tako da kad je registrujem ona se nadje na dnu starnice, i da li je ovo moguce?
Hvala.

Pa moguce je samo nisam siguran da li moze bas na dno strane da je postavis :
http://msdn.microsoft.com/en-u...registerclientscriptblock.aspx ili
http://msdn.microsoft.com/en-u...gisterclientscriptinclude.aspx
U svakom slucaju napravis test pa vidis gde ce IE da emituje javascript



Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
65.216.70.*



+2 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 15:47 - pre 188 meseci
Ma znam za ovo, o ovome i pricam :)

znaci imacu string gore neki i koristicu Page. ClientSCRIPT.RegisterClientsRCIPTBLOCK... ALI Me interesuje kako bi to moglo da se uradi da bude na dnu stranice.. OVo ce mi kreirati ovaj script na vrhu stranice...
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 15:55 - pre 188 meseci
MIslim da je trik sa RegisterStartupScript()

iako pise startup u stvari se registruje na kraju stranice da bi se inline aktiviralo pre Load eventa tokom ucitavanja stranice nakon sto se html ucita (i tako bilo startup). Ako ubacis skriptu sa f-jama onda ce posledica biti samo da se f-je nalaze na kraju stranice


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1189
*.ptt.yu.



+395 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 15:55 - pre 188 meseci
Pa onda izgenerises js kao string i zakacis ga na dno stranice sa <%= %> tagom .
Znaci server-side code koji generise client-side code :)


Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
65.216.70.*



+2 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 16:02 - pre 188 meseci
Ma poenta je sto je ovo tweak za dosta stranica, a necu da moram da mjenjam sve... E sada kad bi bilo perfektno dodas samo u code behind stranica nesto malo coda i to radi :)

Tako da cu vidjeti ovo sto mmix sugestira pa vam javim..

iance gde da je stavim u zadnji deo PAGE_PreRender, zadji deo page cyclea?

Opet ja:

mmix, postoji li razlika zasto se koristi RegisterStartupScript() umjesto ClientScript.RegisterClientScriptBlock() zato sto mi VS2008 POKAZUJE DA Je ovo Obsolete, sto znaci da se vise ne bi trebalo koristiti?

 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 16:34 - pre 188 meseci
ClientScriptManager.RegisterStartupScript()? ne bi trebalo da je obsolete, cekaj pogledacu...

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 16:46 - pre 188 meseci
A ok, nisam razumeo rvoje pitanje. Da, RegisterClientScriptBlock u Page objektu je obsolete, treba da se koriste razni metodi iz ClientScriptManager klase koju imas vec instanciranu u Page-u unutar ClientScript, a razlog je to sto sa ovim metodama moze da se indeksira script blok da se tako spreci da dve kontrole emituju identican skript blok i slicno.


Elem, ovaj kod:

Code:

    public partial class WebForm1 : System.Web.UI.Page
    {
        protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            ClientScript.RegisterStartupScript(typeof(string), "mojkljuc", "function onEndRequest(sender, args) { toolTipsInit(); }", true);
        }
    }


je emitovao scrip na kraju form-e:

Code:

<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
function onEndRequest(sender, args) { toolTipsInit(); }//]]>
</script>
</form>
</body>
</html>


Jel to to sto si hteo?
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
65.216.70.*



+2 Profil

icon Re: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?21.10.2008. u 20:32 - pre 188 meseci
To je to, izvini bio sam na sastancima... ubise me danas, samo melju melju a nemam vremena nista da zavrsim radim ko konj po 12 sati... hvala..
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: Kako registrovati client script da se nadje na dnu aspx stranice?

[ Pregleda: 2625 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.