Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja

[es] :: Access :: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja

[ Pregleda: 2837 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milosh The Great
Beograd

Član broj: 8292
Poruke: 6
93.86.18.*



Profil

icon Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja16.10.2008. u 22:04 - pre 157 meseci
Dakle, ovako, na poslu imamo jedan mali programcic koji koristimo za knjigovodstvo i periodicno ostanemo bez podataka mojom ili necijom greskom. Iako sam od programera koji je taj programcic pravio prenekih desetak godina, trazio da mi u program ubaci opciju za auto save baze na neku drugu raticiju on to nije odradio. Sada sam dospeo u situaciju da MOLIM ovde prisutne MAJSTORE Access-a da mi pomognu. Dakle, Kako da dodam komandu da program automatski radi BACK-UP na drugoj particiji ili u drugi direktorijum ??????

Unapred zahvalan,
Milosh The Great ;o)
 
Odgovor na temu

Kiro
Akir Žalić
BiH

Član broj: 19085
Poruke: 114
92.36.248.*

Sajt: www.icentar.ba


Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja16.10.2008. u 22:44 - pre 157 meseci
BackUp se radi zbog zaštite podataka koji mogu nastati usljed gubitka el. energije, lošeg media na kojem se pohranjuju podaci ili drugih neprdviđenih događaja uglavnom hardware-ske prirode.
Periodično gubljenje podataka nije tako često ili ti nešto nevalja od hardware-a ili, a prije da jeste, da taj program nevalja.
Sve ti ovo govorim iz razloga da razmisliš o tome da ti možda sam BackUp neće riješiti problem.
Kiro
 
Odgovor na temu

Milosh The Great
Beograd

Član broj: 8292
Poruke: 6
93.86.18.*



Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja17.10.2008. u 21:22 - pre 157 meseci
Ma ne program "fercera" nijeu njemu problem, ja sam greskom pobrisao podatke i sada me sekretarica mrzi kao Nemca ;o)) Znaci, sve jedno, treba mi da u taj program ubacim neku komandu koja ce da pravi BackUp na drugi medij tipa USB ili drugi DRIVE ili drugu PARTICIJU, zato ako znas resenje POMAGAJ ! ! !

Unapred zahvalan,
Milosh The Great ;o)
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
93.86.80.*



+21 Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja17.10.2008. u 21:58 - pre 157 meseci
^ Ako autor aplikacije već neće da ubaci i deo za backup iz same aplikacije, probaj sa nekim od besplatnih spoljašnjih programa

Microsoft SyncToy 2.0

.. i PDF Uputstvo za SyncToy 2.0
 
Odgovor na temu

VMilos

Član broj: 8522
Poruke: 28
93.86.89.*



Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja27.10.2008. u 17:53 - pre 157 meseci
Poenta mog pitanja je bila da nemoram ja ili neko od kolega da radi Back Up, vec da to sama aplikacija automatski radi pri zatvaranju. Dakle, kako ili putem koje komande to izvesti ukoliko je moguce.

Unapred zahvalan,

VMilos
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.100.46-69.q9.net.



+79 Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja27.10.2008. u 19:46 - pre 157 meseci
Da li su ti aplikacija i baza jedan te isti fajl, ili su podaci odvojeni (back end)?
Ako su podaci odvojeni od baze, napisi mi ime jedne od tabela linkovanih na aplikaciju (bilo koja tabela).
 
Odgovor na temu

VMilos

Član broj: 8522
Poruke: 28
93.86.89.*



Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja27.10.2008. u 22:42 - pre 157 meseci
Da, posebno je baza (data) a posebno je aplikacija. naziv jedne tabele... recimo "r" od racuni. Jos jedno pitanje. Posto sam pokusavao da relinkujem bazu obrisao sam Tabele i Forme (sto je razlog zbog kog me sekretarica JAKO mrzi, jer mora ponovo sve da unosi) interesuje me da li i na koji nacin iste mogu da se vrate?Posto mi fajl data.mdb i dalje ima 10MB verujem da je sve to tu negde, ali ne znam kako da to namestim.

Unapred zahvalan,
VMilos
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.bilokalnik.hr.



+8 Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja28.10.2008. u 07:21 - pre 157 meseci
Napraviš si kopi.bat proceduru koji pozoveš iz programa

znači kad klikneš na tipku za arhiviranje

' kopiranje
Dim kopitrt, dput As String
kopitrt = "d:\nabava\ARHNABAVE.BAT"
dput = Dir(kopitrt)
If Len(dput) < 3 Then
MsgBox "Kopiranje nije podešeno, zovite programera Trta, tel 280"
Exit Sub
Else
Shell (kopitrt)
End If

a u *.bat proceduri bi napisao

copy c:\nabbaza\tablicenabava.mdb d:\arhiva\arhivanabava.mdb
copy c:\nabbaza\tablicenabava.mdb e:\arhiva\arhivanabava.mdb


itd .....

jednostavno i brzo
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.100.46-69.q9.net.



+79 Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja28.10.2008. u 13:38 - pre 157 meseci
Kazi hvala Trtku za elegantan kod za izradu back-upa. Od mene bi dobi nesto mnogo komplikovanije a u sustini ne mnogo korisnije nego sto Trtko kaze.

Citat:
Da, posebno je baza (data) a posebno je aplikacija. naziv jedne tabele... recimo "r" od racuni. Jos jedno pitanje. Posto sam pokusavao da relinkujem bazu obrisao sam Tabele i Forme (sto je razlog zbog kog me sekretarica JAKO mrzi, jer mora ponovo sve da unosi) interesuje me da li i na koji nacin iste mogu da se vrate?Posto mi fajl data.mdb i dalje ima 10MB verujem da je sve to tu negde, ali ne znam kako da to namestim.


Ako si 'obrisao' linkovane tabele, nisi izgubio nista. treba samo da ih linkujes ponovo.
Ako si obrisao forme, onda moli Boga da imas negde kopiju aplikacije.

I ako Boga znas, zaposli nekoga ko ume da linkuje tabele bez da unisti aplikaciju i zagubi podatke. I treba da te mrzi sekretarica. Budi srecan sto te nisu otpustili
 
Odgovor na temu

VMilos

Član broj: 8522
Poruke: 28
195.252.116.*



Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja29.10.2008. u 12:02 - pre 157 meseci
Veliko HVALA TRTKU, evo tek sada videh odgovor,
Sto se tice zaposljavanja i otpustanja... tu su stvari malo komplikovanije. Zaposliti nekog radi linkovanja... hm... mislim da je nepotrebno, a sto se tice otpustanja... verovatno imam neke vrednosti zbog kojih je moje prisustvo neophodno, tako da... ;o)

Sala mala ;o)))

Pozdrav i hvala svima koji su ucestvovali u ovom postu.

VMilos ;o)
Milosh The Great ;o)
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.bilokalnik.hr.



+8 Profil

icon Re: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja30.10.2008. u 11:18 - pre 157 meseci
Kad smo kod arhiviranja podataka
Da napravimo automatiku koja če nam sve back end baze kopirati
a da se mi o tome ne brinemo ja to napravio ovako.

1. napravio *.bat proceduru u kojoj napisao od kud se što kopira i kamo
2. napravio novi ( u windowsima ) Sheduled task , gdje sam mu rekao da mi svaki dan
u 06:00 pokrene onu *.bat proceduru, i to je to.

Tako da se sad više ne brinem od slučajnog brisanja podataka.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Glupo pitanje za Majstore Access-a u vezi Auto BackUPovanja

[ Pregleda: 2837 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.