Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

prevod iz C-a u .NET

[es] :: .NET :: prevod iz C-a u .NET

[ Pregleda: 1840 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mladenmp

Član broj: 193827
Poruke: 51
89.188.32.*

Jabber: info@mladenmp.ml
Sajt: www.mladenmp.ml


+1 Profil

icon prevod iz C-a u .NET03.10.2008. u 15:30 - pre 141 meseci
Odavno Vam nisam trazio pomoc ali evo mene opet.
Dakle, imam neke funkcije iz C-a koje treba da ubacim u program koji pisem u VB.NET-u (ne pitajte me zasto nisam uzeo C#)
taj program treba da mi racuna neke kombinacije, e sad sve to savrseno radi u C-u, ali u .NET-u ne.
mozda sam pogrijesio u prevodu, pa ako neko moze da prevede ove funkcije, neka pomogne.

Code:

void combinations(int a[], int n, int k,float*x,float kv,float f){
    int i = 1, cnt = 1,prom,kk;
    int last[DUZINA];float rjesenje;

    for (i=1;i<=k; a[i] = i, last[i] = n-k+i, i++);
    
    while(!equalArrays(a,last,k)) {
        cnt++;
    
        rjesenje=rjesenje+printArray(a,k,x,kvota,fix);        
        nextCombination(a,n,k);
    }

    rjesenje=rjesenje+printArray(last,k,x,kv,f);
    printf("\n\n rjesnje je: %5.2f ",rjesenje);
}

druga funkcija
Code:

int equalArrays(int a[], int b[], int n){
    int i = 1, eq=1;
    while (eq && (i<=n)){
        eq = eq && (a[i]==b[i]);
        i++;
    };
    return eq;
}

 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
93.86.78.*



+986 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET03.10.2008. u 16:44 - pre 141 meseci

Resenje za drugi:


Code:


bool equalArrays(int[] a, int[] b, int n)
        {
            int i = 0;
            bool eq = true;
            while (eq && (i < n))
            {
                eq = eq && (a[i] == b[i]);
                i++;
            };
            return eq;
        }



Pitanje: Koliko iskustva imas u C, kada ti indexiranje niza krece od 1 ?!?
 
Odgovor na temu

mladenmp

Član broj: 193827
Poruke: 51
89.188.32.*

Jabber: info@mladenmp.ml
Sajt: www.mladenmp.ml


+1 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET03.10.2008. u 22:44 - pre 141 meseci
Citat:
Igor Gajic: Resenje za drugi:


Code:


bool equalArrays(int[] a, int[] b, int n)
        {
            int i = 0;
            bool eq = true;
            while (eq && (i < n))
            {
                eq = eq && (a[i] == b[i]);
                i++;
            };
            return eq;
        }



Pitanje: Koliko iskustva imas u C, kada ti indexiranje niza krece od 1 ?!?


Prvo hvala za trud ali ovo ne moze da prodje u VB.NET-u
drugo nemam bas puno iskustva sa C-om ali moj program savrseno radi u C-u.
Indexiranje pocinje sa 1 zato sto je nulti element niza 0 prvi 1 i tako dalje. to tako i treba.
ova funkcija kod mene izgleda ovako:
Code:

Public Function equalArrays(ByVal a() As Integer, ByVal b() As Integer, ByVal n As Integer) As Integer
        Dim i As Integer
        i = 1
        Dim eq As Integer
        eq = 1
        While (eq And (i <= n))
            eq = eq And (a(i) = b(i))
            i = i + 1

        End While

        Return eq
    End Function

mene samo interesuje da li ovo && iz C-a odgovara mom AND iz VB-a
ili treba nesto drugo.
Pomoc bi mi bas trebala.
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.115.*



+7 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET04.10.2008. u 01:57 - pre 141 meseci
Jeste && je logicko i , sto je u VB-u And
Kad kopiras iz c koda kopiraj i stil koda ... bez nepotrebnih promenljivih i sl.
Code:

Public Class Form1
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim n(3), m(3) As Integer
        n(0) = 0 : m(0) = 0
        n(1) = 1 : m(1) = 1
        n(2) = 2 : m(2) = 2
        Debug.Print(equalArrays(n, m, 2))
    End Sub
    Public Function equalArrays(ByVal a() As Integer, ByVal b() As Integer, ByVal n As Integer) As Integer
        Dim i As Integer = 1
        While ((a(i) = b(i)) And (i <= n))
            i = i + 1
        End While
        If i = n + 1 Then Return 1 ' tacno
        Return 0
    End Function
End Class

 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6000



+4612 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET04.10.2008. u 10:36 - pre 141 meseci
I & i && su logicke operacije, samo sto je && short-circuited i radi logicku optimizaciju dok & to ne radi (uvek evaluira obe strane). & je ujedno i btiwise operator ako operandi nisu boolean.

Tako da su ekvivaletne VB.NET oepracije

Code:
C#   VB.NET

&    And
&&   AndAlso
|    Or
||   OrElse




Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.113.*



+7 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET04.10.2008. u 20:20 - pre 141 meseci
Pitao je za && u C - u ... ne u C#
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6000



+4612 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET04.10.2008. u 23:40 - pre 141 meseci
U pravu si, mislio sam da odgovara Igoru za C# kod. Zabuna.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.114.*



+7 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET05.10.2008. u 10:47 - pre 141 meseci
Citat:
mmix: U pravu si, mislio sam da odgovara Igoru za C# kod. Zabuna.

Sad kad si mu objasnio za c# zna kako ide && u sva tri jezika :) ... tako da je odgovor kompletan
 
Odgovor na temu

mladenmp

Član broj: 193827
Poruke: 51
89.188.32.*

Jabber: info@mladenmp.ml
Sajt: www.mladenmp.ml


+1 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET05.10.2008. u 15:51 - pre 141 meseci
Ok. ljudi ukapirao sam za to cuveno &&. Funkcija equalArray je tacna.
Ali sta je sa prvom funkcijom kako nju da prevedem?
Evo mog koda u VB.NET-u kako sam ja preveo. samo recite jeli tacno ili nije.
Ako nije dodajte sta treba.
Code:

Public Function combinations(ByVal a() As Integer, ByVal n As Integer, ByVal k As Integer, ByVal x()...
... As Double, ByVal kv As Double, ByVal f As Double) As Double
        Dim i As Integer
        i = 1
        Dim cnt As Integer
        cnt = 1
        Dim last(16) As Integer
        Dim rjesenje As Double
        For i = 0 To k
            a(i) = i
            last(i) = n - k + i

        Next
        i += 1
        Dim kom As Integer
        kom = 0
        While (Not equalArrays(a, last, k)) And (kom < brkomb - 1)
            rjesenje = rjesenje + printArray(a, k, x, kv, f)
            kom = kom + 1
            nextCombination(a, n, k)
        End While
        rjesenje = rjesenje + printArray(last, k, x, kv, f)
        Return rjesenje
    End Function

da ne dodje do zabune ovo kom je promjenljiva koju sam morao da stavim da bi mi program izlazio iz petlje
bez njega se konstantno vrti u while.
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.105.*



+7 Profil

icon Re: prevod iz C-a u .NET05.10.2008. u 23:29 - pre 141 meseci
Ovde imas pozive za jos neke funkcije koje nisi iskopirao ovde ...
Na prvi pogled osim ovog kom u while petlji VB kod se razlikuje od c koda zato sto u VB-u u for petlji i pocinje od 0 a u c-u od 1 i to daje razlicite vednosti u nizu last ...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: prevod iz C-a u .NET

[ Pregleda: 1840 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.