Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slanje i primanje fajlova preko serial porta

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Slanje i primanje fajlova preko serial porta

[ Pregleda: 1860 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
77.46.207.*

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Slanje i primanje fajlova preko serial porta18.09.2008. u 13:12 - pre 166 meseci
Radim na projektu (C#2.0 device aplikacja i windows forms aplikacija) koji koristi Motorolin bar kod citac (Symbol MC3000R sa Windows Mobile 5.0, .NET CE...) Na racunaru sa kojeg trebam slati fajlove iz moje aplikacije na mobilni uredjaj ne moze biti instaliran ActiveSync pa mi to malo komplikuje stvari oko razmene fajlova izmedju servera i barcode citaca, tako da mi ostaje samo da saljem i primam podatke izmedju dve .NET aplikacije preko serijskog porta. Googlao sam vec par dana i ne mogu da nadjem nikakvu biblioteku, primer, protokol ili sta god sto se tice slanja fajlova preko serijskog porta u .NET-u. Jednostavnih primera za slanje stringova ima jako mnogo na netu ali to nije to sto meni treba. Ako neko zna link, ima primer, ili neku sugestiju, bio bih mu zhvalan.
Pozdrav
RTFM
 
Odgovor na temu

Boško

Član broj: 32679
Poruke: 62
80.93.249.*



Profil

icon Re: Slanje i primanje fajlova preko serial porta18.09.2008. u 17:03 - pre 166 meseci
Nisam radio ništa slično tako da nisam siguran, ali bi scenario trebalo da bude sledeći:

Code:

    Dim fs As New FileStream("NekiFajl", FileMode.Open)
    Dim br As New BinaryReader(fs)
    Dim bytes(fs.Length) As Byte
    bytes = br.ReadBytes(fs.Length)


Sada kada imaš sadržaj fajla u 'bytes' nizu kreneš da šalješ deo po deo niza na RS232.

E, sada, aplikacija koja prima te bajtove trebalo bi da vraća neku informaciju da li je primila podatke ili ne, pa da aplikacija koja šalje po potrebi ponovi slanje. Nije baš jednostavno.

Sve u svemu, preporučio bih ti neki drugi način razmene fajlova ako je ikako moguće.
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
212.200.251.*

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Slanje i primanje fajlova preko serial porta19.09.2008. u 08:29 - pre 166 meseci
Da znam otprilike kako bi to trebalo otpirlike da funkcionise, trebalo bi fakticki da napisem svoj protokol za slanje fajlova izmedju ovih uredjaja, ali nadao sam se da ima neka open source biblioteka ili nesto da ne moram bas od pocetka da pisem .... al izgleda da mi ne gine....
Poz
RTFM
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Slanje i primanje fajlova preko serial porta

[ Pregleda: 1860 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.