Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pitanje u vezi unloadMovieNum

[es] :: Flash :: pitanje u vezi unloadMovieNum

[ Pregleda: 2059 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Kety011
freelancer
BG

Član broj: 160780
Poruke: 4
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon pitanje u vezi unloadMovieNum08.12.2007. u 13:31 - pre 167 meseci
mozda je pitanje glupo, ali pocetnik sam pa... 'ajde da probam

da li postoji neka komanda koja bi mogla da unloaduje vise ucitanih swf-ova pritiskom na 1 dugme? nesto tipa:

on (release) {
unloadMovieNum(2);
unloadMovieNum(3);
unloadMovieNum(4);
unloadMovieNum(15);
unloadMovieNum(n);
}
//samo sa manje pisanja komande "unloadMovieNum"


hvala unapred :)
pozdrav

 
Odgovor na temu

shedvel
Jobless Couch Bum
Kragujevac

Član broj: 70014
Poruke: 114
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pitanje u vezi unloadMovieNum08.12.2007. u 14:37 - pre 167 meseci
Hm,

Ako su clipovi imenovani u gradaciski rastucem redosledu brojeva ( tipa mc1, mc2, mc3 ...) koristi loop:
[bljak as2]
var brojklipova:int
on (release) {
for (var i:int =0; i<brojklipova; i++) {
unloadMovieNum(i);
}
}

"Treba li da se smejem jer smesni su, . . .
. . . ili da placem jer je to sve sto jesu? "
 
Odgovor na temu

Kety011
freelancer
BG

Član broj: 160780
Poruke: 4
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: pitanje u vezi unloadMovieNum08.12.2007. u 15:14 - pre 167 meseci
hvala shedvel, to ima smisla ...
ali da muka meni bude veca nisu imenovani rastuce, vec svaki ima svoj naziv (sto i nije neki problem, jer se to da promeniti)
...
mozda bi pomoglo da malo bolje definisem problem:
meni sa brdom dugmica. svaki loaduje neki movieNum u razlicit nivo. nivoa ima 20tak. Loadovanje jednog movia podrazumeva unload bilo kog drugog ucitanog pre njega
primer skripte za dugme 1

on (release) {
loadMovieNum("prvi.swf", 2);
unloadMovieNum (3)
unloadMovieNum (4)
unloadMovieNum(n)
}

primer skripte za dugme 2

on (release) {
loadMovieNum("drugi.swf", 3);
unloadMovieNum (2)
unloadMovieNum (4)
unloadMovieNum (n)
}
i tako u nedogled sa gomilom nivoa...

nadam se da sam malo pojasnila problem.
ja ne znam bolje da ga resim osim da na svako dugme pisem istu skriptu sa razlicitim brojevima nivoa, pa sam pomislila da ima neka kraca varijanta... :I


pozdrav :)




 
Odgovor na temu

shedvel
Jobless Couch Bum
Kragujevac

Član broj: 70014
Poruke: 114
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pitanje u vezi unloadMovieNum08.12.2007. u 19:45 - pre 167 meseci
Huh, AS2 sam prestao raditi davno no probacu da ovo izvedem u njemu obzirom da cenim da ti AS3 ne koristi.
[recimo da imas 30 levela]

Code:

//dugme 2
on (release) {
loadMovieNum("prvi.swf", 2);
for (i=3; i<=30; i++){
    if (lvl = eval("_level"+i)) lvl.unloadMovie()
}
}


//dugme 10
on (release) {
for (i=0; i<=9; i++){
    if (lvl = eval("_level"+i)) lvl.unloadMovie()
}
loadMovieNum("deseti.swf", 10);
for (i=11; i<=30; i++){
    if (lvl = eval("_level"+i)) lvl.unloadMovie()
}
}


u osnovi nisam ti mnogo skratio posao no sada ces barem u svakom load-unload preocesu koristiti samo 3 komande, umesto recimo 30 na lvl-u 30.

P.S. Sledeca varijanta bi trebalo da radi jos bolje ali me je kanda mrzelo da pravim brdo mc-ova i lvl-a ( jako sam lenj ). Naime ova iteracija bi trebalo d eliminise protrebu za koriscenjem dva IF statementa. Probaj ako ti ucita lvl 2 a skloni sve ostale onda imas resenje.

Code:

on (release) {
loadMovieNum("prvi.swf", 2);
for (i=0; i<=30; i++){
    if (lvl = eval("_level"+i) && lvl != 2) lvl.unloadMovie()
}
}


Kod je malo konfuzan, pa ako ti treba neki info, reci.


Sve najbolje

"Treba li da se smejem jer smesni su, . . .
. . . ili da placem jer je to sve sto jesu? "
 
Odgovor na temu

gordon_beneth
BGD

Član broj: 104526
Poruke: 192
*.adsl-3.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: pitanje u vezi unloadMovieNum09.12.2007. u 00:23 - pre 167 meseci
Zašto ne učitavaš sve movie u isti nivo?
/(bb|[^b]{2})/
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: pitanje u vezi unloadMovieNum

[ Pregleda: 2059 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.