Slanje faxa se sa gledišta Telekoma uopšte ne razlikuje od standardnog telefonskog razgovora, pa se tako i tarifira - zavisno od trajanja prenosa podataka preko telefonske linije. ISP nema ništa sa tim, fax modem samo zamenjuje klasičnu fax mašinu.
Dok sam imao dial-up konekciju mogao sam preko mog pc-a odnosno preko modema slati i primati faksove
Sto da radim sada kada imam adsl i ovaj speedtouch modem(onaj stari modem je bio fax modem)...kada idem na start/programs accessories/fax console reportira da nema instaliranog modema, da li to znaci da ovaj speedtouch ne moze slati i primati faxove?
Alternativno, ako sada ne mogu slati i primati fax da li bi pomoglo da ponovo instaliram stari modem i utaknem ga u port splittera u koji mi sad ulazi telefonski kabel kad god hocu da primim faks?
Ako želiš da koristiš Internet preko ADSL tehnologije potreban ti je ADSL modem.
Ako želiš da šalješ i primaš faksove potreban ti je faks-modem.
Možda si prvi dobio za Dž, ali drugi moraš da kupiš (500din).
To su dve različite tehnologije i isto je kao da si pitao "Imam SBB Internet, jel' mogu da šaljem faksove preko kablovskog modema?". Jedina sličnost ADSL tehnologije i tehnologije slanja faksova je u žici, tj. koristi se isti medijum.