Citat:
deycha7: e ovako nešto i mene zanima pošto jedan moj drug ima neke ideje za ovo, samo što on ima neke kombinacije za one bilborde koji se postavljaju na zgradama itd, da li je potrebna nekakva građevinska dozvola za to?
Navodno su stanovi uglavnom u vlasnistvu stanara a fasada u vlasnistvu grada, medjutim grad cesto zanemaruje svoju obavezu da odrzava fasadu, tako da se ovi koji kace bilborde uglavnom dogovore sa stanarima ili predsednikom kucnog saveta oko kacenja bilborda na istu uz neki mesecni zakup prostora na fasadi ili nesto minimalno - krecenje ulaza, odrzavanje hodnika, farbanje stolarije tako to...
Citat:
Nabukodonosor: A jel zna neko koliko kosta da se napravi bilbord, posto je i to poprilicna investicija?
Za onu metalnu konstrukciju ne znam, a za na fasadu potrebno je da se udare 4 ankera u coskovima i da se zategne celicna sajla izmedju njih od 5mm pa navise sto deblja to bolje jer umeju i da puknu pod naletom vetra, mislim da par stamparija u Bgd stampa bilborde sa sve onim ringlicama za razapinjanje na takav celicni 'ram', stampa bi trebalo da je oko 20e/m2 a postavljanje od 4 - 6 e/m2 nisam bas siguran za cifre...
Citat:
chudoviste: Moze li mi iko reci kako se postavlja odnosno lepi bilbord a da se prilikom lepljenja ne smezura, potklobuci i da bude lepo zategnut.???
hvala svima unapred
Navlazi se podloga pa se zalepi bilbord pa se i on navlazi, imas vremena dok podloga i bilbord ne pocnu da se suse tj. dok lepak ne pocne da hvata da ga poravnjas recimo brisacem od sofersajbne od kola ili necim slicnim, kad se osusi sve i lepak uhvati - gotovo nema vise popravki, brisacem takodje isterujes klobuke...
Kucaj u google 'visinski radovi' ima dosta firmi koje se bave time, a ako hoces da prodjes bas jeftino mozes da probas da kontaktiras lokalni alpinisticki, penjacki, speleoloski klub ponekad rade i takve poslove.
Nemoj da pricas?